2014: Január

Az egyik újévi fogadalmam az volt, hogy újraélesztem a havi összegzős rovatot is, amelyben megmutatom mit kaptam, mit olvastam, mit értékeltem, mi történt velem és miket hoztam ki a könyvtárból, továbbá azt, hogy a következő hónapban mi az a minimális mennyiség, amit el fogok olvasni és ebbe mi tartozik majd.


Az első kép a születésnapomra kapott ajándék köteteket tartalmazza, nagyon örültem nekik.
Az utolsó négy könyvet más és más okokból kaptam/vettem, mert a Lidércnyomás legális ebookként, az Ártatlanok pedig 600 Ft-ért jutott hozzám. A Vámpír vonzásában c. könyvet ma kaptam ajándékba és örülök is neki, mert már régóta várólistás. Az invázió pedig recenziós példányként került hozzám, az értékelés után kaptam meg. A képeken nincs rajta, de cserével jutottam a Honolulu c. könyvhöz is, az is ide tartozna, csak elfelejtettem és már nem szeretnék új képkeretet keresni. Remélem az elkövetkező időkben is ilyen mennyiséggel (négy darab) fogok jelentkezni, mert szeretném csökkenteni a beszerzéseim számát.


Ebben a hónapban indult el a Magyar Könyvek Viadala, amelyben nomináló bloggerként vettem részt és nagyon örültem a felkérésnek, ami természetesen korábban jött, de ez a kezdeményezés most szökkent szárba, így most kell róla írnom. Tibinek innen is szeretnék gratulálni, nagyon jó ötlet volt!

Ebben a hónapban 10 könyvet olvastam el és még tart a vizsgaidőszak, tehát a február eleje nem lesz olyan aktív, mint mondjuk a november vagy október volt, de azért megpróbálok majd minél több friss tartalmat hozni.

Nick James: Az invázió
Lylia Bloom: Ellopott életek
J. Sterling: A hibátlan játék
Probáld Ferenc: Afrika és a Közel-Kelet földrajza
Horváth Gergely – Probáld Ferenc – Szabó Pál: Ázsia regionális földrajza
Probáld Ferenc: Amerika regionális földrajza
Hugh Howey: Megfelelő méret
James Smythe: A felfedező
Samantha Shannon: Csontszüret
Kozma Gábor: Regionális gazdaságtan

A fentiek közül csak a félkövér betűvel szedett könyvekről fogok írni a következő hónapban, és ezeken kívül az alábbi könyvek értékelésével tartozom:

Samantha Young: Dublin Street
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Barbalics Viktória: Loreley
Dante Alighieri: Isteni színjáték
Audrey Niffenegger: Hollókisasszony
Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár
Maria Teresa Maia Gonzalez: Szeretettel, Beatriz
Gaura Ágnes: Átkozott balszerencse

Tegnap könyvtárban is jártam és így enyhítettem azt egy kicsit, hogy kevesebb időm van olvasni, mint általában.




A nagy Gatsby sok sok listámon fent van és megtaláltam a könyvtár ajánlópolcán is, így velem jött. A film trailere keltette fel az érdeklődésem és alig várom, hogy olvasni tudjam. Nem biztos, hogy most sikerülni fog, de a Ködszerzet - A végső birodalom c. regény is így járt. Fogalmam sincs, hogy lesz-e rá időm. A mézeskalács ház azért jött velem, mert valami krimire vágytam és pont ezt láttam meg a polcon. A Dexter dühödt démonairól már nagyon sokat hallottam, bár a sorozatot még nem láttam, de érdekesnek tartom a fülszövegben felvázolt kettős jellemet. A virradat ígérete pedig Amadea értékelése óta pihen a várólistámon, így nem kérdés, hogy elolvasom-e, itt a problémát a mikor okozza.

A februári hónapban legalább hét könyvet tervezek elolvasni, őket biztosan:


Meglátjuk, hogy tudom-e teljesíteni a tervezett listát.

Eközben pedig gőzerővel halad a nagy Olvassunk angolul projekt. A mostani könyv, a The Darkest Minds nem olyan nehéz olvasmány, szinte mindig tudok szakítani egy kis időt a regényre, aminek kifejezetten örülök. Nem szeretném félbehagyni időhiány miatt.

A többiek így zárták a hónapot:
Zakkant
Amadea
Pupilla
Jeffi
Abstractelf

Zárásként pedig szeretném bemutatni Nektek az egyik kedvenc vloggerem - Dancsó Péter - egyik legújabb videóját. Figyelem! Gyilkos a szöveg!





Lesd meg őket is!

0 megjegyzés