Agave infók (könyvheti programok)



Az új könyvek mellett számos programmal is készül a kiadó a Könyvhétre, ráadásul idén jelen lesznek a Margó Fesztiválon, ahol felbukkanhat maga Kondor Vilmos is.

A fesztivál keretében június 7-én, pénteken, 20 órai kezdettel Bartsch Kata és Andrássy Máté előadásában a Budapest Noir szcenírozott felolvasásán vehetnek részt az író rajongói. A film noir világába helyezett történet egy bűnügyi újságíró fordulatokkal teli nyomozását meséli el, amely során egy meggyilkolt zsidó lány ügyét próbálja feltárni. A rejtélyes bűneset megoldása közben kirajzolódik előttünk az 1930-as évek fasizálódó Magyarországának közege is. A felolvasás akusztikai világát gazdagítja az élőzenés feldolgozás, a szövegrészletek zongora-aláfestéssel hangoznak el. Eközben a kihalt utcák fekete-fehér képei előtt a budapesti éjszaka füstös lokál-hangulata is megelevenedik. A látvány és a zene a felolvasott szövegrészleteket erősíti, egy izgalmas felolvasóest élményét nyújtva. Ráadásul a Magyar Narancs értesülése szerint lehet, hogy Kondor Vilmos is megjelenik az eseményen.

Június 8-án, szombaton, 13.30-tól a Könyvhéten az Oroszlános kútnál Városi titkok, kórházi csodák címmel kezdődik beszélgetés a Prae szerkesztőségének vezetésével, melynek keretében László Zoltán bemutatja az Egyszervolt című művét. A kötetben a magyar mesevilág ismert figurái elevenednek meg napjaink Budapestjében egy izgalmas és elragadó történetben, megmutatva a hazai urban fantasyben rejlő hatalmas potenciált. 16 órai kezdettel dedikálja is a szerző a regényét az Agave Könyvek standjánál. Ezt követően 20 órától a Margó Fesztivál keretében egy újabb izgalmas könyvbemutató várja az érdeklődőket az autentikus Hibridart Design Shop & Caféban, ahol részleteket is felolvasásra kerülnek az Egyszervoltból.

Végül, de nem utolsósorban vasárnap délelőtt tizenegy órától délig az Agave Könyvek vezetői kérdezz-felelek programot szerveznek a standnál, és válaszolnak mindenre, amire a rajongók régóta kíváncsiak.

Facebookos események:

Kondor Vilmos szcenírozott felolvasása:
http://www.facebook.com/events/202840576529959

László Zoltán dedikálás:
http://www.facebook.com/events/200152146798783

László Zoltán az Irodalom Éjszakáján (Margó Fesztivál):
http://www.facebook.com/events/1304686463004441

Agave Könyvek közönségtalálkozó:
http://www.facebook.com/events/381990725251570


Gyertek el Ti is!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés