2015 - 2016: téli várólista

Az év azon szakaszához értünk, amit nagyon szeretek és mivel a ködös kívánságom teljesült, ezért már csak egy óhajom van: hogy Szentestén szakadjon a hó, lehetőleg nagy pelyhekben, köszike.


Bár az év végéig még hatezer dolgot akartam kirakni a blogra - meglátjuk mennyit sikerül - ezért decemberben sokkal nagyobb lesz az aktivitásom mint általában. Ennek az-az oka, hogy a benti határidős feladatommal végeztem, szerencsére sikerült mindent leadni, elkészíteni, harmincszor átnézni és lezárni, úgyhogy most már foglalkozhatok a kisebbekkel is, plusz ha minden igaz nem lesz túlórám sem. De ennyit erről, a lényeg az, hogy nyugodtabb vagyok és nem emésztem magam, hogy jól sikerült-e a feladatom. Úgyhogy több időm lesz olvasni!

Az őszi listáról egy regényt olvastam el, ez van sajnos, de kit érdekel? Imádok listát készíteni, úgyhogy itt a télim is!

Húsz könyvet választok ki az alapján, hogy mit szeretnék a téli hónapokban olvasni. 
Kíváncsi vagyok mennyi sikerül majd ebből:

- A lista -


A Maffia ágyábant még december elején szeretném olvasni.
Az Armada bármikor jöhet, nagyon megkedveltem Ernest Cline írásmódját a Ready Player One-ban, így jöhet a következő regénye és már itt is van a polcomon.
Szenvedély: erre aztán kíváncsi vagyok! Bár kicsit tartok tőle, hogy túl szépirodalmi lesz nekem a könyv, de egy próbát megér ő is. Beraktam a télimre a Kulcsot, mert jön a szabi és remélem reggeltől estig olvashatok végre! Még mindig télies hangulatú ez a sorozat a tüzes nyári jelenetek ellenére, ha rágondolok, mindig az jut eszembe, hogy hidegben kell olvasni.


Sabriel: elkezdtem, tetszett, leraktam (néha van ilyen hülyeségem, hogy leteszem ami tetszik, hogy tovább tartson), de most szeretném befejezni.
Apák: rövidke kötet és olyan kérdéseket tárgyal, amik engem is érdekelnek.
Megtagadom: télies borító, jöhet.
Stallo és A babaház úrnője: ezeket addig teszem fel a listákra, míg el nem olvasom őket!


Észrevétlen: szerintem jó kis hangulatot fog teremteni egy-egy téli estén.

- B lista -




Új elem az Anjouk. Kíváncsi vagyok Bíró Szabolcs könyvére, a műveivel már régóta szemezgetek és ez jó kezdés lesz.
Kiválasztva: a Dobszó a ködben könyv annyira érdekesen zárult, hogy muszáj olvasnom a következő részt is minél hamarabb.
A csontok öröksége: új elem a listás rendszeremben. Ez a Navarra trilógia következő része és egy nagyon különleges hangulatú első rész folytatása. Nagyon tetszik benne, ahogyan rámegy a nép hagyományokra és lényegében az előzménye miatt akarom olvasni a Stallót. Ugyanazt az élményt keresem.
A lány a kötélen: indul a cirkuszmániám. Még úgy nem látszódik, de én már tudom, hogy mi lesz a következő hóbortom.
Lányom: szerintem ezt is felraktam már valahova, na mindegy. Érdekes az alaptörténete.


Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. A Diamond Thiefnek annyira megtetszett a borítója, hogy utána néztem, és most már nekem is ott csücsül a várólistámon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok a véleményedre nagyon! :)
      Jujj de jó, köszi. :D

      Törlés