Top 5 szerda #1 - Könyvek, amelyekre nem jutott idő 2017-ben


Már régóta szerettem volna csatlakozni a csapathoz, de nem mertem két vektor, meg lineáris egyenletrendszerezés között, de most végre, amikor már csak egy vizsgám van (látom a fényt az alagút végén), igen. Lehet, hogy a későbbiek során nem leszek olyan aktív, mint szeretném, de most itt vagyok (éljünk egy kicsit a jelennek juhé).

Szóval a mai téma: 5 könyv, amelyekre nem jutott idő 2017-ben.

Az az igazság, hogy ide rengeteg regényt fel tudnék sorolni, de azt hiszem elég csak a várólistám 5 db elsője. Ezek azok a művek, amelyeket nem tudtam elkezdeni, vagy elkezdtem és 30 oldal után letettem őket (nem szeretem futó olvasással kezdeni az évet).

5. Margaret Atwood: Alias Grace

Huh diszkrét matek előtt kaptam meg ezt a féltéglát és akkor olvastam belőle valamennyit, de letettem mert tanultam, mondván, Karácsonykor előveszem, de sajnos nem lett belőle semmi. Ő az ötödik jelöltem: a gyilkosnak kiáltott lány, akinek életébe beleláthatunk egy kicsit.

4. Andy Weir: Artemis

Andy Weirtől olvastam már A marsit, az nagyon tetszett és alig vártam, hogy megjelenjen az Artemis. Szintén úgy gondoltam, hogy az ünnepek alatt végzek vele, de sajnos erre sem jutott idő, de ami késik nem múlik! Sci-fi, jöhet, bármilyen mértékben!

3. Jane Austen: Értelem és érzelem

Az első példányomat ebből a műből pont valamelyik régebbi év Karácsonyra kaptam (sajnos azóta szétesett a gyönyörű, rózsaszín Palatinusos példányom, ami azóta is kedves nekem) és akkor olvastam, még évekkel ezelőtt és ez az időpont egybeesett a világba való totális belehabarodásommal - a Büszkeség és balítélet megismertetett a szerzővel, de ennél a műnél vált kedvencemmé az egész korszak és annak irodalma. Úgyhogy tavaly télen nosztalgiázni szerettem volna, nem sikerült sajnos.


2. A. M. Aranth: Oculus

Ez a regény is újrázás lett volna... Az Oculus lehetetlen véggel zárult és mielőtt elküldöm a szerzőt a búsba öööö akarom mondani, mielőtt értékelek szeretném újraolvasni és gyűjtögetni a kis jeleket. Na, ez maradt el decemberben.

1. Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Ez a regény az, amihez hangulat kell (meg idő, sok-sok idő) és sajna az nem volt (mondtam már, hogy 22-én még vizsgáztam?!), úgyhogy most fogom olvasni. Egyébként világháborús is, meg jelenkori, festmény után nyomozgatunk szálas is, úgyhogy van itt minden. Egyelőre tetszik, csak fel kell vennem a fonalát, régen olvastam már ilyen típusú női regényt.

A többiek bejegyzéseit itt találjátok: zóna. (Linkelem is őket, ha látni fogom a listákat.) Többiek: Réta és Vicky biztos, Fruzsi, Christine, Arwen, Dóri, Luthien Lovemagic, Noémi, Bea, Steph, Dorka, Gothic Syrine, Missreaders, Kukucs, Heni úgyszint.

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Az értelem és érzelem valami fantasztikus. :) nekem az egyik kedvenc klasszikusom.
    Az Alias Grace pedig nálam is várat még magára, de nagyon jokat hallottam rola :)
    További szép estét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Értelem és érzelem nekem is az egyik kedvencem. :3 (Csak újra kéne olvasni. :D)

      Ha előkapod, jó olvasást hozzá! ^^

      Neked is, köszönöm! ^^

      Törlés