2012


Hű, hát ez az év nagyon sok mindent tartogatott, főleg rosszat de ebbe inkább nem megyek bele. Várni kell mit hoz a holnap és reménykedni.

Az első ilyen posztom lesz ez az összesítő bejegyzés és egy kicsit megilletődötten ülök a gép előtt, hogy most vajon miről is fogok írni? Természetesen a válasz az lenne hogy könyvekről. Róluk is.

Nagyon hálás vagyok a kiadóknak, valahogy miattuk visszakaptam valamit amit korábban elvesztettem. A fenébe, nem érzelgős akarok lenni. Innentől már csak vidámság lesz.
Szóval köszönök mindent!

A jövő tervei között szerepel a minél több rovat képe is, tehát legalább 3 új rovat fog indulni, marad a Hónap borítója is és megpróbálom nem bukni Lobo várólistacsökkentését megint.

Bár azt hittem a Ready player one c. könyvvel is végzek majd, sajnos nem sikerült, ez már januári teendő lesz. Ez eddig nagyon kusza. :)

Szóval egy kis összesítés következik:

2012 legjobb könyve:


Mindenféle szempontot nézve, Alice Hoffman Galambok őrizői c. könyve. Pálfordulás is volt (a bejegyzésben kiderül, hogy miért is és a legkellemesebb csalódást ő okozta a 2012-es évben. Emellett szórakoztató, iszonyúan jól megírt regény, rengeteg jó karakterrel és lenyűgöző történettel. Imádtam.






2012 legrosszabb könyve:

Mert hát sajnos ilyen kategória is van és ezt kiérdemelte: Jenna Black Káprázat című könyve. Azóta nem olvastam (előtte sem nagyon, esetleg Fejős Éva Holtodiglan c. könyve kaphatja még meg ezt a díjat, de ez a regény
rosszabb mint a magyar írónő rövidke (44 oldal kb!) regénykéje) ilyen agypusztító művet! Szörnyű! Eszembe jutott hogy mennyit szenvedtem ezzel a sületlenséggel... hát nem keveset!




2012 legjobb karaktere:


Kira a Dan Wells: Partials - Részben ember című könyvből.
Tetszik, hogy az író tud írni és főleg hogy egy okos, talpraesett lányt kaptunk főszereplőnek. Nagyon nagy élmény volt a Káprázathoz hasonló könyvek után! (Azért a két könyv között olvastam nagyon jó könyveket is, csak a rossz emlékek most is itt kísértenek.)






2012 legrosszabb karaktere:
Ellen Schreiber könyvének, a Vámpírcsókoknak a főszereplője akit az elvesztett teniszütőjével csaptam volna agyon mert hisztis, buta, lekezelő és tizenhat évesen kiakad mert dolgoznia kell egy normális helyen és azzal kikötéssel hogy nem lehet gót cuccokban. Jajj és azért kell ezt csinálnia szegénykének (gúnyolódtam) mert hogy elvesztette az apja teniszütőjét és ezért még neki áll feljebb. A könyv felejthetőségét jól példázza, hogy már a nevére sem emlékszem... (csaltam, megnéztem molyon: Raven)




2012 legjobb borítója:
Hűűű terepen vagyunk, jövőre lesz majd angol kategória is külön csak most még a magyarok közül fogok választani.
Jajj annyi jó borítós könyvet olvastam, nagyon nehéz dönteni! Ott A kör és a </Harmónia>, nagyon tetszik még a Galambok őrizői is, de a fő kedvenc a Partials - Részben ember újra. A dombornyomás igazán eredeti és az egész kompozíció lenyűgöző. Ez egy tipikusan olyan könyv, aminél a borító megfog, a cselekmény megtart. A második helyre viszont a Vérbe öltözött Anna lépett. Tetszik ez a borzongatós hangulat és nagyon jó a kontraszt az alapvetően szürkés alap és a vörös között.


2012 legrosszabb borítója:
Igazából ide is két borítót tudok hozni, ezek pedig a Vámpírcsókok és Adornetto Lázadója. Az első magáért beszél, szerintem.
A másodikkal pedig az a baj, hogy hamarabb ismertem az angol kiadás fedőlapját, mint a magyarét és a magyar nagyon nagyon rossz lett. Alapból is, de ezzel a tudattal pedig főleg így van. A lány a borítón nem hasonlít egy angyalra, inkább egy útszélire, de mindegy.

2012 legnagyobb csalódása:
Alexandra Adornetto Lázadó című könyve. Bugyuta az egész, hasonlít az Alkonyatra és az angyalkép sem feltétlen jó. Jobbat vártam.

2012 pozitív csalódása:
Alice Hoffman Galambok őrizői és Dan Wells Részben ember c. könyvek. Ehhez nem írok kommentárt.

2012 legjobb világkidolgozása:


Raana Raas írónőtől a Csodaidők sorozat 2. része, a Kiszakadtak. A második helyen Itó Projekt: </Harmónia> c. könyve foglal helyet. Mindkét könyv mestermű.





Mára ennyit szántam igazából.

Kívánok mindenkinek nagyon Boldog Új Évet! És minden álmotok váljon valóra!

BÚÉK!


(Forrás: http://nefis.deviantart.com/art/New-year-s-wishes-73290981
http://inma.deviantart.com/art/Happy-New-Year-107951340)

Köszönöm, hogy elolvastad!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés