Avatar hónap #1: alapozás videókkal


Nem gondoltam volna, hogy ilyen korán jelentkezem, de itt vagyok az esemény első részével és már megint amv-ket mutatok be... na jó, csak kettőt, amik inkább a ritmusjátékra mennek rá (bár nem mindig túl pontosan), illetve tökéletes ízelítőt adnak, milyen a sorozat. Ezek itt lent azt érték el, hogy újranézzem a Tűz könyvének király részeit, na de nem is irkálok annyit, lesz még arra bőven lehetőség!

Az első egy nagyon különleges videóra sikeredett. A készítő a Sin City hangulatát kívánta megidézni és hogy sikerrel járt-e? Hát honnan tudjam, nem láttam még azt a filmet várólistán van, de egyet biztosra mondok: ez a mozgóképi anyag lehengerlően jó minőségű, még ha a szerkesztő a vágás illetve az elemek kiválasztása során nem végzett tökéletes munkát, meg itt-ott rosszul kezelte a hangsávot.

Igen, A művészet nyelve garancia arra, hogy amit égbe emelünk azt le is húzzuk azonnal. *önirónia*

Amúgy nem kell velem törődni, ez az egyik kedvenc amv-m, mert nagyon ötletes, hellyel-közzel jó a megvalósítása és a zenei alap sem egy utolsó dolog.

Vigyázat, spoilerveszély! (Öhm, a Walkra inkább vonatkozik ez, mint a The Black & Whitera.)

The Black & White: 


Na de térjünk rá a másik videóra, amiben rengeteg hibát lehet felfedezni, viszont mivel senki nem kezdi ezt könnyen - igen, én is videóztam nagyon régen és még egy kis alap is sok időt emésztett fel akkor pedig még csak a Windows Movie Maker állt rendelkezésemre de egyszer majd anekdotázom a projekt közben lefagyott programról, amikor félnapi munkám lett oda, de nem most - ezért ez igazából nem is nagy baj. Nagyon tetszenek bizonyos elemek, az egész dinamikus az előzővel ellentétben és ez nem tesz rosszat neki, bár érződik, hogy az alkotó kezdő vagy még nincs kiforrt stílusa és a videó vége egyáltalán nem jön be, amikor csak úgy eltűnik az egész a semmibe. Jó lenne ez, de még nem az igazi, engem viszont mégis megfogott valamiért.

Walk:


Viszont ez a sorozat jó alapanyag, ha valaki videókészítésen törné a fejét - mondjuk csak akkor, ha sikerül leapplikálni a Nickelodeon logóját - mert a harcok adják magukat, hiszen pörgősek, látványosak, dinamikusak a sorozat pedig bővelkedik humoros részekben, illetve szomorú drámai pillanatokban és ezek felhasználásban csak a képzelet na meg a technikai tudás szab határt.

Elvileg egyszerű a feladat.

Na de ez nem így van, a klipkészítés nem könnyű. Ezért is foglalkozom még a szériához készített videókkal, beleszólok megmondom mindegyikről a véleményem, egy picit bővebben mint most. Úgyhogy hamarosan újra jelentkezem!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés