Téli várólista, mert ilyen is kell és újra listát gyárthatok!

Ha Katacita bloggerina listát gyárt, akkor én is szükségét érzem egy készítésének, mert ez egy nagyon jó időtöltés. Szeretek odamenni a könyvespolcomhoz és végigsimítani a regények gerincein és elgondolni, hogy vajon milyen új világok tárulnak majd elém ha előveszem őket. Szeretem beosztani mit mikor fogok olvasni, de hát nem mindig sikerül és amúgy is ez kit érdekel?





Az első, amit szerintem karácsonyi hangolódásként fogok (újra)olvasni a Shiver - Borzongás lesz. Ahogy tegnap elmentem a polcom előtt annyira szép volt a három regény együtt, hogy muszáj újrakezdem a sorozatot és értékelnem itt a blogban. Plusz még a Forevert nem olvastam, így nem baj ha felelevenítem az első kettő élményét. Egyébként a második részt tipikusan tavaszi könyvnek tartom, meg akkor is olvastam először és pont telitalálat volt a melegebb idő. A Shivert nem lehet máskor olvasni, melegben nem hat annyira az olvasóra, a Lingerrel pedig ugyanez a helyzet csak télen.

Kikapcsolódásként fogom olvasni a The Duffot angolul és sok jót hallottam róla, az első fejezet pedig kifejezetten tetszett és szórakoztatott. A Mila 2.0 és a Mi lenne ha? könyveket is, meg kíváncsi is vagyok rájuk, az utóbbiba beleolvastam és szerintem haláliak a rajzok, mosolyogtam rajtuk! Már ha egy csomó katasztrófát kikalkuláló művön lehet... egyébként az angol verzióját is előkapom majd és szerencsére azt is értem, így most boldogság van.

A Hervadást először nyáron olvastam, amikor a nagy vizsgám után kikapcsolódásra vágytam és egy nap alatt befaltam a történetet, de nem készítettem jegyzeteket és akkor hittem azt a srácról, hogy kilenc éves csak, pedig tizenhat volt... egyébként olyan hangulata volt, amely bekúszott a bőröm alá és most meg nem tudok tőle szabadulni és hiányzik is, pedig nekem annyira nem tetszett elsőre... A Kulcs is ilyen, bár az inkább őszi történet, de a téli hidegben egy bögre forró teával tökéletes lesz. A harmadik hangulat miatt választott könyvem a Hófehér, amely címében illik a télhez. A Vérvöröst a temetőbe menet olvastam (kocsiban ültem) és összekötöttem a kettőt, bár nem tudatosan, így mikor legutóbb is elmenetünk oda, eszembe jutott az első rész és kedvem támadt a másodikra.

Fontosnak érzem, hogy Karácsony előtt olvassam el a Csavargók dalát, hiszen az ünnep másról is szól nemcsak az ajándékozásról, többek között arról is hogy jobb emberek legyünk és ebben a könyvek is segítenek. Ezt várom leginkább Benyák Zoli könyvétől. Az Igazi hősök könyvet pedig azért szeretném Zoli könyve után közvetlenül, hogy ne felejtsem el, hősök is vannak a világon!

Sorozatfolytatás a Találj rám! illetve a Soho felett a Hold. Az előbbi nem teljesen sorozat, hiszen a Szelíd vadak az előzménynovellája ennek a műnek, de akkor is annak veszem. Az utóbbi pedig, a Soho, már nagyon vártam!

Nektek mik a tervek télre? Ha blogon készítetek listát, kíváncsian várom a linkeket és ki is rakom őket!

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Örülök, hogy írtál te is listát!:)
    Az Igazi hősökre nagyon kíváncsi vagyok, szeretem Nyári Krisztián könyveit, még akkor is, ha olvasás után semmire nem emlékszem belőlük :)
    A Shiver újraolvasás biztos jó élmény lesz, a Kulcsot meg a Soho..-t én is várom nagyon, főleg az előbbit. A Tüzet emlékszem nyáron olvastam, ó mondom, de jó lesz egy kis hűs svéd történetet olvasni, erre nem kánikula volt abban is? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig benne vagyok egy jó kis listakészítésben! ;)

      :) Igen, azt várná az ember, hogy a svéd könyvekben mindig tél van. :D Én is ezt vártam, meg most is erre számítok, csak nehogy megint kánikula legyen, az már nem igazi tél könyv lesz akkor.

      Törlés