2013-as összegző

Igazából itt egy összegzést szerettem volna írni, de az eddigi gyakorlattal ellentétben most nem teszem meg. Legalábbis nem olyan formában, ahogy korábban gondoltam.

Megvannak a jövőbeli terveim is, de azokról most nem írnék semmit, egyelőre csak annyit szeretnék megosztani, hogy március és április környékén lesz egy kisebb szünet olvasás illetve blogolás terén, de nem fogom abbahagyni! Valószínűleg július környékén sem lesz túl nagy aktivitásom, ha minden úgy megy, ahogy mennie kell, államvizsgázom. Remélem eljutok odáig, rögös még az út...

Köszönöm, kedves Olvasók a sok lájkot, visszajelzést, jelölést és örömöt! Hatalmasak vagytok! A 2013-as év tele volt ilyenekkel és mindig nagyon örültem, mikor egy-egy újabb olvasó csatlakozott a bloghoz. Mindig feldobtátok a napom! Sosem szabad ezeket a kis örömöket elfelejteni és nem is fogom! Tehát köszönök mindent!

Itt, a nagy posztírásban kedvem támadt egy top 10-es lista elkészítéséhez, melyek voltak a tavalyi év legjobb olvasmányai számomra:

1. Peter V. Brett: A Rovásember
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/12/a-rovasember.html

2. Ernest Cline: Ready player one
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/01/ready-player-one.html

3. Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/09/magyar-nyakba-magyar-szemfog.html

4. Laini Taylor: Füst és csont leánya
Készül.

5. Ursula Poznanski: Erebos
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/09/vajon-harom-szint-meger-egy-embereletet.html

6. Michelle Moran: Madame Tussaud
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/10/madame-tussaud.html

7. Hugh Howey: A siló
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/08/a-silo.html

8. Maggie Stiefvater: Lament - A Látó szerelme
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/09/a-lato-szerelme.html

9. Jodi Picoult: Egyszerű igazság
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/10/egyszeru-igazsag.html

10. J. A. Redmerski: A soha határa
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/09/a-soha-hatara.html

+1. Lélektársak sorozat
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/08/lelektarsak-sky.html
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/09/lelektarsak-phoenix.html
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/10/lelektarsak-crystal.html

Különdíjas: Dante Alighieri: Isteni Színjáték

A listában egy magyar szerző van, Gaura Ágnes, aki az év nagy felfedezettje volt számomra. Az Átkozott balszerencse c. könyv olvasását direkt húztam el, a bejegyzés éppen készül róla.
Két műről nem írtam még, az Isteni Színjátékról illetve a Füst és csont leányáról. Róluk is készül a poszt, de még mielőtt mindenki felhördülne, hogy miért akarom én megkritizálni az Isteni Színjátékot tudatlanként, előtte csak annyit szeretnék írni, hogy egy olvasási kalauzt írnék, két másik könyv segítségével, eszemben sincs lehúzni a Nagy Művet.
A többieket érzés alapján válogattam be, tehát az alapján, hogy a mai napig hatnak, elgondolkodtatnak vagy éppen azt juttatják eszembe, hogy milyen jó volt őket olvasni és szinte azonnal újrakezdeném az ismerkedést velük. Sokáig a RPO vezetett, de A Rovásember kiütötte az első helyről, így ezt muszáj volt odaírnom, hogy a fő kedvenc az év nagy részében a januárban (!) olvasott RPO volt. Ezért nem is írnám le még egyszer, hogy miért is választottam őket, így érzem jónak a sorrendet.

Az évben 23 magyar szerző által írt és kereken 100 darab könyvet olvastam el, ami elég rossz eredmény a 2012-es évhez képest, amikor 180 körül zártam. Korábban megfogadtam, hogy nem napló a blogom, nem fogok panaszkodni semmi miatt. Most sem teszem.

2014-ben több dolgot is szeretnék csinálni:

1. Világot látni. Annyi szép hely van!

2. Több angol nyelvű könyvet olvasni! Az idei évben nem is volt, de a legjobb teljesítményem eddig a Szerkezeti földtan tankönyv elolvasása volt, azt hiszem akkor őszültem is...

3. Több magyar szerzőtől is olvasni! Igaz, hogy most a Szent Johanna Gimi dobta meg a számot, de a jövőben a kortárs írók felé is nyitnék (költőkhöz nem, így is meredek ez az ugrás).

4. Több szépirodalmat a népnek! A fejlődéshez itt vezet az út, plusz egy kicsit sok volt a szórakoztató irodalomból.

Azt hiszem ezek a főbb irányelvek, meglátjuk majd mennyire fog ez menni...

Már csak egy dolog maradt hátra...

BÚÉK mindenkinek!

Forrás:
http://www.balatonriviera.hu/pic/large/5D21E60C240F33B1BFD858CD43AC2088.jpg
Köszönöm, hogy elolvastad!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés