Középpontban a Fumax kiadó

Két komoly újdonsággal szolgál a 85. Ünnepi Könyvhéten is részt vevő Fumax Kiadó a jó könyvek szerelmeseinek. Megjelenik "a világűr Trónok harcája"-ként is emlegetett Térség-ciklus második kötete, a Kalibán háborúja (az első részből, a Leviatán ébredéséből máris tévésorozat készül). A kötet két szerző munkája: Daniel Abraham számos regényt jegyez, többet George R. R. Martinnal közösen írt, Ty Franck pedig a Trónok harca szerzőjének barátja és asszisztense.

Másik megjelenő kötetük a Dr. Csont alapját szolgáltató Kathy Reichs regénye, a Végzetes utazás. Ebben a krimi thrillerében is Temperance Brennan a főhős, akit a tévésorozatból is ismerhetünk. Ezúttal egy repülőkatasztrófa vezeti a nyomozást egy rejtélyes, bujkáló szekta nyomaira... az egyre hátborzongatóbb ügy szálai pedig olyan magasra kígyóznak, hogy még Tempe is beleszédül.

Magyarország legdinamikusabban fejlődő kiadóját, a Fumaxot a 85. Ünnepi Könyvhéten a 108-as standon találhatják majd meg június 12-től 16-áig.



Cím: Kalibán háborúja (A Térség 2. kötet)
Eredeti cím: Caliban’s War (The Expanse 2.)
Szerző: James S. A. Corey
Műfaj:  sci-fi
Méret: 142×198 mm
Oldalszám: 616 oldal
Fogyasztói ár: 3995 Ft
ISBN: 978-963-9861-66-4

Fülszöveg:

Többé már nem vagyunk egyedül.

Az idegen protomolekula felfedezése egyértelműen bizonyítja egy emberi ésszel felfoghatatlan intelligencia létezését. Miután a Vénuszra került, titokzatos módosításokat hajt végre az égitesten, és azzal fenyeget, hogy tovaterjed az egész naprendszerben.

Bár a Föld és a Mars békét kötött, a külső bolygók és az Öv még nem lehetnek biztosak újonnan szerzett autonómiájukban.

A külső bolygók éléskamrájaként emlegetett Ganymedesen egy marsi tengerészgyalogos nő az egyedüli túlélője egy ismeretlen eredetű és sebezhetetlennek tűnő szuperkatona támadásának, aki lemészárolja az ott állomásozó marsi és földi egységeket. A Földön egy magas beosztású politikusnő igyekszik megakadályozni az incidens nyomán kirobbanó újabb bolygóközi háborút, miközben minden és mindenki ellene dolgozik.

James Holden és a Rocinante legénysége a Külső Bolygók Szövetségének megbízásából a harcoktól sebzett Ganymedesre érkezik, ahol egy kétségbeesett tudós segítségére sietnek az eltűnt gyermeke utáni kutatásban. A látszólag egymástól független események gyújtópontjába ismét Holdenék kerülnek…


A díjnyertes és New York Times bestseller regényfolyam sikerét meglovagolva, a SyFy csatorna megrendelésére már készül az első évad A Térség tévésorozatból.

A kötet külön érdekessége, hogy a borítófestő, Daniel Dociu a magyar kiadás számára szó szerint újrafestette eredeti képét, így a világon először jelenik meg a könyv ezzel a különleges címlappal.



Cím: Végzetes utazás (Temperance Brennan – sorozat 4.)
Eredeti cím: Fatal Voyage
Szerző: Kathy Reichs
Műfaj:  thriller
Méret: 142×198 mm
Oldalszám: kb 430 oldal
Fogyasztói ár: 3495 Ft
ISBN: 978-963-9861-73-2

Fülszöveg:

A Dr. Csont – sorozat rajongói bizonyára kiéhezetten várják már dr. Temperance Brennan törvényszéki orvosszakértő legújabb nyomozását. A New York Times- bestseller kötet most először olvasható magyar nyelven.

Amikor lezuhan egy repülő Észak-Karolina hegyei között, Tempe Brennan is részt vesz az eset feltárásában és az áldozatok maradványainak azonosításában. Csakhogy egy erdei tisztáson olyan emberi lábfejre bukkan, amely sejtése szerint nem a gépről került oda. Mivel felfedezése több környékbeli számára súlyos következményekkel járhat, szakmailag meghurcolják, hogy így tartsák távol a helyszíntől. Őt azonban nem lehet csak úgy félreállítani. Vaslogikával és végtelen türelemmel vizsgálja a vidéket jó ideje sújtó szörnyű gyilkosságokból származó maradványokat… Ahogy a szálak egyre nagyobb hatalmú emberekhez vezetnek, egyre komolyabb fenyegetésekkel kell szembenéznie, ő mégis folytatja a nyomozást.Szerencsére a döbbenetes igazság kiderítésében olyan segítőtársai akadnak, mint a szívdöglesztő Andrew Ryan nyomozóhadnagy és Boyd, a kölcsönkapott csaucsau, akinek a szimata több detektívével ér fel…

Kathy Reichs most is mesteri kézzel bonyolítja a vérfagyasztó cselekményt, elegáns, szellemes prózája nem hiába tette világhírűvé az írónőnek is nagyszerű törvényszéki orvosszakértő nevét.

Beleolvasó: Végzetes utazás beleolvasó

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés