A hónap borítója (májusban): a Horgonyhely

Már az elég a boldogsághoz, hogy új Moskát Anita kötet jön ki (juhú erre spórolok), de az is örömre ad okot, hogy ilyen gyönyörű és látványos borítóval érkezik a Könyvhétre a Gabo kiadóhoz:

Megjelenés: 2015. június 4.


Fülszöveg:

Egy birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét.
A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert – ez pedig az egész világukat felforgathatja.
Moskát Anita merész témát feszegető, lenyűgöző regénye felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára.


Egyéb:

Légyszi, légyszi változzon A gólem és a dzsinn terve!

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés