Várólistám képekben - 2015. április - május

Két havi adaggal érkeztem, ez a mennyiség már súlyos könyvfüggőség kérem szépen:

(Azért van ennyi, mert éppen újjáépítem a várólistámat és szépen lassan rendezem a korábbi elemeket:)

Áprilisban rengeteg könyv került fel a várólistámra, vásárlás miatt esetleg éppen a Könyvfesztivál okán vagy mert múlt hónapban nem eszméltem és több kiadó több újdonságát csak most vettem észre a neten barangolva. Próbálkoztam kiadó szerint rendezni a mostani mennyiséget, hát... nem mindig jött össze. Már megint figyelmetlen voltam.

Könyvmolyképző Kiadó:

Megjelenési infó:

Maggie Stiefvater: Sinner - A bűnös - elit: 04. 28., bolti megjelenés: május 29.
Peter V. Brett: A Sivatag Lándzsája - elit: 04.23., bolti megjelenés: május 22.
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King - A szökött király - elit: 04.23., bolti megjelenés: május 22.
Elizabeth Bear: Range of Ghosts - Szellemek hegyei - elit: 04.23., bolti: május 22.
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer - Mara Dyer eszmélése - elit: 04.23., bolti: május 22.
Meiszner Krisztina: MásValaki problémája - megjelent (2014)
Benina: Tükör 1. - Rekviem a szivárványodért - elit: 04.23., bolti: május 22.

Szeretem a kiadó könyveit, ezt a pár nemrég írt értékelés is alátámasztja, ezért nem meglepő, hogy most is egy rakat kötet került fel a várólistámra. A Rovásember után egyértelmű volt A sivatag lándzsája felkerülése, egyszerűen ez a regény volt a legvártabb megjelenésem a Könyvfesztiválon! Ugyanúgy sorozatfolytatás A szökött király, na meg a Sinner, ami mondjuk egy spin-off, de akkor is szeretném olvasni a trilógia újrázása után. A Szellemek hegyei egyrészt különlegesnek ígérkezik, másrészt felkerült a Locus-listára, így nem is kérdés a sorsa (majd lesz erről is bejegyzés külön hogy pontosan mire gondolok). 
Benina új regénye már régóta várós, de csak most indult ez a rovat, szóval muszáj volt feltennem a kötetet ide. A szerzőtől a Megsebzett szabadságot olvastam, tetszett, így remélem a Tükör első része is lesz olyan jó, mint a történelmi regény. Emellett magyar szerzős még a MásValaki Problémája, plusz jókat hallottam róla, így szeretném olvasni, kíváncsi vagyok rá na és a vámpírt Jenőnek hívják! 
Az utolsó regény a Mara Dyer eszmélése, amit Katytasticnél láttam, meg most éppen egy ilyen paranormális könyvre van szükségem, vagy legalábbis így érzem. 


Ciceró, Gabo, Alexandra, Athenaeum:


Megjelenési infó:

E. Lockhart: A hazudósok - megjelent (2015)
Demi Lovato: Légy erős! - megjelent (2014)
Grady Hendrix: Horrorstör - megjelent (2015)
Graham Joyce: A katicák éve - megjelent (2015)
Sümegi Attila: Vadhajtás - megjelent (2015)

Emma Donoghue: Érzékek tánca - megjelent (2015)
Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon - megjelent (2015)
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek - megjelent (2015)
Shannon Hale: Mesehősök Végzetkönyve - megjelent (2015)

A hazudósokat már olvastam, írtam is róla, ott megmagyaráztam mindent, de a lényeg, hogy angolul kezdtem el, de muszáj volt félreraknom hogy tudjak haladni a dolgaimmal de nagyon foglalkoztatott a könyv, és hogy mindent értsek illetve gyorsabban haladjak vele később már magyarul vettem elő. Érdekel még Demi Lovato Légy erős! kötete, mert ezek a pozitív üzenetek mindig is jól jönnek, viszont nem fogom beosztani, egyszerre fogom elolvasni. Új megjelenés a Horrorstör, amit angolul néztem ki, de sikerült megszereznem magyarul. Annyira tetszik a könyv, olyan mint egy katalógus, de mivel ebben a városban nincs Ikea, ezért nem tudom hogy arra hasonlít-e vagy nem amúgy még csak egyszer voltam az áruházban, vettem egy plüsspatkányt és katalógussal akkor és azóta sem találkoztam. A Vadhajtás története érdekesnek hangzik, A katicák évétől pedig szintén sokat várok és szerintem aktuális is a témája nálam, ezért voltam annyira kíváncsi rá raktam váróra. Egyébként már felkerült az olvasottak közé.

A másik képen található többek között Cecelia Ahern könyve, az Amikor megismertelek, amit egy kedves ismerősöm javaslatára raktam fel. Igaz, hogy a szerző romantikus regényeket ad ki a kezei közül, de a felnőtteknek íródott szerelemről szóló művekkel mindig is jobban elvoltam, mint az ifjúságikba erőltetett szálakkal, erre nagyon jó példa Jane Austen, akinek könyveit a mai napig imádom vagy ilyen pl. az Afrikai akác is. Ha pedig megemlítettem az Alexandra Kiadó egy korábbi művét, akkor egy bravúros vezetéssel írhatom is a mostani két újdonságot a Szárnyak nélkül szabadont, meg az Érzékek táncát. Az előbbi a szabadságtéma miatt, az utóbbi meg a szerző okán került a várómra. Az utolsó regény pedig egy meseátdolgozás vagy valami hasonló, Shannon Hale írónő tollából. Imádom a kreatív történeteket és ez annak tűnik!

Főnix Könyvműhely, Könyvmolyképző, Harmat:


Megjelenési infó:

A. M. Aranth: Acorenu - Kiválasztva - megjelent (2015)
George Man: Mechanikus London - megjelent (2012)
Patrick J. Morrison: A Monarchia markában - megjelent (2015)
Mickey Long: Kócos és a griffelők - megjelent (2015)
Rachel Ward: Számok - Az örökkévaló - megjelent (2014)
Dan Krokos: Hamis valóság - megjelent (2014)
Jeff Hirsch: Tizenegyedik csapás - megjelent (2012)
Holden Rose: A nyúl akta - megjelent (2015)
Michael Molloy: A Jégpor nyomában - megjelent (2012)

A. M. Aranth: A Liliom Kora - megjelent (2015)
Vivien Holloway: A hóhér kötele - megjelent (2015)
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán - megjelent (2014)
Szombathy Viktor: Cirok Peti - megjelent 
Vivien Holloway: Moira - megjelent (2015)
Y. Albert Hsu: Hátrahagyottak - megjelent (2015)

Na ennél a kategóriánál egy picit csaltam, mert a Főnix Könyvműhely korábban megjelent könyvei már régóta várólistások, legalábbis a Mechanikus London az, de csak most tudtam megszerezni őket méghozzá nagyon jó áron (300 Ft / darab) és ezért jól bevásároltam belőlük (Számok - Az örökkévaló, Hamis valóság, Tizenegyedik csapás, A Jégpor nyomában, Cirok Peti). A többi Főnixes új megjelenés, A nyúl aktára már nagyon kíváncsi vagyok és iszonyúan cuki az a sorozat, a második fülszövege nagyon megfogott! Érdekel még a Holdárnyék sorozat második része, a Kiválasztva, amelynek borítója nagyon beszédes a kelta és ezért számomra kimondhatatlan nevű kard főszereplésével, hűha ez már előrevetíti hogy egy csomó monda kerül elő, nagyon várom! A Kócos és a griffelők szintén második rész, az édes első után már nagyon várom, hogy olvashassam! A Monarchia markában szintén második rész, főszerepben Petőfivel, és már ez a tény is elég, hogy a vl-ra kerüljön.

A Liliom Kora A. M. Aranth műve, na meg steampunk ezért is szeretném olvasni, emellett kíváncsi vagyok hogyan dolgozik egy rövidebb regénnyel a szerző. A hóhér kötelét már olvastam szerencsére, a Moira pedig régóta várós kb azóta amióta a szerző megemlítette, hogy létezik ez a kézirata. Nem igazán tudok erről többet írni, csak annyit, hogy imádom a szerző stílusát és ő is az É.M.K.V. szerzők közé tartozik. Hogy ez mit jelent, az csak pár nap múlva derül majd ki és a névváltoztatás jogát fenntartom!

A KMK-s könyv Róbert Katalinhoz tartozik, akitől már olvastam a Naláviát, de most - mivel annyi jó véleményt olvashattam róla - megnézném a felnőtteknek íródott művét is. A Hátrahagyottak ezzel szemben Harmat Kiadós kötet, az öngyilkosság utáni gyász feldolgozásáról szól.


Vegyesen:

HVG Könyvek, Magvető Kiadó, I.P.C., Agave Könyvek, Gabo Kiadó, Erawan Kiadó, Libri Kiadó, Park Kiadó, Cor Leonis, Tea Kiadó



Megjelenési infó:

Suki Kim: Nélküled mi sem vagyunk - megjelent (2015)
Michel Houellebecq: Behódolás - megjelent (2015)
Colin Falconer: Zendülők királysága - megjelent (2015)
Pacskovszky József - Pacskovszky Zsolt: Nő kutyával és holddal - megjelent (2015)
Tob Rob Smith: A 44. gyermek - megjelent (2015)
A mostani képen kicsit komolyabb olvasmányok találhatóak, pl. nagyon érdekel engem Észak-Korea helyzete és mivel a HVG Könyvek egy teljesen új regényt adott ki a témában, felkerült a várómra a Nélküled mi sem vagyunk. A HVG interjút is készített, azóta majd megveszek ezért a könyvért, de lehet csak angolul fogom olvasni, kell a szókincs! Az interjú itt olvasható. A Behódolás ezzel szemben az iszlámmal foglalkozik, mi lenne Franciaországgal, ha egy ilyen beállítottságú párt nyerné meg a választásokat és ez milyen hatással járna? Ez az egyik kedvenc regénytípusom: tegyünk be egy nem átlagos / tabutémát és nézzük meg milyen változásokat idéz elő a társadalomban. Egyébként a borítója nagy port kavart, egyből jött a külföldi sajtó a magyar politikai viszonyokkal meg ilyenekkel, pedig szerintem nagyon is okos és jó a kép szimbolikája és semmi sértő elgondolás nincs benne. 

A Zendülők királysága azért mert I.P.C. és bár nem sokat olvastam a kiadótól, ezen változtatni szeretnék, na meg ezért: 
,,Egy isten háta mögötti, lakatlan szigetre vetődnek, mégis a túlélés lesz a legkisebb gondjuk, amikor a körülmények nyomására fokozatosan elszabadul a pokol, és az emberi természet minden árnyoldala felszínre kerül. A regény alapjául egy XVII. századi tengeri katasztrófa és az azt követő, megrendítő események igaz története szolgált."
A 44. gyermek Szirmai Gergő kritikája miatt landolt a listán, na meg azért, mert valami erős hangulattal rendelkező művet is szeretnék olvasni plusz thriller. Az meg minél sötétebb annál jobb!
A nő kutyával és holddal c. regényen gondolkodnom kell, hogy egyáltalán miért raktam fel ezt a listámra, de szerintem csak annyi a trükkje, hogy furcsának találtam, engem pedig vonz az ilyesmi, de ez a lista legkétségesebb eleme, ha túl sok negatív kritika születik róla, akkor leveszem.


Tolnai Panka: Zűrös társaság - megjelent (2015) - csak e-ben
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről - megjelent (2014)
Donna Tartt: A titkos történet - megjelent (2015)
Liliana Hart: Go-go girl nyomoz - megjelent (2014)
Mari Jungstedt: Észrevétlen - megjelent (2015)
Jeanette Winterson: Szenvedély - megjelent (2015)
Jennifer Clement: Elveszett lányok országa - megjelent (2015)

Zanzásítva:

Zűrös társaság: legfőképpen azért, mert idézi a KJK könyveim hangulatát - legalábbis a kritikák szerint, így szeretnék vele megismerkedni, meg alapból is tetszik ez a sokféle befejezés.
Levelek Skye szigetéről: sok jót írtak róla és a fülszöveget olvasva kicsit a Mesés ruhák kalandjai történet hangulata jutott eszembe, így lehetséges, hogy ez is tetszeni fog.
A titkos történet: na ez az amit már régóta szeretnék olvasni, a nyáron sort is kerítek rá! Egyetemi sztori, titokzatos csoport, krimi és lélektan. Ennyi ok elég is az olvasásra, pedig még ezen kívül is tudnék mondani párat!
Go-go girl nyomoz: ezt a humora miatt, na meg a könnyed nyomozástörténet miatt választottam, remélem a go-go világ inkább hozzáad majd mint elvesz.
Észrevétlen: azt mondják női krimi, én pedig azt hogy meglátjuk, a Lány a hegyen már megedzett az ilyesmihez.
Szenvedély: érdekel Napóleon na meg a kor, és megragadó a fülszövege.
Elveszett lányok országa: Mexikó miatt, mindig is érdekeltek a különleges helyen játszódó regények, ez pedig számomra az, mivel nem olvastam még ebben az országban játszódó sztorit.


Angol nyelvűek:


Megjelenési infók:

Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes - megjelent (2015. április 28.)
A. C. Gaughen: Lion Heart - megjelent (2015. május 19.)
Amanda Hocking: Ice Kissed - megjelent (2015. május 1.)
Amanda Hocking: Frostfire - megjelent (2015. január 6.)
Nancy Ohlin: Beauty - megjelent (2013. május 7.)
Megan Shepherd: The Cage - megjelent (2015. május 26.)

Igazából nem is nagyon tudok a könyvekhez külön indokokat írni, így csak nagy vonalakban foglalom össze, hogy miért szeretném olvasni őket. Elsősorban nyelvtanulás, megismerés céljából - bár lassan érik az olasz meg a japán újra, az angolt sem szeretném elfelejteni, ezért is választok olyan sokat a külföldi nyelvűek ezen csoportjából. Az An Ember in the Ashes a vloggerek miatt, a Lion Heart harmadik része a Scarlet sorozatnak, de attól még feltettem ide is, plusz történelmi YA regény ezért is érdekel engem. Amanda Hockingtól még nem olvastam semmit, de érdeklődöm a könyvei iránt ez pedig elvileg egy királyi családos történet szóval olvasni fogom majd egyszer. A Beauty egy meseátdolgozás az ilyet meg szeretem, a The Cage fülszövege pedig Scott Westerfeld és Az útvesztő ötvözetét ígéri.


Pálinkás Tímea: Angol nyelvtan magyar fejjel - megjelent (2007)
Neil Gaiman: Trigger Warning - megjelent (2015. február 3.)
Camille DeAngelis: Bones & All - megjelent (2015. március 1.)
Alex Flinn: Mirrored - megjelenésre várva - 2015. szeptember 15.
Ashlee Willis: The Word Changers - megjelent (2014. január 1.)
Pierce Brown: Golden Son - megjelent (2015. január 6.)
Kiera Cass: The Heir - A koronahercegnő - megjelent (2015)
Karen Akins: Loop - megjelent (2014. október 21.)

Az Angol nyelvtan magyar fejjelt már olvastam, nem fogok róla értékelést írni. Egyébként ismétlésnek használtam, annak jó, mert egy tömény nyelvtani összefoglaló a nyelv szépségeiről. Olvastam emellett a Trigger Warningot is, arról viszont már írtam értékelést, magyarul Felkavaró tartalom címmel jelent meg az idei Könyvhéten. A Bones & Allt Csillánál láttam, mivel érdekeset írt róla - kannibál YA - ezért felraktam a várómra, érdekel a furcsa koncepció. A Mirrored még nem jelent meg, de Alex Flinntől sokat várok, most a Hófehérke kerül terítékre, meglátjuk, meglátjuk. Csak ne olyan legyen mint a Lindy's Diary pls. A The Word Changers fülszövege érdekesnek tűnik, mindig is érdekel az, ha egy könyv beszippantja az olvasót a világába. A Golden Sont szerintem magyarul fogom elővenni ha már a Vörös lázadás itt pihen a polcomon, majd megveszem valamikor, A koronahercegnőt pedig júliusban fogom megrendelni a jól megérdemelt júniusi munka után (most jöttem rá hogy szeretném a sorozatot a polcomon tudni), de a lényeg, hogy ez a sorozat habos-babos történet, nem kell sokat várni tőle. A Loopot szerintem angolul fogom elkezdeni, fejleszteném az időutazáshoz kapcsolódó szókincsem és főleg ezért, de lehet lusta leszek és magyarul fogom mégis előkapni.


Megjelenési infók:

Suzanne Young: The Remedy - megjelent (2015. április 21.)
Carrie Ryan: Daughter of Deep Silence - megjelent (2015. május 26.)
Ishbelle Bee: The Singular & Extraordinary... - megjelent (2015. június 2.)
Morgan Rhodes: Falling Kingdoms - megjelent (2012. december 11.)
Neal Shusterman: The Unwind - megjelent (2007. november 6.)
Kiersten White: Illusions of Fate - megjelent (2014. szeptember 9.)
Paolo Bacigalupi: The Drowned Cities - megjelent 2012. május 1.)
Susan Dennard: Truthwitch - megjelenésre várva (2016. január 5.)
Erika Johansen: The Queen of the Tearling - megjelent (2014. július 8.)

The Remedy: a The Program feles része, de sajnos még nem olvastam az elsőt sem, viszont határozottan szeretném végigolvasni a sorozatot, ezért biztos, hogy ez is sorra fog kerülni.
Daughter of Deep Silence: erről most jelent meg egy negatív kritika és ez egy picit visszavett a lelkesedésemből, de azért még szeretném olvasni ezt a regényt. Thriller, YA kivitelben.
The Singular and Extraordinary Tale of Mirror and Goliath: hát már a címe is megfogott, eddig még egyszer nem tudtam sehova sem leírni magamtól, most is puskáztam a GR-ről. Viktoriánus Anglia. Ennyi elég is volt.
Falling Kingdoms: ezt Jesse-nél láttam, fantasy regény, az olyat meg éppen szeretem és vadászom. Kivéve akkor amikor sci-fire vágyom.
The Unwind: akkor néztem utána, mikor megláttam, hogy kiadja a KMK és azonnal megfogott magának. Beleolvastam, a nyelvezete könnyűnek tűnik, fel is került a vl-ra, aztán molyon is megnéztem, ott pedig már régóta a vl-on ül. Gratulálok magamnak, figyelmetlenségből ötös.
Illusions of Fate: Albion, ott van Albion! OTT! Kell! (Halkan jegyzem meg: Albion a Fable 3 királysága)
The Drowned Cities: hát ezt hamar sorra kerítem, mert el fogom felejteni a Hajóbontókat, pedig azt nem érdemes. A The Drowned Cities annak a második része és nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni a szereplőkkel.
Truthwitch: boszorkányos.
The Queen of the Tearling: királyi családos, hercegnős, fantasy YA. Csak hosszú, 400 oldal feletti, az pedig vagy két hét, rosszabb esetben egy hónap olvasási időt jelent.


Agave Könyvek, Ad Astra Kiadó:


Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól - megjelent (2015)
Eduardo Sacheri: Szemekbe zárt titkok - megjelent (2015)
Blake Crouch: Wayward Pines - megjelent (2015)
Robert J. Bennett: Horzsolások - megjelent (2015)
Iain M. Banks: A játékmester - megjelent (2015)
Philip K. Dick: Az ember a fellegvárban - megjelent (2015)
Ben H. Winters: Gyilkosság világvége előtt - megjelent (2015)
Charles Stross: Pokoli archívum... - megjelent (2015)

Az egy darab Ad Astrás könyvet már angolul kinéztem magamnak, de mivel megjelent ezért inkább magyarul fogom beszerezni és olvasni. A többi könyv az Agave Könyvek új megjelenései vagy újrakiadásai.

Zanzásítva: (szerintem mostmár így fogom hozni a címeket ezután általában)

Feljövök érted a város alól: mert magyar szerzőről van szó és a ,,felismerhetetlenségig eltorzult Budapest" volt az én hívószavam.
Gyilkosság világvége előtt: érdekes alaphelyzet, krimi na meg ez a mondat:
,,A visszaszámlálás során lenyűgöző képet kapunk az apokalipszisbe rohanó Egyesült Államokról: gazdasága összeroppant..."
Szemekbe zárt titkok: ez is egy gyenge láncszem a vl-on, a borítója emlékeztet engem a magánkiadós művek fedőire, azokhoz pedig nem fűződik sok jó emlék. Így az idő eldönti, de valószínűleg pár hónap múlva törlöm innen.
Wayward Pines és Horzsolások: ez a kettő olyan egykaptafa stílus: amerikai kisváros, furcsa események, thriller-krimi. Azt szeretném tudni, mi a különleges bennük.
A játékmester: egyrészt Futu.re alap, másrészt a játékok mindig is érdekeltek.
Az ember a fellegvárban: ennyi elég is volt:
,,...a szövetséges hatalmak elveszítették a második világháborút, és az Egyesült Államok területén most közösen osztozik a császári Japán és a náci Németország."
(Kívánságlistás is.) 

Május


Angol nyelvűek:





Megjelenési infók:

Rachel Hawkins: Rebel Belle - megjelent (2014. április 8.)
Lauren Nicolle Taylor: The Woodlands - megjelent (2013. augusztus 24.)
Taran Matharu: The Novice - megjelent (2015. május 5.)
Moira Young: Rebel Heart - megjelent (2012. október 30.)
Becky Albertalli: Simon vs the Homo Sapiens Agenda - megjelent (2015. április 7.)
Lynn Yvonne Moon: Reflection - megjelent (2015. június 1.)
Virginia Boecker: The Witch Hunter - megjelent (2015. június 2.)
Maria Dahvana Headley: Magonia - megjelent (2015. április 28.)
Melanie Dickerson: The Huntress of Thornbeck Forest - megjelent (2015. május 1.)

Pippa DaCosta: City of Fae - megjelent (2015. május 7.)
Catriona McPherson: The Child Garden - megjelenésre várva (2015. szeptember 8.)
Alice Hoffman: The Marriage of Opposites - megjelenésre várva (2015. augusztus 4.)
M. J. Scott: The Shattered Court - megjelent (2015. április 28.)
Betsy Schow: Spelled - megjelent (2015. június 2.)
Sharon Cameron: Rook - megjelent (2015. április 28.)
Melissa de la Cruz: The Isle of the Lost - megjelent (2015. május 5.)

Újra az angol nyelvű könyvekkel kezdeném a májusi hónapot, igazából annyit fűznék hozzá, hogy erre az időszakra estek ezek a megjelenések és az sem tett jót, hogy nagyon ráfüggtem pár vlogger csatornájára - pl a polandbananasBOOKS nekem még mindig túl extrém, a tulaj túlságosan pörög de Katytastic videóit szeretem - és ezért található annyi könyv itt. Elszórva lesznek még a későbbiek során angol címek, azok a váróm elején vannak, hamarosan sorra is kerülnek majd, de erről később fogok regélni a megfelelő helyen.

Rebel Belle: ilyen ez a könyv is, Katytastic a felelős érte.
The Woodlands: ingyenes volt az Amazonon, plusz zárt közösséges disztópia (legalábbis kezdetben).
The Novice: démonidézős fantasy, picit hajaz a Mágusiskolára, remélem jobb kidolgozással rendelkezik, mint amivel a másik sorozat.
Rebel Heart: hol a magyar második rész? Érdekel mi lesz Sabával! Szóval várok még egy kicsit, de ha nem jelenik meg, akkor muszáj lesz angolul olvasnom.
Simon vs the Homo Sapiens Agenda: újra Katytastic hibája, tetszik a borítója és érdekel az alapsztori.
Reflection: a borítója miatt, bár elég sok rosszat írtak róla a figyeltjeim.
The Witch Hunter: A garabonc és a Trónok harca találkozik ebben a könyvben, vagyis politikai intrikák is lesznek benne, azt pedig szeretem.
Magonia: a vloggerek és a borító miatt, plusz kíváncsi vagyok milyen lehet ha Gaiman Csillagporához hasonlítják.
The Huntress of Thornbeck Forest: Hattyúk Tava és Robin Hood találkozóra került sor ebben a kötetben, az eredmény pedig igen érdekes lehet.

City of Fae: tündéres téma, csak ne legyen benne sok szerelem.
The Child Garden: szeretnék angolul olvasni egy misztikus krimit és ha jól tudom, ez az lesz.
Marriage of Opposites: új regény az írónőtől (Alice Hoffman), nem is kérdés, hogy szeretném olvasni.
The Shattered Court: boszorkányos fantasy, pl.: ,,The royal witches of Anglion..." Ez a mondat már egy boszorkánytársadalmat feltételez, kíváncsi vagyok rá.
Spelled: kicsit szarkasztikusan áll a fülszövegben a tündérmesés alapokhoz, ez tetszik!
Rook: disztópia, miszikum és egy érdekesnek tűnő kapcsolat, macska-egér játékkal.
The Isle of the Lost: alapból gonosz szereplőkről van szó (ismert szereplők illetve leszármazottaik küzdenek ezért a célért), akiknek ki kell jutniuk egy szigetről. Alapból is szeretem az átdolgozásokat, de egy picit visszatart a Disney szó.


Megjelenési infók:


Melanie Dickerson: The Huntress of Thornbeck Forest - már volt fentebb
Heather Dixon: Illusionarium - megjelent (2015. május 19.)
Kathleen Baldwin: A School for Unusual Girls - megjelent (2015. május 19.)
Sally Green: Half Wild - megjelent (2015. március 24.)
Rachelle Dekker: The Choosing - 2015. május 19.

Már megint figyelmetlen voltam, mert az első cím már szerepelt itt korábban, de mindegy, már nem készítek új montázst.
Ezekhez most nem fűznék külön semmit, egyedül annyit, hogy a Half Wild hamarosan sorra kerül és hogy ez egy sorozatfolytatás, azért került fel a listámra. A többiek ha megjelennek magyarul, akkor úgy fognak sorra kerülni.


Athenaeum Kiadó:

Megjelenési infók:

Kovács Eszter: Let's kifli - megjelent (2015)
Nemere István: Őrült regény - megjelent (2015)
Bánó Attila: A tudós és a zöldhajú lány - megjelent (2015)
René Barjavel: A nagy titok - megjelent (2015)

Let's kifli: a külföldön élő magyarok tapasztalatait mindig szívesen veszem és Pupilla jókat írt róla.
Őrült regény: még nem olvastam semmit Nemerétől, lehet ez lesz az első könyvem tőle. Plusz nem is igazán tudom mit kellene először kézbe vennem abból a 650 kötetből...
A tudós és a zöldhajú lány: szintén Pupilla miatt szeretném.
A nagy titok: már régóta vágyom egy ilyen Dan Brown-szerű összeesküvéselméletes regényre és ez annak tűnik... bár lehet hogy tévedek, de ez volt az első benyomásom róla.


Könyvmolyképző Kiadó + angol nyelvű:

Megjelenési infók:

Adam Sternberg: Shovel Ready - Akkor hajrá! - megjelent (2015)
Mindee Arnett: The Nightmare Affair - A Rémálom-ügy - megjelent (2015)
Neal Shusterman: Unwind - Bontásra ítélve - megjelenésre várva (2015. július 3.)
Elizabeth Vein: Fedőneve Verity - megjelent (2015)
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses - megjelent (2015. május 5.)

Akkor hajrá!: virtuális világos, bérgyilkosos, kicsit Futu.re alapos könyv.
A Rémálom-ügy: a főszereplő egy Rémálom, ennél nem is kell több információ.
Unwind: érdekes az alapja, hogy a szülők szétbontathatják a gyermekeiket, ha úgy döntenek. Szörnyű, de kíváncsi vagyok rá nagyon.
Fedőneve Verity: utolsó háborús és kémes könyvem a Kémnők c. volt, de arra még mindig emlékszem, nagyon megviselt engem, de nagyon érdekel, hogyan lehet feldolgozni a témát ifjúsági regényekben bár a fülszövege nagyon szűkszavú.
A Court of Thorns and Roses: tündéres NA könyv, az utóbbitól egy picit tartok, de azért teszek vele egy próbát. Ha nem jutok el odáig és időközben megjelenik magyarul, akkor úgy fogom olvasni.


Vegyesen 

Park Kiadó, Manó Könyvek, Európa Kiadó, Ad Astra 


Megjelenési infók: 

Nicolas Barreau: A nő mosolya - megjelent (2015)
Kalapos Éva: D.A.C. 3 - Kéz a kézben - megjelent (2014)
Kalapos Éva: D.A.C. 4 - Nem gyerekjáték - megjelent (2015)
2045 - megjelent (2015)
Claire Kendal: Mindent rólad - megjelent (2015)

A nő mosolya: ennek a fülszövege a legmegkapóbb, van benne minden ami érdekes számomra: misztikus könyv, furcsa véletlenek, amelyek nem is igazán véletlenek.
D.A.C. 3 és 4: elolvastam a második részt és érdekel a folytatás, de egy picit pihentetem a sorozatot. Nem tudom meddig, lehet hogy bevárok még vagy két részt és akkor lassan újra belerázódom a világba.
2045: érdekel hogyan látják a szerzők a jövőt, és ott van köztük Benyák Zoltán meg Kovács Attila is. Ez kötelező darab a számomra!
Mindent rólad: thriller, Európa kiadó, mi kellhet még? Ilyen alapsztoriról még nem olvastam, tehát mindenféleképpen jöhet.


Vegyesen

Delta Vision, Tarandus Kiadó, Főnix Könyvműhely, Maxim Könyvkiadó, Libri Kiadó, Móra Kiadó

Megjelenési infók:

J. Goldenlane: Napnak fénye - megjelent (2015)
Karen Joy Fowler: Majd' kibújunk a bőrünkből - megjelent (2015)
Szilágyi Zoltán: Acélgólem - megjelent (2015)
David Levithan - John Green: Will & Will - megjelent (2015)
Philippa Gregory: A király átka - megjelenésre várva (2015. június 15.)
Hernád Péter: Hollóember - megjelent (2015)
Erin Bowman: Taken - A 18-as csapdája - megjelent (2015)
J. Goldenlane: Éjfél - megjelent (2015)
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek - megjelenésre várva (2015. június 30.)

Napnak fénye: fogalmam sincs mivel fogott meg, de az ujjam egeret alig tudom elmozdítani a megrendelés gomb fölül. Így jártam az Éjféllel is egyébként, de azt meg tudom magyarázni a humorral. Fülszövegdarab:
„Vámpírok pedig nincsenek. Kivéve, ha tévedek.” – óvatos vélemény a XX. század második feléből
„Másodszor is lelőttem. Erre már megkérdezte, hogy talán van vele valami bajom? Akkor lelőttem harmadszor is.” – egy önjelölt vámpírvadász emlékirataiból
A Will & Will a barátság témája miatt várós, A király átka azért mert Philippa Gregory írta, az Acélgólem magyar steampunk és mostanában nagyon betalálnak nálam a Főnixes könyvek, tehát már eddig ismeretlen szerzőtől is merek felpakolni a vl-ra. A Hollóember a magyar szuperhősöket mutatja be, és a fülszöveg szerint picit kifordítja a Bosszúállókat, tehát ezt muszáj olvasnom! A Taken alapja a Hervadáshoz hasonlít nagy vonalakban, mert itt eltűnésekről van szó, az meg disztópiában bármit jelenthet.
Amikor ezt olvasod...: itt az öngyilkosság a téma és már a fülszöveg is szívszorító, elkezdtem aggódni a főszereplőért.
Majd' kibújunk a bőrünkből: ismerkednék a szerzővel, ezzel szeretném kezdeni.


Vegyesen

Tericum Kiadó, Agave Könyvek, WOW Kiadó, Helikon Kiadó

Megjelenési infók:

Juliet Grey: A fényűzés napjai  - megjelent (2013)
Juliet Grey: A forradalom napjai - megjelent (2015)
Lev Grossman: The Magicians - megjelent (2009)
Brandon Hackett: Az időutazás napja - megjelent (2014)
Kim Stanley Robinson: Aurora  - megjelenésre várva (2015. július 7.)
Penelope Douglas: Szívatás - megjelent (2015)
Duba Gábor: Szabadon foglak - megjelent (2015)
Allison Pataki: Sissi - ?

A fényűzés napjai illetve A forradalom napjai: most hogy megjelent a maradék két rész is, folytathatom a trilógiát, bár anno beleolvastam a kettesbe és nem feltétlen tetszett az eleje, de azért még próbálkozom vele.
The Magicians: Narnia + Harry Potter + titkos egyetem
Az időutazás napja: sok jót hallottam a szerzőről ezért én is szeretnék megismerkedni a műveivel és az időutazás mindig is érdekelt.
Aurora: sci-fit akarok olvasni pont, ez pedig annak a társadalmi fajtája.
Szívatás és Szabadon foglak: a WOW Kiadótól három könyvet néztem ki, azokból ezt a kettőt szeretném a nyelvünkön olvasni - az egyiket már csak azért is ezen a nyelven mert magyar a szerző - de NA-k, így még várok velük. Legalább az első pár negatív értékelés feltűnéséig, hogy lássam kell-e ez nekem.
Sissi: róla még alig olvastam, pedig nagyon is érdekes a személye.


Gabo Kiadó + angol nyelvű:


Megjelenési infók:

Paolo Bacigalupi: A kételygyár - megjelent (2015)
Renee Ahdieh: The Wrath and the Dawn - megjelent (2015)
Helene Wecker: A gólem és a dzsinn - megjelent (2015)
Moskát Anita: Horgonyhely - megjelent (2015)
Daryl Gregory: Afterparty - megjelent (2015)
Brian Staveley: A császár pengéi - megjelent (2015)

Ez a kívánságlistám, korábban is írtam, hogy elkaptam az SFF-lázat ezért is kerül fel általában sok Gabo Kiadós regény ebbe a rovatba. Az Afterparty már nálam van, a Horgonyhely c. könyvet előrendeltem, Moskát Anita könyve kötelező, az Afterparty pedig botránygyanús, meg olvastam már a szerzőtől érdekel, mit hozott most össze. Itt főleg az ,,okosdrog-forradalom" volt a hívószavam.
A császár pengéi, A gólem és a dzsinn: az elsőt a játszmák miatt szeretném olvasni, na meg mindig is érdekeltek az olyan kötetek, amelyekben császárság van. A második regénynek furcsa az alapja, nem is igazán fogott meg annyira, mint az Afterparty fülszövege, lehet hogy könyvtárból fogom elolvasni és ha megtetszik, megszerzem. De pozitívum, hogy dzsinnről van benne szó, üdítő a változatosság.
A kételygyár: már olvastam a szerzőtől a Hajóbontókat, az egy jó élmény volt, így bátran merek nyúlni a következő kötetért. Hangzatos mondatok ezek is:
,,...azzal szembesíti, hogy minden, amit az életéről tud, hazugság." 
és 
,,...hiányosan tesztelt gyógyszereket forgalmazó gyárakat véd az áldozatok követeléseivel szemben."
The Wrath and the Dawn: az Ezeregyéjszaka meséi YA történetbe burkolva elvileg. Ezt még a nyáron el szeretném olvasni.

Soha többé nem csinálok két hónapot egyszerre, túl hosszú lett a bejegyzés.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés