Szombati szemezgető #2

A Szombati szemezgető egy szombati rovat, amelynek címe lehet furán hangzik, de nem akartam átvenni a Teaser szót, így kerestem egy megközelítőleg hasonlót és ekkor találtam rá a szemezgetőre, mert a lényeg az, hogy fogom az aktuális olvasmányom, kinyitom egy random helyen és leírom nektek az első mondatot amit meglátok. Az ötlet innen származik és valószínűleg már több magyarországi blognál is láthattátok ezt a rovatot.

Szabályok:

  1. Ragadd meg az aktuális olvasmányod!
  2. Nyisd ki a könyvet egy random oldalszámnál!
  3. Ossz meg 2 idézetet az adott oldalról!
  4. Vigyázz, ne legyél spoileres!
  5. Oszd meg a kötet címét, íróját, hátha felkelted vele valakinek az érdeklődését!

Ezek az eredeti szabályok. A fentieken annyit módosítok, hogy nem egy oldalról veszem az idézetet, hanem a fenti lépéseket kétszer játszom végig.

Választott könyvem, amit éppen olvasok:

Amir Ahmed Nasszer: Én és az iszlám

Idézetek:

,,Sajnos kint a játszótéren „mi, arabok” még a közös ellenséggel szembeni összefogás hevében sem tudtunk kijönni egymással. Bunyós ellenfeleim szemében, akik alkalmanként még mindig zaklattak, nem létezett a „mi” fogalma." (40. oldal)

,,Irsad sok muszlimot megharagított Korunk iszlámjának gondjai című vitatott könyvével, amely azt panaszolja, hogy az iszlámmal a baj magukban a muszlimokban van, s azt állítja, hogy más vallásoktól eltérően az a gond az iszlámban, hogy az uralkodó irányzat a szó szerinti értelmezés. A könyvben Irsad megerősíti, milyen fontos, hogy önmagunkra gondoljunk, s bátorítja az idzstihád, a kritikai gondolkodás iszlám hagyományának gyakorlását, ami pozitív felhívás." (159-160. oldal)

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés