Könyvheti frissek

Kedves Kiadók!
A sírba fogtok tenni ezzel a sok jó új könyvvel amivel előrukkoltok. Nem tudom megvenni az összeset!
Üdv.: Liliane

Az Ad Astra háza tájáról személy szerint még mindig várom azt a negyedik de ismeretlen könyvcímet amit bejelenthetek itt is. Plusz kíváncsi vagyok a borítóra.

Addig is: jön A szingularitás küszöbén. Nehéznek mondanám (nem a súlyát ), de ahogy beleolvastam (igen, voltam ilyen szerencsés :P) könnyebbnek tűnik mint a Diaszpóra. Engem az lepett meg, hogy a földrajzi vonatkozás nincs megemlítve a fülszövegben (felhúztam az orrom), nagyon sok olyan információ van benne amiről már tanultam az egyetemen is. :) És amik érdekesek. És nem vagyok biológus. Tehát ajánlom a föciseknek is! :D

Fülszöveg:
A szingularitás korában intelligenciánk egyre inkább nem biológiai alapokra kerül át, és billiószor hatékonyabb lesz, mint manapság. Új civilizáció hajnalán járunk, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjuk biológiai korlátainkat és megsokszorozzuk kreativitásunkat. Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója évtizedek óta a technológia jövőben játszott szerepének legnagyobb tisztelettel övezett és legprovokatívabb vizsgálója. Régóta hirdeti, hogy a számítógépek hamarosan elérik a legmagasabb emberi intelligencia szintjét, A szingularitás küszöbén című könyvében pedig szemlélteti a feltartóztathatatlan evolúciós folyamat következő lépését: az ember és a gép összeolvadását, ahol az agyunkba ágyazott tudás- és képességbázis az általunk létrehozott eszközök jóval nagyobb kapacitásával, sebességével és információmegosztó képességével ötvöződik.

Következő:
A menekülés éve Sansától. Nagyon kedves ismerősöm molyról az írónő, a Sötét Hórusz nagyon tetszett tőle. Bár nem olvasom olyan gyorsan a műveit, mert hamar elfogynak...

Fülszöveg: 
A XXII. században az emberiség több álma is valóra válik: létrejön az Egyesült Országok Szövetsége, amely a világ összes államát egységbe tömöríti, és megtörténik a kapcsolatfelvétel egy értelmes idegen fajjal is. Úgy tűnik, az emberiség beléphet az aranykorba, de ez csak a látszat. A Szövetséget üzleti érdekek kusza hálója szövi át, és a vezetők legtöbbjének egyetlen célja van: mindenkit engedelmes bábbá formálni.
Ebben a világban éli a gazdag, unatkozó feleségek felszínes mindennapjait Sandra Manul, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában a múltja elől keresett menedéket a magas rangú Ítélő, James mellett. Miközben az árnyak, amelyek elől elfutott, utolérik, olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek nem csak a saját, hanem az egész emberiség sorsát megváltoztatják.
A Gender krónikák első kötete, A menekülés éve bevezető egy olyan világba, ahol a hagyományos nemi szerepek és az egyensúlyi társadalom ütközik össze egymással – mindez pedig egy olyan jövőben történik, amely akár könnyen valósággá is válhat.

A Delta Vision adja ki. Éljen!

A Főnix Könyvműhely is készül: A Smaragdtábla jön. 
Fülszöveg: 
Benjamin nem olyan, mint a többi gyerek – képes mások elméjében olvasni és a gondolataival tárgyakat mozgatni. Erre azonban ő maga csak akkor jön rá, amikor egy titkos, víz alatti kontinensre küldik nyári táborba. Kiderül, hogy Benjamin egyáltalán nem ember – és az, amiről azt hitte, hogy különlegessé teszi, voltaképpen csak segít beolvadnia. Azonban a rejtélyes Smaragdtábla őt választja bajnokának, és Benjamin egyszer csak azon kapja magát, hogy a világ megmentése az ő feladata.

Ezt most elég furán rakja a blogspot, na mindegy. A borító változni fog, remélem Sánta Kira fogja készíteni a magyart. 
A Cor Leonisról már írtam, úgy néz ki hogy a korábban említett Az elveszett Jane Austen kézirat kijön a Könyvhétre. Valószínűleg Moning könyve, a Tündérkrónikák spin-offja, az Iced is. Illetve az Egy regény rabjai (jó az áthallás a Remény rabjaira) illetve az Oscar Wao rövid, de csodálatos élete

A fentiek közül csak a JA. könyvet mondom biztosra, a többiekkel nem tudom hogy áll a kiadó de a facebook alapján lázas készülődés folyik. 

Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete
Fülszöveg: 
Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátronak, amiért súlyos árat fizetett. A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt. Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is.

Remélem ez a borító lesz.


Fülszöveget nem tudok hozni, molyon még nincs fent. Illetve az Iced borítója sem...

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés