4

Emma szerelme

Mivel hamarosan kiselőadást kell készítenem, ezért csak röviden fogok írni a könyvről, ami az Emma szerelme címet viseli.

,,- Menj, kérd fel! - mondta és a kezét a vörösbor felé nyújtotta, hogy átvegye tőle.
- Én? - kérdezte Gábor döbbenten. - Velem akkor sem táncolna, ha én lennék az egyetlen férfi a bálteremben."

Először a molyon találkoztam vele és kíváncsi voltam nagyon a műre így mikor megláttam az Egyetem szabadpolcán, tudtam hogy el kell olvasnom, így jött velem haza és olvastam is el.

Az alaptörténet kapcsán először a fülszövegről kell írni. Nem tartom jónak, mert lényegében meg lett szakítva ez a történet és beékelődött közé Zoltán és Bella története tehát kicsit sok az információ a könyv hátulján. Szóval Emma egy ponton lényegesen háttérbe szorul, bár ezt nem bántam.
Akkor lássuk az alapot: Emmát édesapja visszaviszi Körtvélyesre és Kóthay Éva gondjaira bízza. Ám a helyiek emlékeznek még a 7 évvel ezelőtti botrányra és nem a legkedvesebben fogadják a lányt.
Most ennyit írnék, amúgy lehetne még csak akkor már lehet hogy kusza lenne a történet.

Alapból nagyon sok minden történik és sajnos minden olyan tömörnek hat, ez valószínűleg a szerkesztés miatt van. E/3-as a regény, de nem csak Emma gondolatait ismerjük meg hanem x átmérőjű körben szinte mindenkiét. Ezen nem gúnyolódok, de nagyon zavaró tud lenni. A másik zavaró még az hogy váltogatja indokolatlanul a jelen és a múlt időt, főleg egymás melletti mondatoknál.

Rosszakat a fentieken kívül nem igen tudok írni, alapjában véve tetszett a regény, kellett már ilyen is nekem. Hasonlít még az Anna Kareninára (az első része) a második pedig az Ida regényére, a Noszty fiú esete Tóth Marival c. műre illetve a Büszkeség és balítéletre. Azért örülök hogy magyar az írónő és egy jó könyvet olvashattam.

Az elején csak bele kell rázódni, utána pedig izgalmas lesz.
Egyedül a háború rész nem tetszett, a végére már kicsit sok lett. Elég lett volna a befejezés és nem kellett volna tovább menni még, főleg hogy a háborús részleteket untam. Jobb lett volna egy függővég inkább és majd a második részben megtudjuk hogy mi lett Gáborral és a háborúval is.

A szereplőknél Emmát néha megcsapkodtam volna, de szerencsére fejlődött és így sikerült megkedvelni őt.

Összesítés: 4/5 pont

Tényleg remélem hogy a második rész jobb lesz, nagyon sokat várok tőle!

Kedvenc szereplő: Gábor
Kedvenc rész: Zoltán és Bella története

Utált: néha Emma, de az sem utálat
Utált rész: -

Köszönöm, hogy elolvastad!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés