Szeptemberi zárás (2017)

Forrás
Érdekes volt ez a szeptember, jó is meg nem is. Annyira vártam, hogy végre elkezdődjön az egyetem, most pedig egy kis pihit szeretnék (általános problémák lol), de nem a tanulástól, hanem önmagamtól, mert néha jó lenne egy pánikleállító gomb, hogy egy kis nyugtom legyen az aggodalomtól. De hát mindegy, ez van, ezt kell szeretni, a jó hír viszont, hogy megírtam már egy csomó programot magamtól, vagyis elmondhatom, hogy végre programoztam! Leírhatatlan érzés megcsinálni a feladatokat méghozzá jól, úgy hogy nem kapsz két oldalas hibalistát (hm ilyen is volt egyébként) és úgy, hogy működik! Jó, ne gondoljatok túl nagy dolgokra, de nekem ez is hatalmas lépés!

A hónap még a blog terén is bővelkedett tartalomban, amin csodálkozom, mert úgy éreztem, hogy a második felében alig tudtam bármivel foglalkozni, de ezek szerint ez nem így volt. Na de nézzük, mi történt könyves téren ezen a platformon:

- Vettem, kaptam -



Kilenc könyvet vettem, kaptam, satöbbiztem, ebből már hármat olvastam és értékeltem (Csábítás, Viktória királynő és Abdul, Határtalanok), a többi pedig hamarosan érkezik. 

- Szeptemberben olvastam -

KönyvOlvasás ideje

>
Claire Belton: Pusheen2017. július 18., 12:18 → 2017. szeptember 2., 12:53>
Stresszoldó firkáló2017. augusztus 22., 13:49→ 2017. szeptember 4., 17:41>
Shrabani Basu: Viktória királynő és Abdul2017. szeptember 1., 08:04→ 2017. szeptember 4., 19:46>
Nathaniel Hawthorne – SunKeno Lee: The Scarlet Letter2017. szeptember 3., 10:31→ 2017. szeptember 5., 18:50>
Neil Gaiman: Északi mitológia2017. szeptember 5., 07:48→ 2017. szeptember 9., 01:47>
Cecelia Ahern: A Tökéletes2017. szeptember 9., 01:48→ 2017. szeptember 13., 01:15>
Csabai Márk: Határtalanok2017. szeptember 16., 10:29→ 2017. szeptember 23., 19:56>
Szélesi Sándor (szerk.): Távoli kolóniák2017. szeptember 24., 00:30→ 2017. október 1., 11:31
Egész jó arányban vagyok, bár ezek közül kettő színező és határidőnapló (illetve ebből csak az előbbi). A Pusheenre szánok majd egy külön posztot, megmutatom mit alkottam a kis könyvben, viszont a Stresszoldó firkálót nem fogom véleményezni. Akartam, de nem sok értelme van... na szóval ezt a két könyvecskét gyorsan végigpörgettem, az utóbbiban vannak jó idézetek, ezekért megérte, na meg kineveztem blogos füzetnek, amibe feladatokat, rovatokat és terveket írok illetve listákat (mert nincs még elég ebből).

Utána jött a Viktória királynő és Abdul, amely az előzetes elvárásaim ellenére is tetszett, utána pedig a rövidke The Scarlet Letter került sorra, amely A skárlat betű mangaváltozata, erről lesz majd poszt is. Az Északi mitológia nagyon bejött (róla már regéltem pár mondatot), A Tökéletes szintúgy, csak ő még nem került sorra, a Határtalanokkal szemben, ami már igen. A Távoli kolóniák sajnos átcsúszott októberre, a de könyv jelentés részét az előző hónapban daráltam le.

- Szeptemberi értékeléseim, rovataim -

Már sokkal több értékelést írtam szeptemberben, róluk: A Vétkes, Maigret és az egyes számú zsilip, Viktória királynő és Abdul, Északi mitológia, Határtalanok, a hónapban más posztoknak is jutott hely. Először zártam, de ugye ez most mi a szempontunkból nem olyan érdekes, annál izgalmasabb volt viszont az újonnan indított Megjelenésfigyelő, amely októberben szintén folytatódni fog, a héten érkezik majd valamikor.

A Lehull a lepel négy új taggal bővült, az alábbi könyveknél szálltam be a rovatfolyamba: Az őrület határán, a Hazug csajok társasága, a Mikrofonpróba és a Szelídíts meg!. Emellett könyvtárban is jártam, egy posztban megmutattam a kihozott szépségeket, továbbá folytattam a Pillanatkép sorozatom egy poszttal (lentebb látható az új, kicsit csúsztam, bocsi), illetve a hónapban utoljára még összeszedtem azokat a címeket, amelyeket felraktam már valamikor egy várólista csökkentős játékra, csak nem tudtam őket elolvasni.

- Várható Értékelések -


Még mindig iszonyat régi címek:

- A maffia ágyában: továbbra sincs kedvem leszólni. 
- Breaking news: dettó.
- Oculus: októberben tervezem az újraolvasását. 

Viszonylag újak:


Még mindig sok az elmaradás, de igyekszem behozni azt! A Ready tuti jön valamikor (igyekszem ezen a héten hozni az értékelésem), a Vidia és a The Scarlet Letter pedig egy posztban lesznek. Külön bejegyzést kap A Tökéletes, a Pusheen és a Távoli kolóniák, ez utóbbit vissza kell vinnem a könyvtárba... Egyébként ezeket a címeket mindenféleképpen tervezem értékelni ebben a hónapban, illetve még A végzet tébolyult kerekét is, csak azt nehezebb, mert összefonódott egy másik élménnyel, de erről a posztban később még regélek.

- Szeptemberi Várólista -


A Tökéletes és a The Scarlet Letter kész (50%-os hatékonyságú voltam szeptemberben jee), marad a Coraline és A sokszívű, melléjük társul pár regény. Újráznám az Oculust és a Sötét anyagot na meg az Átkozott balszerencsét, az új szekcióba pedig az Éld az életed!, a Requiem és az Öld meg Jana Robinst! könyveket választottam.

Szeretem a Halloweent, na meg a borzongató műveket, de még nem tudom mit fogok olvasni 31-én, lehet a Coraline-t, de az is lehet, hogy mást (egyelőre csak a zh időszakig látok, na az pont előtte lesz).

Többiek zárása:



A Pillanatkép rovat következik


Forrás: Pinterest
Régen, talán írhatom hogy a fénykoromban, indítottam egy rovatot ezekkel a feltételekkel:
A szabályok:
Ahhoz, hogy játszani tudd, válaszold meg az alábbi három kérdést:
Mit olvasol jelenleg?
Melyik könyvet fejezted be mostanában?
Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?

Az alap:

Nagyon szeretem megtervezni az olvasásaimat és ezért úgy gondolom, hogy jó ötlet ezt a rovatot indítani, amely kéthetente vasárnap jelenik meg. Az eredeti rovat címe a WWW volt, de a kérdések kezdete megváltozott és úgy gondoltam, hogy jobb ha magyarosítok és így lett belőle Vasárnapi válasz.
Valamelyik nap pedig rámjött az, hogy hiányzik az olvasásaim ilyen rendszerezése, úgyhogy a Pillantkép sorozatom kiegészítem újfent ezekkel a kérdésekkel meg némi változtatással.

Mit olvasol jelenleg? maradhat, viszont a Melyik könyvet fejezted be mostanában? nem tudom, hogy fontos-e. Egyelőre igen, viszont lehet, hogy ki fogom szedni. A három kérdés közül viszont a kedvencem, a Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb? amihez több oldalas listát tudnék mindig kreálni, úgyhogy ez tuti marad. Kiegészíteném még az alábbiakkal:

Melyek a várólistád új elemei?

illetve

illetve Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Továbbá

marad az új Pillanatkép rovat megszokott eleme, lehetnek egy poszton belül további rovatok ahogy mostanában megosztottam őket kép + vonal elválasztással, plusz szeretnék ezentúl felrakni egy angol nyelvű regényt és egy nagyon régi várólistás elemet ide, a mit szándékozom előkapni részhez és ezt addig le nem szedni, amíg el nem olvasom. Hirtelen ennyi jutott eszembe, hogy mit kéne ide irkálnom, mert nagyon szerettem a VV-t csinálni és több infót osztanék meg, mint eddig. 

Tehát a periódus: kéthetente szombaton vagy vasárnap. Ez viszont lehet, hogy szeptembertől borul egy kicsit, majd meglátom, hogy fogok tudni vele bármit is csinálni.



Mit olvasol jelenleg?



Elkezdtem ezt a könyvet végre és már nagyon kíváncsi vagyok, remélem jó véleményem lesz róla!

Melyik könyvet fejezted be mostanában?



Október elsején fejeztem be, hát nem tudom, olvastam már jobb novelláskönyvet (jó, ez egy antológia), de kevés mű fogott meg ahhoz képest.

Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?



Eddig itt A sokszívű volt, de most olvasom, ezért új könyvet kellett választani. Az Oculust fogom újra előkapni, jó lesz ez érzem, legalább tudok majd figyelni a jelekre.

Melyek a várólistád új elemei?



A két legutóbbi Joanne Harris érdekes könyve, na meg a Caraval, amely hamarosan érkezik hazánkba. Az utóbbit már elkezdtem és elég fura alapja van, de nem rossz értelemben. Várok tőle némi cirkuszi hangulatot, de majd meglátjuk, meglátjuk.

Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Fentebb

Egy régi várólistás



Egyre nehezebb ezt a részt néznem, mert tényleg olyan könyvek kerülnek ide, amelyek most per pillanat nem foglalkoztatnak, ilyen a Nemo kapitány is. *sóhaj* Sokáig fognak odalent tanyázni ezek a művek úgy érzem...

Eddigiek (max 10):


Egy angol nyelvű



Ez nagyon érdekel. Hátha tudok rá időt szánni.

Eddigiek (max 10):


Ez az első angol nyelvű, amit még nem tudtam teljesíteni, úgyhogy muszáj volt nyitnom egy gyűjtőhelyet nekik, úgy érzem ők is elkezdtek itt gyűlni valameddig.

Egy VCs-s regény


Folytatom a sort A Rudnay-gyilkosságokkal, most már előkaphatom, lesz még olvasatlan Böszörményi Gyula könyvem itthon!

Eddigiek (max 5):



Könyvtári könyvek


A kihozottak közül ez érdekel a legjobban, úgyhogy ő lesz a következő, amit előkapok a könyvtáriak közül.

A következő értékelés(ek)



Szerintem a Ready player one és A Tökéletes érkezik hamarosan, nem akarom elfelejteni a benyomásom, amit az olvasásukkor éreztem és ezért sietek velük.



A bejegyzést megtalálhatod az alábbi címkéknél:


Lesd meg őket is!

3 megjegyzés

  1. Caraval-ra én is nagyon kíváncsi vagyok, majd figyelem a véleményed róla.

    Besterce ostromát olvastuk gimiben, hááát, úgy rémlik uncsi volt, de az alapsztori érdekes. Lehet, ha most olvasnám, tetszene.

    Eyes like stars borítója nagyon szép *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú azzal lassan haladok, mert angol. :D De a csaj már idegesít, annyi levelet ír... meh remélem jobb is lesz.

      Beszterce: reménykedem, hogy tetszeni fog, szerettem Mikszáthot régen, most meg érettebben állnék hozzá. :) Az benne van, hogy uncsi, ettől tartok, hogy nekem is az lesz.

      Igen, én is szeretem. :D

      Törlés
    2. Mikszáth-tól egyébként én az Az a fekete folt című novelláját kedveltem nagyon. Az nagyon bennem maradt.

      Törlés