5

Tökéletes kémia

Nem akartam erről a könyvről bejegyzést írni, de hát olyan lelkiismeretfurdalásom van ha ránézek szegény kis könyvtári könyvre, így mégis elszántam magam az írásra. Plusz nagyon nagy szükségem van erre, mielőtt újra belemélyednék a demokrácia elterjedése a hidegháború után című témába.

Nem tudom mennyire lesz hosszú bejegyzés, igyekszem. Ezzel jelzem is, hogy már megint alig találtam hibát, tehát rövid lesz a véleményem.

-Sí, minden bien. - Brittanyhez fordulok: - Később találkozunk, mamacita. Már alig várom, hogy lássam, működik-e köztünk a kémia.

Hivatalos cím: Perfect Chemistry - Tökéletes kémia
Író: Simone Elkeles

Nemzetközi vélemény: 4,26 csillag az 5-ből, 31 ezer feletti értékelő

Hazai: 93%, 260 vélemény alapján
Szóval mindenhol sikeres a regény.

Néztem ezt az új funkciót molyon, nagyon tetszik a statisztika gomb. Elárulja ennél a könyvnél, hogy a 260 olvasóból a legtöbb az 5-öt, a legkevesebb az 1-et adta számbeli értékelésként a műhöz.

Rövid tartalom
Brittany tökéletes. Vagy legalábbis az szeretne lenni, fontos hogy a világ ne lássa meg milyen ember is valójában. Alex, a Latin Vér egyik tagja pedig keménynek szeretne látszani és az a célja, hogy megvédje családját. Minden egy fogadással kezdődött illetve azzal hogy Brittany majdnem elütötte Alexet a kocsijával. Innen már csak bonyodalmak vezetnek a végkifejlet felé.

Sorozatinfó
Ez a Perfect Chemistry sorozat első része, ami azonos nevet visel az elsővel. A többi része: Rules of attraction (A vonzás szabályai) és Chain reaction (Láncreakció) még nem jelent meg magyarul.

Hozzáférés
Könyvtári példány. Hogy komoly legyek, először az angol példánnyal találkoztam (persze csak távolról) és megtetszett. A következő találkozás a molyon történt, amikor megtudtam hogy a Könyvmolyképző kiadja itthon is. Ahogy olvastam az értékeléseket egy kicsit megijedtem tőle. Azt hittem valami nyálas szerelmi történet lesz, tipikus sablonokkal, buta szereplőkkel és minden rosszal amit el lehet képzelni. Hát tévedtem! Szerencsére...

Történet - 4 pont
Hát igen, ez egy sablon. Viszont olyan a kidolgozása, hogy elkezded reggel olvasni a könyvet és este felnézel és sajnálattal veszed tudomásul, hogy mindjárt vége a történetnek. Egyszerűen letehetetlen.
Az alap (a fogadás) több helyen megjelent már pl. Kegyetlen játékok filmben vagy éppen a Veszedelmes viszonyokban (ami a film alapja, mármint az előbb írottnak, mert van Veszedelmes viszonyok film is). Az a legjobb a könyvben, hogy különleges lesz a szereplőktől, viszont ami nem tetszett benne, az az hogy a közepén már inkább nyálas részek voltak. Jobb lett volna ha kevesebb olvadozást ír bele. A szerelembe esés folyamata viszont jól ábrázolt a műben és nagyon tetszett az aprólékos kidolgozás.

Szereplők - 5 pont
Fejlődnek, kiállnak az igazukért, nagyon jók a jellembeli fejlődések is.
Pacót kedveltem a regényben.

Háttér - 5 pont
Gondolok itt a bandaháborúra, a drogüzletek és ilyesmi dolgokra. A Latin vérre, a társadalmi különbségekre. Ez a szál is jól kidolgozott.
Lényegében nem hiányoltam semmit, aminek benne kellett lennie benne is volt.

A jobb VP-s könyvek közé tartozik ez a mű.

UI: Felejtsék már el ezt a napcsókolta kifejezést! Annyira irritáló! Az L. A. Candyt is - többek között - ezért raktam félre. (Mivel a könyvben ez a kifejezés csak egyszer fordul elő, ezért nem is hibázatom a kiadót, csak szörnyűlködöm a szó hangzásán.)

Kiadja: Könyvmolyképző kiadó
Fordító: Neset Adrienn
Kiadás dátuma: 2011

Összpontszám: 5/5 de nem lett kedvenc

Kaphatóság:
  • puha kiadás: 2999 Ft
  • kemény: 3999 Ft
Köszönöm, hogy elolvastad!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés