Megjelenésfigyelő #2: Októberi címek (2017)

- Októberi megjelenések -


- Minecraft - A sziget -


Várható megjelenés: már megjelent

Miután ​partra sodródott, a magányos hajótörött körülnéz. Hol vagyok? Ki vagyok? És miért áll minden blokkokból? Ám nincs ideje arra, hogy a napon sütkérezzen: kezd besötétedni, és várja őt egy új, izgalmas, felfedezésre váró világ! 
Ami most a legfontosabb: vacsorát találni. Ami a második legfontosabb: nem valaminek a vacsorájává válni. Mert a sziget nem lakatlan. Mások is vannak itt, többek között az éjszaka közeledtével előbújó zombihorda. Ebből a káoszból kiutat találni olyan kihívás, amely semmi máshoz nem fogható. Mégis, ki tudna otthont építeni, miközben menekülnie kell a felrobbanó creeperek, a felfegyverzett csontvázak és a megállíthatatlanul hömpölygő forró láva elől? Ráadásul úgy, hogy nincs a közelben segítség, leszámítva pár összeeszkábált szerszámot és néhány bölcs tanácsot a legvalószínűtlenebb baráttól: egy tehéntől. 
Ebben a világban a szabályoknak nem mindig van értelmük, de a bátorság és a kreativitás meghozza az eredményét. Fedezd fel az erdőket, foszd ki a rejtett, föld alatti járatokat, győzd le az élőhalott mobokat, és ha sikerrel jársz, a sziget felfedi előtted titkait!

"Nem várom, hogy elhidd, amit erről a világról írok, bár ha ezeket a szavakat olvasod, az azt jelenti, hogy már te is itt vagy. Talán már jó ideje barangolsz a világban, de a szigetet csak most fedezted fel. Vagy, ahogy nekem, úgy neked is a sziget által mutatkozott meg ez a világ. Ha egyedül vagy, zavartan és rémülten, akkor pontosan tudod, milyen volt az első napom. Ez a hely néha útvesztőnek tűnik, mintha csak kínozni akarna. Az igazság azonban az, hogy tanít, a megpróbáltatásai pedig leckék álruhában. 
Ezért hagytam hátra ezt a könyvet: hogy az én kalandom történetével megkönnyítsem a tiédet."

Max Brooks író, előadó, valamint a West Point-i Modern War Institute külsős munkatársa. Legsikeresebb könyvei a Zombi túlélőkézikönyv és a World War Z – Zombiháború, utóbbiból 2013-ban készítettek filmet Brad Pitt főszereplésével. Legfontosabb képregényei: The Extinction Parade, G.I. Joe: Hearts & Minds és a New York Times bestseller, a The Harlem Hellfighters.

Ki adja ki? Kolibri

Érdekel: a Minecraft (keresem a hozzá kötődő műveket), na meg Max Brooks miatt.


- A tökéletes idegen -



Várható megjelenés: már megjelent


A ​csendes kisvárosokban mindenkinek vannak titkai. 
Hogyan lehet felfedni az igazságot, ha épp a saját múltunkat igyekszünk elrejteni? 

Egy távoltartási végzés és egy lehetséges bírósági per szorításában az újságíróként kudarcot valló Leah Stevens épp eltűnni készül Bostonból, amikor összefut egy zűrös kapcsolatból menekülő régi barátnőjével, Emmy Greyjel. Emmy felveti, hogy költözzenek Pennsylvania csendes vidékére, ahol Leah tanári állást vállalhat, és mindketten új életet kezdhetnek. Az új kezdetet azonban szörnyű esemény árnyékolja be. A tó partján brutális támadás ér egy Leah-ra kísértetiesen hasonlító nőt, majd néhány nappal később Emmy is eltűnik. 

Leah-nak feltett szándéka, hogy megtalálja Emmyt, és ezért együttműködik az ügyben Kyle Donovannel, a helyi nyomozóval. Miközben nyomok után kutatva vizsgálják barátnője életét, Leah-ban felmerül a kérdés: ismerte-e valaha Emmyt igazán? Barátok, család és digitális lábnyom hiányában a rendőrség gyanakodni kezd, vajon létezik-e egyáltalán Emmy Grey. Hamarosan már Leah szavahihetősége forog kockán: hogy saját magát megmentse, és tisztára mossa a nevét, ki kell derítenie az igazságot eltűnt barátnőjéről.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: thriller


- 90 perc -


Várható megjelenés: már megjelent

90 perc – mindössze ennyi időre elég oxigénje maradt Maxnek és Carysnek, a két asztronautának, akik egy végzetes aszteroidaütközés következtében kint rekedtek az űrben.
A másfél óra alatt hol kétségbeesetten hibáztatják egymást, hol higgadt józansággal próbálják megtalálni a megmenekülés módját. A feszült ritmusú történettel együtt nem mindennapi szerelmük megkapó történetét is megismeri az olvasó, melynek hátterében kirajzolódik a nem is olyan távoli jövő képe. Egy globális katasztrófa következében Amerika és a Közel-Kelet megsemmisült, a túlélők között farkastörvények uralkodnak, míg az egyesült Európia egy újraszervezett demokratikus utópiában próbálja meg stabilizálni a békét és a biztonságot a Földön. Vajon sikerülni fog?

Ki adja ki? Libri

Érdekel: szeretem az űrsztorikat, az meg különösen érdekel, hogyan gondolkodnak és cselekednek az emberek rossz helyzetben.


- Harry Potter és az azkabani fogoly - (illusztrált)


Várható megjelenés: 2017. október 5.

Harry Potter szokásos rémes vakációját tölti Dursley-éknél, ám a helyzet úgy elfajul, hogy Harry elviharzik a Privet Drive-ról. Így köt ki a Kóbor Grimbuszon, ami elviszi őt abba a világba, ahová egész nyáron vágyott. Az Abszol úton ijesztő hírek járják: az Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett börtönből megszökött egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába tart. Harry pedig egy véletlen folytán tudomást szerez róla, hogy az illető az ő nyomát követi.

Ki adja ki? Animus

Érdekel: kíváncsi vagyok a rajzokra.


- Ne izgulj! -


Várható megjelenés: 2017. október 5.

Végy egy mély lélegzetet! 
Lassan fújd ki a levegőt! Ahhhh…. 
Hát nem jó érzés?

Néha-néha mindenki stresszel, hiszen annyi dolgunk van otthon és az iskolában is. Nem könnyű mindennek eleget tenni. És hát néha még a családtagjainkkal és a barátainkkal sem egyszerűek a dolgok. 
Lapozz bele ebbe a könyvbe, és biztosan találsz majd pár jól bevált tippet, amikkel csökkentheted a mindennapi feszültséget. 
Egy nagy nyújtózástól a sportoláson át a meditációig rengeteg lehetőség közül választhatsz, hogy könnyebben birkózz meg a mindennapi élet kisebb nehézségeivel.

Ki adja ki? Manó Könyvek

Érdekel: önsegítő könyv stresszelés témában.


- Időnként hazudok -


Várható megjelenés: 2017. október 9.

A nevem Amber Reynolds. Három dolgot kell tudnotok rólam: 
1. Kómában vagyok. 
2. A férjem már nem szeret. 
3. Időnként hazudok.

Félelmetes, fordulatos, különleges lélektani thriller.

A könyv, amelyről a legtöbbet beszélnek 2017-ben, tökéletes a Zárt ajtók mögött és a Lány, akinek nincs múltja rajongóinak. A regényből televíziós sorozat készül.

Magával ragadó regény.” B. A. Paris, a Zárt ajtók mögött szerzője

Ki adja ki? Művelt Nép

Érdekel: thriller és a kiadótól még nem olvastam semmit.


- Amit csak akarsz -


Várható megjelenés: 2017. október 9.

Az érettségi előtt álló Hattie Hoffman egész életében szerepeket játszott: jó tanuló, a szülei jó kislánya és a város megbecsült lakója. Miután brutális késelés áldozata lesz a gimnáziumi színielőadás éjszakáján, tragikus halála éket ver a kisvárosi közösség életében. Del Goodman, a helyi sheriff, aki mellesleg a Hoffman család jó barátja, eltökéli magát, hogy felkutatja a gyilkost, ám a bűntény felderítése során egyre több megválaszolatlan kérdéssel szembesül. Kiderül, hogy Hattie kiváló színészi képességeit jóval a színpadon kívül is kamatoztatta. A történetet három különböző szemszögből ismerjük meg: Del, Hattie és az új irodalom tanár szemszögéből, akinek a házassága az összeomlás szélén áll. Az Amit csak akarsz egymásba fonja a három történetet Hattie utolsó évéről, amelynek eseményei végül tragikus halálába torkollnak.

Ki adja ki? Maxim

Érdekel: thriller és érdekes a fülszöveg, kíváncsivá tett.


- Írisz és a tintapillangó -


Várható megjelenés: 2017. október 9.

Üdvözöllek Írisz és a tintapillangó csodálatos világában, ahol kezdetét veszi következő színező kalandunk. Használd a fantáziádat és kreativitásodat, és segítségükkel keltsd életre ezt a varázslatos történetet! 
A következő lapokon végigkísérheted Íriszt a kalandos úton, amíg megtalálja a pillangóját. Az utazás során Írisz egy titkos ajtón keresztül Csodaország varázslatos világába csöppen, ahol rengeteg felfedezésre, színekre és díszítésre váró új helyszín, csecsebecsékkel teli lombház, izzó, romos kastély, hatalmas kert és a mindenféle ritkasággal teli Kincsek kamrája vár rá és rád. 
Már alig várom, hogy lássam, hogyan telik meg színekkel ez a fekete-fehér mese, és hogy s saját elképzeléseiteket követve milyen gyönyörű, új könyvet keltetek életre! Johanna Basford

Ki adja ki? Manó Könyvek

Érdekel: Johanna Basford színező, kell és kész.


- Pszichológia mindenkinek 2. -


Várható megjelenés: 2017. október 10.

A Stanford Egyetem professzora, a „börtönkísérlete” révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. A második kötet főbb témái: 
tanulás – emlékezés – intelligencia – tudatosság.

Ki adja ki? Libri

Érdekel: pszichológia.


- És bebújt az ördög -


Várható megjelenés: 2017. október 10.

A ​tizenkét éves Jude Brighton három napja tűnt el, és annak dacára, hogy az oregoni Deer Valley rendőrsége és lakói mindent megtesznek azért, hogy megtalálják, az emberek kezdik feladni a reményt. Tudják, hogy az első negyvennyolc óra döntő fontosságú, és miután letelik, fel kell készülni a legrosszabbra. Gyerek létére Stevie is tudja, hogy ez így van, mert imádja a nyomozós filmeket. Pontosan tudja, hogy minden egyes másodperc fontos az unokatestvére, Jude számára, aki ráadásul a legjobb barátja.

És ott van az a másik fiú, Max Larsen… Őt évekkel ezelőtt holtan találták meg az erdőben, miután különös és tisztázatlan körülmények között eltűnt. Deer Valley-ben a háziállatok is furcsán viselkednek: a kutyák és a macskák állandóan elszöknek a gazdáiktól. A kisváros lakói évek óta pusmognak ezekről a megoldatlan ügyekről és arról, hogy talán egy gyilkos ólálkodik az otthonuk környékén. A félelmük hirtelen valósággá válik, amikor Stevie, aki mindenáron ki akarja deríteni, mi történt Jude-dal, rádöbben a szörnyű igazságra.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: már olvastam a szerzőtől és brutálisan ír, úgyhogy érdekel, hogyne érdekelne!


- Szelídíts meg! -


Várható megjelenés: 2017. október 10.

Róka ​kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak.

Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is a nyakába varrják, hogy korrepetálja matekból.

Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek… 
Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.

A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon…

Mire elég heti egy különös óra? Közelebb kerülhet egymáshoz két ennyire más ember?

Ki adja ki? Könyvmolyképző Kiadó

Érdekel: a szerző miatt, illetve ez a könyv egy retelling, amely A kis herceg történetét dolgozza fel új formában.


- Ash - Parázs -


Várható megjelenés: 2017. október 10.

Parázs ​vagy?

* Fokozott állóképesség

* Étvágytalanság

* Dühkitörések

* Csillapíthatatlan szomjúság

* Szépség és erő

* Férfi

Hívja a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek! 
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az. 
Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és ennek eredményeként kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek. 
Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a vámpíroknak és a parazsaknak, hogy elszigeteljék őket a társadalom többi részétől. 
Hogy mi a gond? A Kaptár tele van, és csak néhány kiválasztott kap rá engedélyt, hogy ott éljen. Hogy egyáltalán éljen. Ha Charlie ki akarja vívni magának a jogot arra, hogy a Kaptár lakója lehessen, túl kell élnie a selejtezést – egy sor halálig tartó küzdelmet. És hogy mi benne a legszebb? Hogy csak azért, mert lány, nem részesül különleges bánásmódban. 
Viszont jó, hogy ott van Ryder, a parazsak titokzatos főrendőre, aki mintha mindig ott állna mögötte. De amikor a titkok kezdenek a felszínre bugyogni, egy srác nem lesz elég, hogy megmentse.

Ki adja ki? Könyvmolyképző Kiadó

Érdekel: a fülszöveget olvasva kedvet kaptam hozzá, vámpíros.


- A McDonald's sztori -



Várható megjelenés: 2017. október 10.

"Ray ​Kroc, a McDonald's alapítójának könyve érdekes történeti betekintés az 50-es 60-as évek Amerikájába, megtudhatjuk belőle, hogyan született meg a Big Mac, mi a jó hasábburgonya titka, vagy hogy miért nem árul a McDonald's hot-dogot.

A McDonald's ma a világ legnagyobb étteremlánca közel 37.000 egységgel, több mint 100 országban.
Az ide vezető út első harminc évéről, az elvekről, a megoldásokról beszél, vagy inkább mesél maga az alapító. Írása üzleti tankönyvként is megállja a helyét, hiszen a cég működési modellje, az innovációk és Kroc elvei jó például szolgálhatnak a ma üzletembereinek is.

Ray Kroc az 1950-es években még egy turmixgépgyártó cég egyszerű értékesítője volt. Azonban jókor volt jó helyen, és remek érzékkel ismerte fel, hogy óriási lehetőség kapujában áll, amikor meglátta ügyfelei, az étteremtulajdonos McDonald fivérek fantasztikus újítási ötleteit.
Kitartó munkával, a megfelelő embereket maga mellé állítva és újszerű üzleti taktikákat alkalmazva Ray Kroc elérte, hogy egy kaliforniai kisváros hamburgerbódéjából az egész világra kiterjedő étteremhálózat jött létre.

Színes történelmi és hasznos üzleti ismeretek ötvözete teszi kivételesen élvezetessé a könyvet, amely egyszerre szórakoztat és inspirál."

Ki adja ki? Fornebu Tanácsadó

Érdekel: az ilyenféle könyvek is érdekelnek, a McDonald's meg régóta a radaromon van.


- Spóra -



Várható megjelenés: 2017. október 13.

„A ​spóra egy bolygószintű T-limfocita. Megtámad bármilyen fertőzést, ami felborítja a természet egyensúlyát. És az aktuális fertőzés most éppen: az emberiség.” 
Amerikában ismeretlen eredetű járvány tör ki: egy spóra hatására a betegeket aranyszínű és fekete foltok, tetoválásszerű „sárkánypikkelyek” kezdik ellepni, majd egyszer csak, hosszú idő után, felgyulladnak. A spontán öngyulladásra nincs ellenszer, akin megjelennek a foltok, az el fog égni. 
A regény főhőse Harper, egy kórházi ápolónő, aki betegek százait látta elpusztulni, ezért megállapodnak a férjével, hogy ha megbetegszik, öngyilkos lesz. De amikor kiderül, hogy ő is megfertőződött, már terhes, és mindenképpen ki akarja hordani a magzatot, még mielőtt elégne, hiszen tudja, hogy sok esetben más fertőzött nők is ép, egészséges gyermeknek adtak életet. 
Az általános összeomlás és káosz közepette Harper férjének elborul az elméje, magára hagyja az asszonyt, aki az életben maradásért folytatott küzdelmében mégsem marad egyedül: egy rejtélyes férfi, a Tűzoltó, aki szintén fertőzött, de képes megakadályozni az öngyulladást, és őrült igazságosztóként járja a vidéket, talán még idejében átadhatja Harpernek életmentő titkát… 
A Szarvak és a Nos4A2 szerzőjének lázálomszerű, apokaliptikus regénye világsiker. 
Mint Cormac McCarthy „Az út”-ja és a „The Walking Dead” tévésorozat, a „Spóra” is arra emlékeztet bennünket, hogy az emberre leselkedő legnagyobb veszély mindig a többi ember. – Los Angeles Times

Ki adja ki? Európa

Érdekel: a szerző miatt, bár az alapsztori fura (nagyon fura) a felgyulladunk, elégünk, fertőzés vagyunk szál miatt, de azért olvasnám.


- Jég mint tűz -


Várható megjelenés: 2017. október 15.

Három ​hónap telt el azóta, hogy Télország lakói felszabadultak, Tavaszföld királya, Angra pedig eltűnt. Minden nagyrészt Cordell segítségének volt köszönhető.

Meira királynő csak azt akarja, hogy a népe biztonságban legyen. Amikor eladósodásuk Cordell országa felé arra kényszeríti a télországiakat, hogy adósságukat ásványkincseik bányászatával egyenlítsék ki, nagy erejű és feltehetőleg veszélyes tárgy kerül elő a földből: Primoria elveszett mágiasztere. Amikor a világnak legutóbb ilyen varázslathoz volt hozzáférése, az nagy pusztulást hozott. Így amikor Cordell királya parancsot ad, hogy Meira és Theron induljon küldetésre, hogy felfedezzék a mágiaszter titkait, Meira azt tervezi, hogy szövetségesek toborzására használja az utazást. Célja, hogy a mágiaszter elzárva maradjon, és Télország biztonságban lehessen… akkor is, ha ez szakítást jelent Theronnal. De vajon sikerülhet ez úgy, hogy közben ne veszélyeztesse szeretett népét?

Mather csak szabad akar lenni. A télországiak által elszenvedett borzalmak még frissek és fájók Jannuari lakóinak életében. Olyannyira, hogy ettől Télország sebezhetővé válik Cordell agressziójával szemben. Amikor Meira elindul szövetségeseket keresni, Mather úgy dönt, a saját kezébe veszi Télország biztonságát. Vajon vissza tudja építeni lerombolt királyságát, és képes lesz megvédeni népét az új veszélyektől?

Ahogy egyre szorosabbra szövődik az árulás és a hatalom hálója, Theron a mágiáért harcol, Mather a szabadságért… Maira pedig rádöbben, hogy talán nemcsak Télországért, hanem az egész világért kell harcolnia.

Ki adja ki? Twister Media

Érdekel: itt van nálam az első rész és folytatni fogom, ez tuti!


- Határtalanok -


Várható megjelenés: 2017. október 15.

Ha ​az életed a tét, menekülsz vagy harcolsz?

Csatai Csaba, a másodosztályú gengszter évek óta a hírhedt Bobrov család szolgálatában tevékenykedik a budapesti éjszakában. Csaba elkövette élete legnagyobb hibáját: titkosnak szánt románcba keveredett főnöke lányával. Ezért a keményebb időket is megélt egykori maffiózó nagyágyú, az öreg Bobrov Csabáért küldi embereit, aki gyorsan főnöke gyóntatószékében találja magát Tádé nevű barátjával együtt. Az ügy hamar váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy mégsem a légyott miatt akarják elszámoltatni.

Vajon hogy kerül a képbe Pacal, az autónepper, Kugli, a kalugai pofozógép, és Alaa, az illegális bevándorló? És mi köze mindehhez Csabának és Bobrovnak?

Számtalan kihívás során az élet különös lapokat oszt főhősünknek, aki belekeveredik az embercsempészetbe. Mindenki kifordul magából és leveti az álarcát. Csaba ráébred, hogy mindenki másért akar bejutni Európába. Van, aki a megélhetésért; van, aki el akar pusztítani mindent; és van, aki a családja után jött. Hamar világos lesz számára, hogy Magyarország Európa kapuja és a terroristák már köztünk járnak. A kérdés az, hogy időben felismerjük-e őket és meg lehet-e akadályozni Budapestről egy németországi merényletet.

Csabai Márk, a gyorsan kultuszkönyvekké vált „budapesti csibész” sorozat és a nagy sikert aratott Hatlövetű című regény szerzője újra egy lebilincselő izgalmakkal teli, ízig-vérig életszagú, a tőle megszokott szarkazmussal tarkított történetet hozott olvasói számára.

Ki adja ki? Álomgyár



- A fekete kulcs -


Várható megjelenés: 2017. október 16.

Violet és a Magányos Város külső köreinek népe túl sokáig élt az Ékkő királyi családjainak szolgálatában. Most azonban a Fekete Kulcs nevű titkos társaság a hatalom átvételére készül. Bár Violet tisztában van vele, hogy a lázadás kulcsfigurája, magánemberként is sokat kockáztat: a Tó Hercegnője elrabolta a húgát, Hazelt. Violet, aki keményen küzdött, hogy elszökjön az Ékkőből, most mindent el kell, hogy kövessen, hogy visszatérjen, és nem csak azért, hogy kiszabadítsa Hazelt, hanem hogy megmentse a Magányos Város jövőjét.

Ki adja ki? Maxim

Érdekel: itt van a sorozat első két része, a befejezőt ezek után muszáj lesz elolvasnom!


- Oroszlán a kanapén -


Várható megjelenés: 2017. október 16.

Reggelente ​macskafejes mamuszban, macskás bögréből kortyolod a kávéd, nyaraláskor helyi nevezetességek helyett kóbor macskákat fotózol, és naponta átlagosan tíz cuki cicás videóval örvendezteted meg családtagjaidat és barátaidat? Ha ismerősek a tünetek, valószínűleg visszafordíthatatlanul eluralkodott rajtad a macskamánia – a kór, amely lassan az egész világot hatalmába kerítette. 
Mára e puha szőrű, kecses bestiák a földkerekség csaknem minden zugát meghódították – beleértve hálószobáinkat és a szívünket is. De hogyan juthattak el idáig? Mi a macskák sikertörténetének titka? Hiszen ne szépítsük: míg a kutyák évezredek óta güriznek az ember barátságáért, s a pásztorkodástól a drogkeresésig egy tucatnyi hasznos mesterséget kitanultak, addig a macskák inkább lustaságukról, finnyásságukról és együttműködésre való képtelenségükről híresek. A közhiedelemmel ellentétben ráadásul nem tizedelik, hanem széles ívben kerülik a patkányokat. Akkor mégis mit keres az Oroszlán a kanapén? 
A gyakorló cicabolond Abigail Tucker vérbeli oknyomozó újságíróként ered a nagy macskarejtély nyomába. Útitársaiként nemcsak tenyésztőkkel, macskajogi aktivistákkal, őskori és modern cirmosok kutatóival találkozhatunk, hanem magukkal a macskákkal is, a legdörzsöltebb kóbor jószágoktól kezdve Lil Bubig, a milliókat kaszáló celebcicáig. 
Tucker hiteles forrásokra támaszkodó, mégis könnyed, humoros és olvasmányos könyvéből többek közt kiderül, vajon igaz-e, hogy a macskasimogatás gyógyhatású, lehetséges-e, hogy néhány millió éven belül kardfogú sziámi macskák fogják riogatni kései leszármazottainkat, és miként képes az állatok királya megtűrni maga mellett korlátolt és idegesítő alattvalóját, az embert.

ABIGAIL TUCKER a Smithsonian magazin újságírója, munkássága a vámpírantropológiától a foszforeszkáló tengeri élőlényeken át az ókori sörök régészetéig a legszélesebb témaköröket öleli fel. Írásai rangos válogatásokban jelentek meg, és az Amerikai Tudományos Akadémia is elismerésben részesítette. Az Oroszlán a kanapén az első könyve.

Ki adja ki? Jaffa

Érdekel: macskás könyv, kell!


- Tudom, mit tettél tavaly nyáron -


Várható megjelenés: 2017. október 17.

Baleset volt – ám örökre megváltoztatta az életüket. Tavaly nyáron négy halálra rémült barát kétségbeesett esküt tett, hogy eltemetik szörnyű titkukat. Vannak azonban titkok, amiket nem lehet eltemetni, és valaki megtudta, mi történt aznap. Valaki, aki bosszút akar.

Idén nyáron eljön a rettegés ideje…

Ki adja ki? Könyvmolyképző

Érdekel: ismerem a paródiáját, de az eredeti még nem került az utamba, na majd most!


- A világ peremén -


Várható megjelenés: 2017. október 17.

Szeptember 8-án egy rejtélyes tesztet íratnak a diákokkal szerte a világon. Másnap tizenhárom fiú (köztük a francia Gerard Montes) eltűnik. Gerard és sorstársai egy üres pusztán, végtelen erdők peremvidékén térnek magukhoz. Kik rabolták el őket, és miért? Vajon képesek lesznek-e legyőzni a hazatérésük útjába álló akadályokat: a közelgő telet, a vadállatokat és a titokzatos hatalmakat, amelyek a háttérből a szálakat mozgatják? Vajon túlélheti-e Gerard és Helen szerelme, hogy ilyen távol kerültek egymástól? S a fő kérdés: a tizenhárom, teljesen különböző egyéniségű és nemzetiségű fiú megtalálja˗e a közös nyelvet egymással, és össze tud-e fogni egy közös cél érdekében?

A Páratlanok˗trilógia első kötete filmszerűen pergő történet, teli meghökkentő fordulatokkal és őszinte érzelmekkel.

Ki adja ki? Ciceró

Érdekel: mert kíváncsi vagyok, hogy inkább csavart Battle Royale, valószínűleg a vérengzések nélkül, vagy Piano Forte esetleg A legyek ura? Mindenesetre a borító szép.


- A deréktetovált lány -


Várható megjelenés: 2017. október 17.

Amy ​Schumer, az Emmy-díjas komikus, színésznő és író, az Amynek áll a világ és a Kész katasztrófa sztárja az utóbbi években a szórakoztatóipar egyik legkeresettebb alakja lett, okos és egyben szatirikus humorával mindenkit lenyűgözött. A deréktetovált lány című első könyve rendkívül személyes hangvételű, üdítően őszinte és harsány esszék gyűjteménye. A megjelenését követően több hétig vezette a New York Times Bestseller-listát, humor kategóriában megnyerte a rangos Goodreads-közönségdíjat, és az egész nemzetközi média rendkívül pozitív kritikákkal méltatta.

A deréktetovált lányban Amy visszatekint a múltjába, és történeteket oszt meg a tinédzseréveiről, a családjáról, a kapcsolatairól (és persze a szexről), melyeken keresztül megismerhetjük az igazi arcát. Annak a nőét, akinek megvan a bátorsága ahhoz, hogy feltárja a lelkét és kiálljon azokért a dolgokért, amikben elkötelezetten hisz. Ráadásul közben megnevetteti az egész világot.

A pofátlantól a romantikusig, a szívből jövőtől a szívszaggatóig, ez a rendkívül szórakoztató gyűjtemény egy jószívű, bátor és figyelmes embert mutat be. Legyen szó akár testi vágyról első látásra egy reptéri biztonsági ellenőrzés során, a szerelemről és házasságról alkotott véleményéről, a cross-fit edzőjének titkolt rossz szokásáról, vagy az introvertáltságról, Amy minden esetben elképesztő stílusban, felejthetetlenül mesél.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: nem ismerem Amyt és nem is tudom miért érdekel az élete, de a fülszöveg mégis felkeltette az érdeklődésem.


- A lázadás hajnala -


Várható megjelenés: 2017. október 18.

Jyn Erso nyolc éves, amikor meggyilkolják az anyját, míg az apját elhurcolják, hogy a Birodalom szolgálatába állítsák. Elveszíti a szüleit, de nem marad teljesen magára. Saw Gerrera veszi maga mellé, a férfi, aki a legszélsőségesebb eszközöktől sem riad vissza a zsarnoksággal szemben. Nem csak otthont biztosít Jynnek, hanem megtanítja mindarra, amire szüksége lehet ahhoz, hogy ő maga is harcba szálljon a Birodalom ellen.

Jyn az elnyomás elleni küzdelmnek szenteli az életét, és hűséges társa lesz Saw-nak, de egyre veszélyesebb helyzetbe kerül. Felvetődik benne a kérdés, hogy Saw katonájaként meddig lesz képes elmenni. Miután egy korábban elképzelhetetlennek tartott árulással kerül szembe, ki kell találnia, hogy valójában miben hisz és ki az, akiben megbízhat…

Ki adja ki? Szukits

Érdekel: érdekel, mert Star Wars és a november Star Wars hónap már legalább három négy éve! (Erről majd később.)


- Alias Grace -


Várható megjelenés: 2017. október 18.

A regény alapján készült sorozat november 3-tól a Netflix műsorán.

A Kanadába emigrált Grace Markot gyilkosságért ítélték el 1840-ben. Állítólagos szeretőjével együtt kegyetlenül végeztek Grace munkaadójával és annak házvezetőnőjével. Védője Grace elmeállapotára hivatkozva eléri, hogy ne kötél általi halálra, csupán életfogytiglanra ítéljék. Sokan vannak meggyőződve arról, hogy gonosz és őrült teremtés, de ugyanennyien az ellenkezőjéről is: ártatlan teremtés, aki a körülmények áldozata lett. Egy fiatal és feltörekvő orvos elhatározza, hogy kideríti az igazságot, ezért hetente leül beszélgetni a lánnyal, aki egyre inkább megnyílik neki, ám azt állítja, a gyilkosságból semmire sem emlékszik…

Margaret Atwood valós történelmi eseményen alapuló regénye felkerült a Man Booker-díj shortlistjére, és 2017-ben tévésorozat készült belőle.

Ki adja ki? Jelenkor

Érdekel: mert Atwood regény.


- Októberi vidék -


Várható megjelenés: 2017. október 19.

Ray ​Bradbury, a sci-fi egyik legnagyobb alakja és a novella amerikai mestere már a korai írásaival híveket szerzett magának olvasók és kritikusok között egyaránt, ám aki elsősorban a Marsbéli krónikákról vagy a Fahrenheit 451-ről ismeri, azt ebben a kötetben meglepetés érheti.

Egy festői mexikói faluban a halál csupán turistalátványosság. 
Egy város alatti városban megfulladt szeretők csendben ismét egymáséi lehetnek. 
Egy karnevállal utazó kis ember legédesebb vágya napról napra beteljesedik. 
Egy beteg fiúnak a hűséges kutyája az egyetlen kapcsolata a külvilággal. És a túlvilággal.

Ez a tizenkilenc borzongató és baljós novella Ray Bradbury másik arcát mutatja meg. Azt az írót, aki kíváncsi az élet és a fantázia sötét oldalára, aki ragyogóan megragadja a világ őrültségének, zűrzavarának és akadályainak lényegét. Az Októberi vidék karakterei élnek, álmodnak, dolgoznak majd meghalnak – és néha ismét élnek, csak hogy felfedezzék, bár gyakran túl későn, hogy az embernek magas árat kell fizetnie azért, hogy valahova tartozhasson.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: a szerző miatt, na meg horror.


- Lány a jég alatt -


Várható megjelenés: 2017. október 19.

Tágra nyílt szem. A száj mintha szólni akarna. Jégbe fagyott holttest… Nem ő az egyetlen. 
Egy fiú munkába menet egy dél-londoni múzeum kerti tavában, a vastag jégpáncél alatt felfedez egy holttestet. 
Az áldozat egy előkelő családból származó gyönyörű lány, aki látszólag tökéletes életet élt. Erika Foster nyomozó kezd vizsgálódni az ügyben, akinek egy korábbi esete személyes tragédiával végződött. Az asszony most bizonyítani akar, és meglepő nyomokra bukkan. Mind mélyebbre ás, annál szövevényesebbnek tűnik az eset.

Mit keresett a lány egy rossz hírű külvárosi kocsmában? 
Mi dolga volt alvilági alakokkal? 
Mi köze három meggyilkolt prostituáltnak a vízbe fojtott lányhoz?

A szálak magasabb körökbe vezetnek, és minél közelebb jut Erika a megoldáshoz, a gyilkos egyre közelebb jut hozzá.

Ki adja ki? Libri

Érdekel: thriller.


- La Belle Sauvage -


Várható megjelenés: 2017. október 19.

A tizenegy éves Malcolm Polstead és daimónja, Asta a szüleivel él az Oxford környéki Pisztráng Fogadóban. A Temze folyó túloldalán – amelyen Malcolm gyakran hajózik imádott kenuján, a La Belle Sauvage-on – áll a Goodstow Apátság, az apácák otthona. Malcolm megtudja, hogy az apátságban féltve őriznek egy leány csecsemőt, Lyra Belaquát, akit többen is el akarnak rabolni… Közben a sűrű esőzések miatt az emberek soha nem tapasztalt árvíz közeledtéről beszélnek…

„Mindig szerettem volna elmesélni, hogy Lyra hogyan került a Jordan Kollégiumba. Miközben ezen gondolkoztam, megjelent előttem egy hosszú történet, amely Lyra csecsemőkorában kezdődik és felnőttkorában végződik. Ebben a kötetben Lyra még kisbaba, a következőben pedig húsz éves. A harmadik és egyben utolsó résszel kapcsolatban lakat van a számon…” (Philip Pullman)

Ki adja ki? Ciceró

Érdekel: pont a napokban gondolkodtam azon, hogy egy újabb esélyt kéne adnom a sorozatnak, erre megkaptam a hírt, hogy megjelenik ez a regény meg a trilógia új köntösben. Égi jel.


- Elégtétel -


Várható megjelenés: 2017. október 19.

Hét ​nagyon különböző nő testvéri szövetségbe tömörül az örök barátság jegyében, hogy orvosolják a jelent is beárnyékoló múltbeli sérelmeiket, és visszacsempésszék az örömöt, a nevetést az életükbe. Myra Rutledge barátnőivel, gyönyörű virginiai otthonukban, családias hangulatban, rózsaszín tulipánok között, rákfalatkákkal és jeges teával kényeztetik magukat a hétköznapokban. 
A barátnők nekilátnak küldetésüknek, hogy kidolgozanak egy édes bosszút egy társukért. 
Julia Websterért, akinek férje, az Egyesült Államok szenátora korábban felesége kifinomultságát és eleganciáját használta a karrierje építéséhez. Mindeközben minden pillanatban visszaélt a nő bizalmával és romba döntötte az álmait. Legnagyobb politikai győzelme estéjén azonban komoly lecke vár rá. A szenátor nem sejti, hogy mekkora hiba volt annak a nőnek ártani, aki mellett hat másik sorakozik fel, hogy elégtételt vegyenek a piszkos húzásokért.

Egy különös szövetség hihetetlenül izgalmas kalandjai bontakoznak ki: hét bátor nő, akit az igazságszolgáltatás semmibe vett, saját kezébe veszi a bíráskodást.

Ki adja ki? Álomgyár

Érdekel: itt az első rész, folytatni fogom a szériát.


- Szirén -


Várható megjelenés: 2017. október 20.

Karafiáth Orsolya a függés lélektanát járja körül novellafüzérként is olvasható családregényében. Az első pillantásra lazán összefűzött emléktöredékek sorának ható, ám valójában szinte mániákus tudatossággal megszerkesztett történet három generáció nőtagjainak életén keresztül mutatja be, miképpen cipeljük tovább a korábbi nemzedékek, anyáink terheit, szorongásait és függőségeit egy olyan világban, ahol a gyerekek éppúgy nem számítanak, mint a férfiak.

Ki adja ki? Scolar

Érdekel: a függés lélektana, na meg a szerző is.


- Az út -


Várható megjelenés: 2017. október 20.

A ​15. század babonás hiedelmekkel átszőtt mindennapjaiból szakítja ki fiát Hans Luder mansfeldi bányász, hogy – a család felemelkedésének egyik lehetőségeként – Magdeburgba, Eisenachba és Erfurtba küldje tanulni. Martin rendkívüli tehetségének és fogékonyságának köszönhetően már korán kitűnik társai közül, és viszonylag egyszerűen szerzi meg magiszteri fokozatát. Fényes, felfelé ívelő jövő áll előtte jogdoktorként, miközben egyre több kétely merül fel benne az atyai, isteni és egyházi hatalommal szemben. Csendes lázadását – egy hosszú, többlépcsős lelki utat bejárva – végül valódi szavakba és tettekbe önti… 
Cs. Szabó Sándor életrajzi regényében a reformáció legendás alakjának, Martin Luthernek a korai évein és tanulmányain keresztül követhetjük végig, miként válik egy egyszerű parasztgyerek korának egyik legmeghatározóbb gondolkodójává. A kétkötetes mű első része a kezdetektől egészen 1517-ig, a 95 tétel megszületéséig mutatja be az eseményeket fizikai és lelki síkon egyaránt, ennek köszönhetően pedig egy igazi hús-vér ember alakja elevenedik meg előttünk.

Ki adja ki? Harmat

Érdekel: Luther élete.


- Sötét folyosók -


Várható megjelenés: 2017. október 24.

Valami van ezzel a hellyel… valami… 
Kit nem találta a megfelelő szót, ezért inkább elhallgatott. Az épület közeledett, közeledett, végül csaknem rájuk borult. És akkor eszébe jutott a szó, amit keresett. 
Gonosz. 
Amikor Kit Gordy meglátja Blackwood Hall magas kapuját, csak az jár a fejében: ez a hely gonosz. A fenyegető épület borzongató félelemmel tölti el. Ahogy azonban kialakul Kit napirendje, igyekszik figyelmen kívül hagyni a pletykákat, miszerint a drága és elit bentlakásos iskolát szellemek járják. 
Ám az osztálytársai különös, idegen tehetségek tanújelét adják. Furcsa álmok kísértik, hangokat hall, a családjának és barátainak írott levelei elvesznek – és mindenre árnyat borít az őket körbeölelő varázs.

Ki adja ki? Könyvmolyképző Kiadó

Érdekel: borító miatt, plusz gonoszságot árasztó épület van a középpontban, kíváncsi lettem!


- Caraval -


Várható megjelenés: 2017. október 26.

Scarlett ​Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat. 
Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja. 
Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból. 
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!

Ki adja ki? Libri

Érdekel: nagyon jó az alap ötlete és van némi cirkuszos felhangja, kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle!


- A Kraken-küldetés -


Várható megjelenés: 2017. október 27.

A ​NASA az élet nyomait keresi a Naprendszerben: a legújabb küldetésben egy űrszondát készülnek lebocsátani a Titánon található Kraken-tengerre. A Szaturnusz legnagyobb holdján azonban kiszámíthatatlan, zord körülmények uralkodnak, ezért a szondát irányító programnak képesnek kell lennie önállóan, emberi beavatkozás nélkül működnie. A feladatot Melissa Shepherd, a zseniális informatikus oldja meg, amikor kifejleszti Dorothyt, az emberi gondolkodáshoz legközelebb álló mesterséges intelligenciát. A tesztelés alatt azonban egy végzetes hiba katasztrófához vezet, és a forradalmi újításnak számító szoftver elszabadul, majd kikerül az internetre. 
Wyman Fordot, az egykori CIA-ügynököt bízzák meg azzal, hogy Melissával együtt szerezze vissza Dorothyt. A keresés során azonban hamar kiderül, hogy a program jelentős változásokon ment keresztül, ami beláthatatlan következményekkel jár… Ráadásul nem csak ők akarják megkaparintani a mesterséges intelligenciát. Egy Wall Street-i bróker a kétes ügyleteihez akarja felhasználni, és semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy elérje a célját. 
Vajon sikerrel jár Ford, és megtalálja Dorothyt, mielőtt az üldözői kezére jutna – vagy ami még rosszabb: mielőtt elpusztítaná a világot?

Ki adja ki? General Press

Érdekel: MI ami elszabadul és kikerül a netre.


- Papír hercegnő -


Várható megjelenés: 2017. október 27.

Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához. 
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad. 
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött. 
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük. 
Talán igaza van. 
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait. 
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?

Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

Ki adja ki? Könyvmolyképző Kiadó

Érdekel: tudom mi lesz belőle, mindenki agyonhype-olja, de én már találtam benne (az egyik értékelés alapján) egy bődületes hibát, ami kiveri majd a biztosítékom olvasás közben. Azért reménykedem hátha nem...


- A hófehér másvilág -


Várható megjelenés: 2017. október 30.

Te mit tennél, ha minden, amit az életedről tudtál, egy csapásra megkérdőjeleződne, és ebben a bizonytalan helyzetben még a számodra legkedvesebb személy is ellened fordulna?
Beletörődnél, vagy szembeszállnál érte, ….akár vele is?

18 évvel az első rész eseményei után, a küzdelem folytatódik. 
Az ellenség nem nyugszik bele a vereségbe. 
Fabyen és Shina leánya, Autumn nem menekülhet a sorsa elől….

Ki adja ki? Ad Librum

Érdekel: az első részt is fogom és az az alap, hogy a sorozatot folytatom.


- Szellemírók -


Várható megjelenés: 2017. október 30.

Mitchell könyvében szellem járja be a világot. Gazdatestről gazdatestre vándorol, keresi a neki rendelt formát és életet, akárcsak a szerző, aki a buldog szívósságával követi nyomon kilenc főszereplője életét a világ kilenc különböző pontján: a terrorista szektatagét Okinavában, a lemezbolti eladóét Tokióban, az angol pénzmosó ügynökét Hongkongban, a buddhista teaárus öregasszonyét Kínában, a gazdát kereső lényét Kínában, a műkincstolvaj teremőrlányét Szentpétervárott, a – szellemíró – dobosét Londonban, a CIA elől bujkáló atomfizikusnőét Írországban és az éjszakai rádiós műsorvezetőét New Yorkban. És bár e hősök nincsenek tudatában, milyen bizarr és kísérteties módon kapcsolódik egymáshoz életük, Mitchell mindvégig magabiztosan tartja kezében a szálakat, sőt arra is ügyel, hogy akkor se gabalyodjanak össze, amikor egy közelgő üstökös formájában már-már becsap a mennykő.

Ki adja ki? Cartaphilus

Érdekel: kilenc ember kilenc különféle élete, engem meg a megvalósítás érdekel nagyon.


- Felbolydult napjaink -


Várható megjelenés: 2017. október 31.

Tudod, ​hogyan képzelték el az 50-es években a jövőt az emberek? Nos, minden annak megfelelően alakult! Tom Barren 2016-jában az emberiség egy techno-utópisztikus paradicsomban él, ahol repülő autók, mozgó járdák és holdbázisok vannak, soha nem romlik meg az avokádó, és soha nem alakult ki a punk rock… mert nem volt rá szükség.

Csakhogy Tom valahogy mégsem találja a helyét ebben a káprázatos, idealista világban, pláne nem azután, hogy a feje tetejére áll az élete. Egy elhamarkodott döntés azonban nemcsak a mindennapjait változtatja meg, hanem az univerzum szövetét is. Időutazása nem a tervek szerint végződik, és így a mi 2016-unkba, vagyis abba a világba téved, melyet mi valósnak hiszünk. Tom számára a mi megszokott valóságunk viszont csak egy disztópikus szemétdomb.

Amikor felfedezi, hogy ebben a világban egy csodás család, irigylésre méltó karrier és – talán, csak talán – igazi lelki társ is vár rá, döntést kell hoznia. Helyreállítja a történelem folyamát, és feltámasztja utópisztikus univerzumát, vagy megpróbál új életet kezdeni a mi zavaros, megjósolhatatlan valóságunkban? A választ keresve Tom országok, földrészek és idővonalak között barangol, hogy végül rájöjjön, kicsoda ő valójában, és milyennek kell lennie a jövőjének – a mi jövőnknek.

A Felbolydult napjaink azokról a változatainkról szól, melyeket levetünk magunkról, majd idővel beléjük növünk. Történet a barátságról, a családról, a váratlan utakról, a fel nem fedezett ösvényekről és a sokféle formában testet öltő szeretetről. Egy lenyűgöző tehetségű szerző humoros és szívet melengető bemutatkozó regénye szellemes meglátásokkal, zseniális ötletekkel és elképesztő frissességgel.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: nagyon kíváncsi lettem, hogy a szereplő hogyan dönt, na meg az is érdekel, hogyan látja a világokat.


- Amatka -


Várható megjelenés: 2017. október 31.

Vanját, ​a fiatal tájékoztatási asszisztenst hazájából, Essre városából Amatka zord és fagyos kolóniájába küldik, hogy adatokat gyűjtsön a kormány számára. Vanja azonnal megérzi, hogy valami nincs rendben: Amatka lakói furcsán viselkednek, miközben a hatalom mindenütt a felforgató tevékenység nyomait kutatja. 
Bár a kiküldetése csak rövid időre szól, Vanja beleszeret lakótársába, Ninába, ezért meghosszabbítja látogatását. Eközben akaratlanul is tudomást szerez az egész kolóniát érintő, növekvő fenyegetésről. Minden erejével igyekszik eltitkolni, és önhatalmúlag olyan vizsgálódásba kezd, amivel önmagát is bajba sodorja. 
Karin Tidbeck világában mindenki gyanús, senki nincs biztonságban, és semmi nem egyértelmű – még az írott és beszélt nyelv, vagy éppen a valóság szövete sem. Az Amatka lenyűgöző és végtelenül eredeti mű, óda a szabadságról, a szeretetről és a művészi teremtőerőről.

Javaslom, hogy ragadj meg egy példányt!” – Ann Leckie 
Született klasszikus.” – Jeff VanderMeer 
Szürreális bemutatkozó regény Margaret Atwood és Ursula K. Le Guin stílusában, egy olyan idegen világról, ahol a nyelv valóban élő és ható.

Ki adja ki? Athenaeum

Érdekel: disztópia, sokan írtak róla jót.


- Szent György testvérei -


Várható megjelenés: 2017. október 31.

1326. ​Anjou Károly úgy érzi, a három évvel korábbi tengermelléki hadjárattal lezártnak tekintheti a belháborúk korszakát, és fényes visegrádi udvarából nekifoghat egy erős birodalom felépítéséhez. Felesége már a második egészséges fiúgyermekkel ajándékozza meg, piacain végre értékálló, erős pénz cserél gazdát, Erdélyben és a Felvidéken egymás után tárják fel a zsíros ezüstbányákat, ő pedig a keresztény királyok közül elsőként saját, világi lovagrendet hoz létre, amely Szent György nevét viseli. 
Ám ahogy negyedszázados uralkodása során újból és újból mindig, úgy ezúttal is felüti fejét a baj: Dalmáciában belháború tör ki, a Kőszegiek és a Babonicsok saját szakállukra nyugat felé settenkednek, Havasalföldön pedig Basarab vajda kezd sötét ténykedésbe, miután függetleníti magát a magyar királytól. 
Visegrádon eközben egyre erősebbé és befolyásosabbá válik a Bátor Attila örökségét őrző Lackfi István, de ott van az udvarban az az ember is, akit túlontúl nyomasztanak a múlt árnyai, és aki maga sem tudja, bírhat-e szabadulni régi esküje terhétől: Zách Felicián.

Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regénysorozatának negyedik része egyben egy új trilógia első kötete is, benne régi és új szereplőkkel, fénnyel és árnyékkal, sárral és ezüsttel, nyílt háborúval és udvari intrikákkal. Az aranyliliom szebben virágzik, mint eddig valaha, árnyékában pedig lassan felnő egy új nemzedék, hogy megvesse lábát ebben az erőre épülő, szép új világban.

Ki adja ki? Athenaeum

Érdekel: a sorozat miatt.

Ez a bejegyzés a Várólistám képekben sorozat tagja, minden fenti könyv bekerül a listámra, már amelyik nem szerepelt még ott.

A posztot megtalálod az alábbi címkéknél:

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Már jön is az új Johanna Basford?! Wow! Gyorsan kiadják! *-* Már fel is raktam kívánságlistára.
    Az Amatkát én félbehagytam, de majd lehet adok magyarul egy esélyt neki.
    Annyira imádom még mindig, hogy összegyűjtöd a megjelenéseket. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, annak én is örülök. :D

      Hát remélem jó lesz az Amatka. Nálad láttam először, azért került fel váróra. :)

      Köszi, igyekszem. :D

      Törlés