Várólista csökkentés 2014-ben is


Fő listám:
Cassandra Clare – Libba Bray – Claudia Gray – Maureen Johnson – Sarah Mlynowski: Vacations from hell
Marie Lu: Legenda
Dan Krokos: Hamis emlékek
Rachel Caine: A morganville-i vámpírok 1. – Az üvegház
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Michael Grant: Köddé váltak
F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
Scott Westerfeld: Leviatán
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Marissa Meyer: Cinder
Francine Rivers: Leplezetlenül

Alternatív lista:
Cyn Balog: Fairy Tale – Tündérszerelem
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Stephenie Meyer: A burok
Kerstin Gier: Zafírkék
Katharina Hagena: Az almamag íze
Jean-Christian Petitfils: Méregkeverők
E. L. James: A szürke ötven árnyalata
Alexandra Adornetto: A pokol jegyese
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Ildefonso Falcones: Fátima keze
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
XVI. Benedek – Peter Seewald: A világ világossága

Mindig várom az év ezen részét, szeretem kiválasztani az olvasásra szánt könyveket. A fenti lista komoly összevetések, osztások, szorzások végeredménye. Volt egy korábbi prototípus is, de azt nem tartottam elég jónak, motiválónak, így változtattam rajta. A mostaniban főleg azok a könyvek foglalnak helyet, amelyeknek azonnal nekiesnék, de valamiért még tartom magam.

A Vacations from hell tavalyi karácsonyi ajándék volt, illene már elolvasni, illetve nagyon kíváncsi vagyok az antológiára. Emlékszem, először Cassandra Clare miatt akartam a kötetet, de számomra Libba Bray is meggyőző most már. Amit külön kiemelnék az A nagy Gatsby, ami sehogy sem akart a könyvtárban lenni ez évben (gondolom a film mindenkinek felkeltette az érdeklődését), így most nagyon remélem, hogy a következő évben bent lesz. A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik magyar szerző műve és nagy nevek ajánlják, mint például Nima, szóval a jó történet mellett más okaim is voltak, hogy felrakjam a listára. Az elveszett tündérfaluval motiválnám magam a Második Atlantisz felé fordulásra, amúgy az első rész nagyon tetszik, de sajnos még nem tudtam befejezni. A többi könyvről nem tudok többet írni, otthon porosodnak a polcon és várnak a sorukra.

Az alternatív listán lévő A szürke ötven árnyalata türelmesen várja sorát, már lassan két éve félbehagytam. Muszáj elolvasnom, ezt nem fogom feladni, még akkor sem ha belehalok az unalomba. A pokol jegyesét már egy ideje nézegetem, le akarom zárni végre ezt a sorozatot, még akkor is ha a harmadik részt csak angolul fogom tudni olvasni. Nem úgy néz ki, hogy az I.P.C. Mirror ki szeretné adni... Mindegy a második már itt van. A világ világossága pedig azért került fel, mert református lévén nagyon érdekel a katolikus ág és a pápa is. Igaz, hogy már nem Ő az egyházfő, de ezért még érdekel a személye. A Fátima keze pedig egy böhöm nagy könyv, de szerintem ez is ilyen spirituális, vallásos út, sajnos Coelho elrontott könyve, A portobellói boszorkány jut róla eszembe. Remélem elmossa ezt az érzést a kötet.

A mostani célkitűzés pedig az, hogy az összes könyvet elolvasom a következő évben. A fentiek közül nagy számmal képviselteti magát a Könyvmolyképző kiadó, de a HarperCollins, a Főnix Könyvműhely, az Agave Könyvek, az Egmont kiadó, az Európa kiadó, az Ad Astra, a Fumax, az Aba, az Alexandra kiadó, a Harmat Kiadó, a General Press, az Ulpius-Ház, az I.P.C. Mirror, a Kiss József, a Sanoma, a Duna International is, tehát elég vegyesen választottam.

Ez a poszt egy gyűjtőként funkcionál, ezeket fogom kiegészíteni a linkekkel, ha készen lesznek.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés