Programajánló #6: az Athenaeum Kiadó és a Könyvhét

Az Athenaeum Kiadó zenés estje a 86. Ünnepi Könyvhéten



Az est házigazdája: Karafiáth Orsolya



Nyáry Krisztián, az Athenaeum Kiadó és a Magvető Kiadó igazgatója köszönti a vendégeket.



Kapcsoljuk Londont - Kovács Eszter íróval és Likó Marcell zenésszel Peiker Éva szerkesztő beszélget (élő videóközvetítés).





Eszter könyve, a Let’s kifli az Athenaeum Kiadó „kivándorló” sorozatának első kötete, beszélgetés Londonból – Londonról.

Géczi János A Bunkerrajzoló műve Likó Marci élettörténet-rekonstrukciója, amely megjelenése óta hatalmas érdeklődésnek örvend.



Színpadon a Words Are Melodies


A Words Are Melodies formáció 2013 szeptemberében állt először színpadra azzal a feltett szándékkal, hogy a mára hazánkban is igen népszerű slam poetry műfajt még több emberhez juttassa el azáltal, hogy ismert slammerek szövegeit használja fel dalszövegként. Abból kifolyólag, hogy minden slammer, és egy-egy slam szöveg is nagyon egyedi, a WaM dalai is rendkívül sokszínűek, zenéjükben keveredik a modern jazz, a funk, egy kis pop és a spoken word. A "megzenésített slammerek" közt van Kemény Zsófi, Csider István Zoltán, Pion István és Laboda Róbert is!



Hatala Csenge: Hírzárlat – könyvtrailer bemutatója



Balassagyarmat 1973. Magyarország első túszdrámája zajlott a nógrádi városban, a Pintye testvérek túszokat ejtettek, hogy külföldre szökésükben segítséget követeljenek ki maguknak. Tényregény, amely minden részletbe betekintést ad 40 év távlatából.



A CreatIT bemutatja a MAD NEMERE című mobil alkalmazást




Nemere István legenda. 650 könyv szerzője, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna még róla. Most mégis egy olyan regényt írt, amelyet előtte soha – humorral és nem kevés iróniával megfűszerezve. Nemerére vadászik mindenki, ellenségei száma végtelen.

Most te is segíthetsz rajta, a MAD NEMERE mobiljátékban megmentheted őt. Ne tétovázz, töltsd le az alkalmazást androidos készülékedre (hamarosan elérhető lesz ios-re is).

A CreatIT Solutions Kft. segítségével interaktív módon kipróbálhatja mindenki a játékot.



Babiczky-Pfliegel Dóra: Ép testben 2 lélek – videóbemutató


PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis- a teherbeesés ellenségei VOLTAK. Babiczky-Pfliegel Dóra ma már két gyönyörű kislány édesanyja, de ez ehhez vezető út nem volt egyszerű számára. Saját tapasztalatait és főzés iránti szenvedélyét csokorba szedte, részletesen kitérve a terhességet akadályozó betegségekre, és teherbeesést segítő ételek receptjeit összegyűjtve az Ép testben 2 lélek című könyvében.




Túlzások - Laboda Róbert költővel Szabó Tibor Benjámin beszélget



Laboda Róbert 1985. július 5-én született Nagykürtösön (Szlovákia), költő slammer. Tanulmányait a Konstantin egyetemen végezte Nyitrán. Gyermekszínjátszással foglalkozik, Komáromban tanít. Slammerként vált híressé, főleg a legutóbbi országos bajnokság kapcsán. Gyermekkora óta színpadon szerepel, amatőrként számos egyéni díjat nyert.

Laboda Róbert verseinek és slamjeinek értelmezése és értésre szellemes olvasót kíván, aki nem fél az iróniától. A társas létezés komplexitására figyelő versek hétköznapi helyzetekben megmutatkozó intenzív érzelmeken keresztül vezetnek el egészen a haza szeretetéig. Ha figyelmesen olvasunk, a humoros, önmagát folyton megkérdőjelező szövegek mögött egyszer csak meglátunk valami fojtogatót: a végletekig eltagadott magányt.

Programok:

Csider István Zoltán, Pion István és Potozky László olvas fel Laboda Róbert verseiből.

Romada János egy Laboda négysorost szaval

Kemény Zsófi, Gábor Tamás Indiana Laboda Róbert verseiből felolvasnak

Laboda-Mucha duó (Laboda Róbert és Mucha Attila játszik)




Hercsel Adél: AnyukaLand – videóbemutató



Adél AnyukaLand című humoros kis kötete garantálja a szórakozást és a kikapcsolódást minden édesanya számára. Történeket mesél, amit bizonyára sokan átéltek a babaváráskor, szüléskor és a picúr első napjaiban - viccesen és ironikusan. A sztorikat Földi Andrea grafikái teszik teljessé – tökéletes ajándék kismamáknak és kisgyerekes anyukáknak, a videóban pedig részleteket is hallhatunk a kötetből.





Lesd meg őket is!

0 megjegyzés