Várólistás szerda #10

A következő könyv ebben a rovatban A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt c. kötet, amelynek első részével nagyjából egy éve találkoztam és nagyon tetszett. Akkor az Alice Csodaországban c. alkotáshoz hasonlítottam az előbbi javára és kíváncsi vagyok vajon mennyire marad meg a második részben az első tulajdonsága. Kleinheincz Csilla fordította ezt a részt is és én még benne nem csalódtam, biztos hogy egy gyönyörű művet vehetünk majd újra kézbe.

Kedvcsinálóként hozok egy részletet, amely a moly egyik szegletéből származik:

Ésszerűnek látom a feltételezést, hogy, kedves olvasóim, egyesek közületek megfordultatok már egy-két bulin ifjú életetek során. Talán kaptatok csillogó kalapot és kis zsák játékot is. Talán volt torta és is fagylalt. Ha különösen jó buliba mentetek, talán játékokat is játszottatok és díjakat nyertetek, vagy néztétek, ahogy egy furcsa ruhába öltözött fickó galambokat húz elő ruhaujjából, bábozik, vagy dalt játszik el bendzsóján, gitárján vagy harmonikáján. Nem kétlem, hogy túl sokat ettél és ittál ilyenkor, és az egész ügylet után kiadós szunyókálásra volt szükséged.
Tivornyán azonban még sosem jártál.
A bulihoz képest a tivornya – még a legeslegjobb bulikkal összevetve is, a galambokkal, bábokkal és harmonikákkal – olyan, mint egy szelíd, saját szemgolyóját nyalogató gyíkocska a meleg sziklán a sárkányok szárnyaló, lángoló leheletű, himnuszukat trombitáló öreganyja mellett.

Várható megjelenés: 2014. április 30.


Fülszöveg:

Tündérföldön nincs minden rendben …

Szeptember első kalandja óta visszavágyott Tündérföldre. Amikor végre visszajut, megtudja, hogy a birodalom lakóinak árnyéka – és varázsereje – már egy ideje Alsó-Tündérföldre szivárog. Az alvilágnak új uralkodója van: Halloween, a sivár királynő, Szeptember árnyéka. Halloweennek pedig esze ágában sincs visszaadni Tündérföld árnyait.

Valente első Tündérföld-könyvének rajongói tobzódhatnak a buja környezetben, az érdekes karakterekben, Szeptember utazásának gyönyörű nyelvezetében. Mindezeket Ana Juan, a kiváló grafikus kelti életre. Az olvasók ismét viszontláthatják Ellyt, a könyvgyíkot és Szombatot a máridfiút. Alsó-Tündérföldön azonban még a legjobb barátok sem mindig azok, aminek látszanak…

Lesd meg őket is!

10 megjegyzés

  1. Erre én is kíváncsi vagyok :D (Bár az igaz, hogy még az elsőt sem olvastam, de már az is a várólistámon várakozik már jó ideje. Tízes skálán mennyire való nem gyerekeknek? :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastad az Alice Csodaországban c. könyvet? Ahhoz hasonlít, de szerintem a főszereplő okosabb és szerethetőbb mint a bugyuta Alice. Egy gyönyörű meséről van szó, én csak ajánlani tudom! :) Skála alapján... hát nem is tudom, régen olvastam. :D Úgy emlékszem van benne rejtett tartalom is és a főgonosz sem szokványos, szóval inkább az idősebbek látják meg benne azt amit kell.
      Egyébként rossz a memóriám ilyen téren, ne haragudj. Egyébként rossz újraolvasni a könyveket, mert általában csak a végükre emlékszem és így egy kicsit kiábrándító újrakezdeni őket. Meg is kérdezném, hogy állsz ezzel? :D Ha már a listázási szokásaink hasonlóak...

      Törlés
    2. Nem, Alicet nem olvastam. Viszont a How to train your dragont könyveket elkezdtem és szerettem, és azok szintén inkább gyerekeknek szólnak, így akkor nem hiszem, hogy gond lesz ezzel. :D Újraolvasásról őszintén? Hmm. Van pár könyv, amik még egy újraolvasásnál is ugyanolyan izgalmasak (lásd a Hét főbűnös posztomat :D) és ezeknél szinte még olyan érzésem is van, mintha először olvasnám (és másodszorra még jobban szeretem). :D De sajnos nagyon kevés könyvvel vagyok így, a többségüknél meg sem próbálok újraolvasni mert kiábrándítóan hat, hogy tudom mi lesz a következő oldalon.

      Törlés
    3. Én meg a How to train your dragont nem ismerem. :) Akkor tényleg nem lesz gond, szerintem szeretni fogod!
      :)

      Törlés
    4. Akkor mindenképp javaslom a HTTYD sorozatot is, mert nagyon izgalmas gyerekkönyvhöz képest :))

      Törlés
    5. Van belőle magyar rész, vagy valami? :)) Nem ismerem ezt a sorozatot...

      Törlés
  2. Igen, van :http://moly.hu/konyvek/cressida-cowell-igy-neveld-a-sarkanyodat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Animációs sorozat is van belőle vagy csak könyv? Megnézem. :)

      Törlés
  3. Minden van belőle. :D Film, eddig két évados sorozat és hamarosan jön a második film is. (A blogomon is említettem már párszor :)

    VálaszTörlés