Kapcsolat

Először is engedjétek meg, hogy bemutatkozzam:

Igazából most vörös és rövid hajam
van, de tetszik a kép. :)
Röviden: Liliane Evans vagyok.

Hosszabban: Mindig olyan nehéz bemutatkozást írni, egyszerűen a zavar teszi vagy a félénkség, de sosem tudom mit írjak. Mi lenne a legjobb megközelítés? Hogy miért szeretek olvasni? Arra az ott van az egész életem válasznak. Vagy hogy miért vezetek blogot? Mert imádok a könyvekről beszélni.

A blogomon sokféle könyvről lehet találni értékelést, mindegyikben keresek valamit. Keresem az író életszemléletet, hogy egy új életet élhessek meg általa, néha a kikapcsolódást, máskor az akciót vagy a gyengédséget. Keresem a világ értelmét. Ezért olvasok annyifélét és nagyon sokat, már ha az időm engedi.
Nincs kedvenc műfajom, ami jól megírt és szívhez szól, kedvencem lesz. Tehát mindenevő vagyok.

Elérhetőség:
   

(Az általános email címem: muveszetnyelve@gmail.com.) (Ha nem válaszolok pár napon belül, az azt jelenti, hogy nem kaptam meg a levelet. Ez esetben kérlek keress fel facebookon, azt biztos megkapom.)

Az értékeléseimről:

Nem vagyok hivatásos kritikus de néha sügér igen és sajnos nem mindig veszek észre bizonyos dolgokat, mert annyira magával ragad a történet, hogy nem érdekelnek a hibák. Bár igazából miért kéne nekem mindig a rosszat keresni egy regényben? Nem azért olvasok, hogy minden egyes szót nagyítóval vizsgáljak át vagy valami hasonló boncolgatást végezzek el minden könyvön.

Amit tudok adni, az az, hogy én hogyan éltem meg a regényt. A saját és szubjektív véleményemet és nem egy értő műelemzést, mert akármennyi regényt olvasok el, biztos, hogy hiányos marad a tudásom. Viszont a szemléletem formálódik és folyamatosan fejlődöm - ahogy a bloggertársaim is, akik folyamatosan posztolnak - és ezért hagyom fent a régi értékeléseim, pedig már sikítófrászt kapok tőlük annyira nem tetszenek... Legyen ez egy fejlődési napló és meglátjuk mi lesz a vége.

2014 végétől és 2015-től visszahoztam a pontozás rendszerét, de megújulva, 10-es skálán értékelve és mindegyik könyvet önmagához viszonyítva. Az egyik volt tanárom példája alapján minden regény a legmagasabb pontszámmal kezd és a hibák vagy éppen nem tetsző vonások miatt indul el lefelé a rögös úton, a legkisebb adható pontszám irányába.

2017-ben pedig pontozás helyett különféle jelzőkkel mutatom meg, hogy az adott regény tetszett-e vagy nem. A kategóriák kialakítása még zajlik, bár magamat ismerve nem lesz sosem végleges a rendszer, most az alábbiak léteznek:

nagyon tetszett - tetszett - inkább tetszett - inkább nem tetszett - elmegy

Figyelem!

A blogon cookiek gyűjtik a látogatási adatokat, de csakis a statisztika céljából. Ezzel nem élek vissza és harmadik félnek nem adom ki.

Fontos:


Őszinte értékelések jelennek meg a blogon és nem alkuszom!

Kérlek érezd jól magad nálam!