Akcióvadász #1 - Hőség akció a Líránál


Hőség akció a Líránál!


Elnézést, hogy a poszt csak most jelent meg, sokkal hamarabb szándékoztam kitenni... egyrészt oka volt ennek az, hogy az internetszolgáltatóm diszkózni akart a netünkkel: egyszer volt, egyszer pedig nem; másrészt egy törött szív is közrejátszott. Elvileg mindkettő oké valamennyire, ezért megosztom azt, hogy mely könyvek keltették fel az érdeklődésem az akció alatt (még tart ez a jó kis kedvezmény, úgyhogy senki nem késik semmivel ha most elindul a bármelyik Lírás bolt felé). Fun fact: csak nekem tűnik úgy, hogy a régi Szandis akciót akarja pótolni?

Tehát

a Líra egy fél nyáron (2017. július 1 - 2017. 09. 15-16.) át tartó akciót hirdetett meg, amelynek keretében néhány könyvet nevetségesen alacsony áron lehet megszerezni, én meg gondoltam egyet és kiragadtam pár címet, amely engem is érdekel, illetve amit olvastam és valamiért ajánlok, hogy segítsek a döntésben. Őket:


Olvastam és tetszettek, ezért ajánlom:

Angyalosy Eszter - Baranyai Ákos: Wonderland (598 Ft)


Egy regény a felnőtté válásról és az útmegtalálásról, avagy vigyük végig azt, amit elterveztünk és ne adjuk fel! A könyv nem tökéletes, de mégis ajánlom, engem anno sikerült megfognia.

Cat Winters: Fekete madarak árnyékában (975Ft)


Az egyik kedvenc kötetemről van szó, nagyon ajánlom, ősszel érdemes inkább olvasni a témája miatt. Világháborús, szellemes, az akkori kor hisztériáját bemutató ifjúsági regény.

Alice Hoffman: Galambok őrizői (1600 Ft)


 A másik nagy kedvenc művem is a leárazottak közé került és ezt az 1600 Ft-ot még nem is sokallom érte. Maszada története négy erős nővel a középpontban, erős és hangulatos írás, nem hiába Alice Hoffman a kedvenc szerzőm! Erősen ajánlom megvételre.

Árni Þórarinsson: A boszorkány ideje (750 Ft)

Ebben a hőségben jól esik egy kis északi fuvallat a hűvös Izlandról és még a kötet ára miatt sem izzadunk le (már ha a könyvben nem tavasz lenne...). Egy kis idézettel támasztanám alá az ajánlásom, amit anno írtam le az értékelésemben:
,,nincs misztikum, nincs egy valamirevaló banya sem, viszont van helyette izlandi politika, probléma, településfejlesztés..."  


Nicol Ljubic: Bonaca (996 Ft)

Rövid regény, de annál velősebb és hangulatilag erős tartalommal, amely a szerb népirtás után játszódik és szó van benne nemzeti szinten a bűntudatról, egyéni szinten pedig a boldogságkeresésről. Nehéz volt olvasni anno, de ezért ajánlom.


Joss Striling: Lélektársak - Crystal (1190 Ft)

Szívem csücske sorozat, szívem csücske darabja, tudniillik ez a Lélektársak harmadik része. Ajánlom, ha egy könnyed nyári olvasnivalót szeretnél. A sorozat részei nem kapcsolódnak szorosan, mindig másik testvér illetve másik ember kerül a főszerepbe, úgyhogy ezzel is kezdheted a szériával való ismerkedést.Olvastam és túl olcsó, ezért hívom fel a figyelmet rá:

Hitomi Kanehara: Pirszinget a kígyónak (99 Ft)

Bár nekem egyáltalán nem tetszett, de ez nem azt jelenti, hogy nektek sem fog, ennyiért talán megéri megvenni. Egy próbát megér, de szólok előre, ehhez gyomor kell!Várólistásaim:

Colm Tóibín: Mária testamentuma (1000 Ft)

Mindig is szerettem a Bibliához kapcsolódó történeteket és Mária szemszöge elég vonzónak bizonyult ahhoz, hogy a várólistámra kerüljön a kötet. 

Idézet a fülszövegből:
,,Miközben a legendák falat emelnek, ő a fejébe veszi, hogy elmondja a világnak az igazságot, amelyhez görcsösen ragaszkodik. Ismerd meg Máriát, aki fölkavaró, bátor monológjában nem szégyelli megmutatni esendő emberségét."


Daniel Glattauer: A hetedik hullám (1050 Ft)

A gyógyír északi szélre egy kellemes olvasmányélményem volt egy nehéz vizsgaidőszak közben, úgyhogy máig emlékszem a nagyjábóli cselekményre, arra, hogyan bontakozott ki két ember között a virtuális világ közegén át, e-maileken keresztül egy nagyon is valóságos érzelmi kötődés. Azóta sem olvastam a második részt, úgyhogy amikor megláttam A hetedik hullámot, kedvem támadt végre lezárni Leo és Emmi történetét.

Idézet a fülszövegből:
,,Egyetlen ember nem adhat meg mindent a másiknak. De akarnia kell. És soha nem adhatja fel, hogy legalább megpróbálja."

Lakatos István: Óraverzum - Tisztítótűz (999 Ft)

A szerzőtől a Dobozvárost olvastam és nagyon szerettem, így mikor megláttam ezt a könyvét, tudtam, hogy nem maradhat ki az olvasnivalóim közül. Tudom, hogy az előző könyv milyen volt, úgyhogy ettől is nagyon sokat várok és szerintem hozza is az elvártakat, de majd kiderül, addig is itt egy idézet és a link:

Idézet a fülszövegből:
,,Második regénye egyaránt szól gyerekhez és felnőtthöz, mesél családról, kiüresedett emberi kapcsolatokról, eltemetett titkokról – mindezt sziporkázó humorral és sok-sok kalanddal."

Rachel Urquhart: A látnok (1185 Ft)

A fülszöveg miatt, nagyon érdekel a természetfeletti, úgyhogy kíváncsi vagyok erre a regényre:
,,A felkavaró történet magával ragadó és okos elemzését adja a jó és a rossz természetének, miközben bemutatja az egyik legrejtélyesebb amerikai vallási csoportot, a sékerek közösségét."


Andrea Molesini: Nem minden mocsok bécsi (978 Ft)

Igazából a fülszövege tetszett meg, idézem is rögvest.

Idézet a fülszövegből:
,,Andrea Molesini könyve egyszerre egy fiú felnőtté válásának története, háborús regény és lebilincselően izgalmas kémtörténet. A tárgyi világ, a helyszínek, az ételek, az utcán terjengő szagok aprólékos ábrázolásával a szerző érzékszervi közelségbe hozza a háborús időket, a különös érzékenységgel megírt párbeszédek pedig a szereplők pszichológiai motivációit tárják föl. Az eleinte lassan hömpölygő szöveg a megszállás mindennapjaiba, a villa lakóinak életébe nyújt bepillantást, majd a végéhez közeledve drámai és feszült, sodró elbeszéléssé válik, végig megtartja azonban az egyensúlyt komikum és tragikum között, hol sírásra, hol nevetésre késztetve az olvasót."

Sun-Mi Hwang: Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott (999 Ft)
Fülszöveg: Van egy nő. Anyává szeretne válni. Lehet bármi erősebb ennél a vágynál? Az évtized legmeghatóbb történetében Sun-mi Hwang az anyai önzetlenség és áldozatvállalás olyan mélységeibe vezeti az olvasót, ahová író nem merészkedett korábban. Ismeretlen tartomány. Pedig minden nő ebben a tartományban él, aki valaha gyermeket hozott a világra. Anya az, akinek minden tette a gyermek boldogságában nyer értelmet, aki testét-lelkét adja a belőle lett másik életért. Szeret, erőt mutat, amikor arra van szükség, és gondolkodás nélkül adja akár az életét is, amikor eljön az idő. Hwang Sun-mi egyszerű eszközökkel mesél egy tyúkról, aki megszökik ketrecéből, és mindenét feláldozza egyetlen utódjáért – egy kiskacsáért.
Ok: a borító és elvileg szép a kiadás is.


Alan Hollinghurst: A szépség vonala (1035 Ft)

Fülszöveg: A ​szépség vonala nagy ívű regény a felső tízezerről, a szexről és a pénzről. Nick Guest beköltözött a Fedden családhoz, melynek feje konzervatív parlamenti képviselő. A politikai és pénzügyekben ártatlan Nick belekeveredik Feddenék kicsapongó világába, miközben ő maga fáradhatatlanul űzi a szépséget. A Margaret Thatchert hatalomra juttató két választás szolgál keretül a regénynek, mely a változás és a tragédia rendkívüli éveit bontja ki.

Man Booker Prize for Fiction

Whitbread Novel Award

British Book Awards Author of the Year

Commonwealth Writers Prize

New York Times bestseller

A szépség vonala önmagában egy szépséges dolog – elegáns és csábító regény… az olvasók csüggeni fognak minden egyes üdítő szaván. A szépség vonala talán a szerző legérettebb és legkidolgozottabb műve idáig. Talán a legjobb is.

(Philadelphia City Paper)


Sosem elég Hollinghurst mondataiból… Ha valaki értékeli a stílust, az intelligenciát és a társadalmi szatírát, kihagyhatatlan ez az elegáns és szenvedélyes regény.” (Washington Post)
„A viselkedések varázslatos komédiája. Hollinghurst ébersége a legkisebb társadalmi és hangnembeli változásokat illetően sem lankad soha, szövege bővelkedik felülmúlhatatlanul humoros jelenetekben… kiváló regény.


(New York Times Book Review)
Ok: Igazából ez a könyv nekem megvan, mert anno megnyertem a Scolar egyik játékán és azóta is csak szemezgetek vele. Annyit tudok róla írni, hogy a kiadása igényes, szerintem ennyi pénzt megér a megvétele.


Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek (1047 Ft)

Fülszöveg: Alice, ​az idealista és kissé lökött Mérleg egy feltörekvő tévécsatornánál egyengeti karrierjét. Előző pasija, egy szabadságmániás Vízöntő épp most jelentette be, hogy eljegyzi új barátnőjét, aki ráadásul terhes. Ha még ez nem lenne elég, a csatorna felvesz egy önimádó Oroszlánt, hogy leépítse az oda nem illő munkatársakat. Alice retteg új főnökétől, de ez nem akadályozza meg abban, hogy fülig beleszeressen. A lány egyetlen reménye, hogy új barátja, Tio mindent tud az asztrológiáról, és bölcs tanácsokkal látja el őt mind a munka, mind a szerelem terén. Alice el akar menekülni az Oroszlán iránt érzett vonzalma elől, hát beleveti magát az élet sűrűjébe, ahol szexmániás Nyilasokkal, higgadt Bikákkal, kitartó Kosokkal, hazug Halakkal és bosszúszomjas Skorpiókkal hozza össze a sors. Tiónak sikerül annyira a zodiákus bűvkörébe vonnia Alicét, hogy az már zöldségest és orvost is a születési képlete alapján választ, mígnem legjobb barátnője, a gondoskodó Rák orvoshoz viszi horoszkópfüggősége miatt
Silvia Zucca Milánóban él, fordítóként és újságíróként dolgozik, szereti az izgalmas lektűröket, a jó kávét, a finom bort és a cuki macskákat. Ez az első regénye.

Ok: jókat olvastam róla azt hiszem Dórinál, plusz az összetört szív most a hívószavam, bár a fülszöveg alapján nem is tudom... mindegy, egy próbát megér.


Puzsér Róbert: A hét mesterlövésze - Az 50 legjobb film (950 Ft)
Fülszöveg: Népszerű filmklasszikusok, ahogyan eddig még nem láttuk őket, avagy bevezetés a filmtörténetbe – nem csak filmbarátoknak. A hazai média legismertebb, sőt leghírhedtebb „megmondóembere”, Puzsér Róbert – nagy sikerű rádióműsora, A hét mesterlövészenyomán – ezúttal az elmúlt évtizedek filmtermését teszi szigorú kritikája tárgyává. Szókimondó értékítéletei minden bizonnyal élénk vitákat fognak kiváltani a filmbarátok körében, hiszen a szerzőnek a művészfilmekkel kapcsolatos sznobizmus éppúgy nem kenyere, mint a kritikátlan Hollywood-imádat. Valamennyi filmismertetőt nem egyszer ritkaságszámba menő, nagyméretű fotó illusztrál. A kétkötetes mű második kötete 2013 tavaszán jelenik meg.
Ok: szoktam figyelni Puzsér úr munkásságát nem tagadom, bár időnként nem igazán értek vele egyet, mindenesetre érdekel a véleménye arról, hogy mely filmeket tartja figyelemre méltónak.Laura Bazzicalupo: Kevélység - A 7 főbűn (720 Ft)

Fülszöveg: A ​hét főbűnKe­vély­ség, fös­vény­ség, bu­ja­ság, irigy­ség, tor­kos­ság, harag, jóra való rest­ség – ez a hét ki­fe­je­zés a bűnök egész uni­ver­zu­mát fog­lal­ja össze. A hét fő­bűn­re az ókori vi­lág­ban a go­nosz meg­tes­te­sü­lé­se­ként te­kin­tet­tek, a zsi­dó-ke­resz­tény kul­túr­kör­ben pedig az er­kölcs­te­len­ség meg­fé­ke­zé­sé­nek egyik fő­pil­lé­re­ként ka­pott ki­emelt sze­re­pet. Mit mon­da­nak ezek a ki­fe­je­zé­sek nap­ja­ink­ban? Mi ma­radt meg egy­ko­ri vég­ze­tes és ve­sze­del­mes ter­mé­sze­tük­ből?
Vajon sze­re­pet kap­nak-e ko­runk tár­sa­dal­má­ban is, vagy netán már el­avult­nak szá­mí­ta­nak egy olyan vi­lág­ban, ahol „min­den el­megy”, ahol már min­den ha­tárt meg­szeg­tünk. Fel­ele­ve­nít­he­tők és új­ra­ér­tel­mez­he­tők, netán be­épít­he­tők a pszi­cho­ló­gi­á­ba és a pszi­cho­ana­li­ti­kus te­rá­pi­ák­ba? Egy biz­tos: vé­tek­ről és bűn­ről lehet idő­sze­rű­en be­szél­ni. Ebben az új so­ro­zat­ban hét tudós kutat az újabb vá­la­szok után. A fő­bű­nö­ket egé­szen szo­kat­lan, mai szem­lé­let­tel vizs­gál­ják, amely már távol áll attól a val­lá­sos ha­gyo­mány­tól, amely­ben ere­de­ti­leg meg­for­má­lód­tak. Kor­sze­rű­en, in­kább ki­áll­ha­tat­lan szen­ve­dély­ként ér­tel­me­zik őket.
A hoz­zá­juk való vi­szony az em­be­ri­ség azon ké­pes­sé­gét fe­je­zi ki, amellyel kü­lönb­sé­get tesz jó és rossz kö­zött. Be­szél, anél­kül, hogy má­sok­ra fi­gyel­ne, és min­dig igaza van: nagy­ké­pű. Meg­van a pénze és a ha­tal­ma, azt akar­ja, hogy min­den tőle in­dul­jon ki: ön­telt. Gyö­nyö­rű és el­ér­he­tet­len, min­den moz­du­la­tá­ban saját tes­té­re össz­pon­to­sít: hiú. A ke­vély­ség a bűnök ere­de­te: ta­la­já­ból táp­lál­ko­zik a többi bűn, me­lyek mind ennek kü­lön­bö­ző for­mái. A ke­vély­ség ugyan­ak­kor a csúcs­pont­ja és a be­te­tő­zé­se is ugyan­en­nek a sor­nak: a bűnök ki­rály­nő­je. Tehát ha a többi mind hi­á­nyoz­na, ha egy ember élete egé­szé­ben eré­nyes, sőt tö­ké­le­te­sen er­köl­csös lenne, és a gőg ko­ro­náz­na meg ennyi erényt, akkor az ön­ma­gá­ban ele­gen­dő lenne ahhoz, hogy rontó ár­nyék­kal be­bo­rít­va, meg­sem­mi­sít­se ezt az éle­tet. A gőg egy­ma­gá­ban, lévén a bűnök leg­sú­lyo­sab­bi­ka, képes kár­ho­zat­ra ren­del­ni az em­bert. Ere­det és csúcs­pont.
Ok: ezt ha nem is tudom megszerezni most, könyvtárból akkor is akarnám olvasni. Szeretem az ilyen filozofikus műveket, úgyhogy tuti, hogy láttok majd némi írást nálam erről a műről később.


Ursula Jones - Sarah Gibb: Szépség és a Szörnyeteg (1990 Ft)
Fülszöveg: Csodálatos utazásra hívjuk olvasóinkat: a Szépség és a Szörnyeteg klasszikus és sokak által kedvelt meséje ezúttal Ursula Jones humorral átszőtt, költői sorai, valamint Sarah Gibb varázslatos rajzai által elevenedik meg.A varázslat, a rejtélyek és a szerelem klasszikus meséje.
A nagysikerű A királykisasszony, akinek nem volt birodalma írója, Ursula Jones ezúttal a Szépség és a Szörnyeteg lenyűgöző és örökérvényű tündérmeséjét öltöztette új köntösbe. Ezt a kötetet, ahogy a sorozatban megjelent Aranyhaj című mesét is, Sarah Gibb páratlan szépségű illusztrációi díszítik.
Ok: mert a Szépség és a Szörnyeteg a téma, azt pedig nagyon szeretem.


Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken? (1200 Ft)

Fülszöveg, vigyázat SPOILERES AZ ELSŐ RÉSZRE: Az örökség napja után az Ever After High-ban minden a feje tetejére áll! Mivel Raven Queen nem írta alá a Mesehősök Végzetkönyvét, és nem fogadta el benne szereplő sorsát, akaratlanul is veszélybe sodorta Holnemvoltország lakóinak életét. Raven sem vágyik másra, mint hogy boldogan éljen, amíg meg nem hal, de akkor Hófehérke lánya, Apple White sem harapna soha mérgezett almába, és nem ébresztené őt fel soha csókkal a hercege. És még hányan vannak, akik a papírforma szerint szeretnék élni mesebeli életüket?! Raven nem akarta követni anyja, a Gonosz Királynő példáját, de talán mégis éppen ettől lesz ő a leggonoszabb. Tette ugyanis példaképül szolgál a zendülők számára, akik hozzá hasonlóan szabadon szeretnének dönteni saját sorsuk felől.
Az iskola két csoportra szakad: előkelőkre és zendülőkre. Ellentétük káoszt, felfordulást és bizonytalanságot hoz az Ever After High-ba.
A CSATÁROZÁSOK ÁRTATLAN ÁLDOZATOT KÖVETELNEK!
Ok: az első rész már megvan, csak olvasni kéne, viszont tuti, hogy folytatni szeretném a szériát majd.Claudia Gabel - Cheryl Klam: Káprázat (1200 Ft)
Fülszöveg: A ​Káprázat hamarosan megváltoztatja a világot, amelyben eddig éltél. A kötet egy futurista sorozat lenyűgöző első darabja, amely egy tökéletes virtuális világ ellenállhatatlan vonzásáról szól. A nem is olyan távoli jövőben az ipar, a tömegtermelés és a gyárak sivárrá, szennyezetté teszik a lakóövezeteket. Minden szürke és mocskos. Detroit lakói szinte robotként élik mindennapjaikat. Egy technikai újdonságnak köszönhetően azonban felcsillan a remény, hogy bárki maga mögött hagyja a nyomasztó valóságot. Egy program segítségével beléphet a Káprázat világába, ahol a gyönyörű tájak, új élmények, nyugalom és boldogság várja. Csupán virtuális szemüveget és csuklópántot kell öltenie, hogy hátrahagyhasson mindent, és megtapasztalhassa pár órára a tökéletességet. Mikor azonban vádak érik a programot, hogy függővé tesz és veszélyes, Regan a védelmére kel. Mivel a programot édesapja tervezte, a lány úgy érzi, tartozik apja emlékének azzal, hogy nem hagyja bemocskolni fő művét. De miután a Káprázat magába szippantja, olyan igazságokra jön rá, amelyek választásra kényszerítik szerelem és lojalitás között… Ez az izgalmakkal, titokzatossággal, románccal és új technológiával fűszerezett thriller nem csupán a disztopikus sci-fik rajongóit ejti majd rabul.
Ok: imádom a virtuális valóságon alapuló történeteket, úgyhogy nagyon is kíváncsi vagyok erre a történetre.


Tim Burton: Karácsonyi Lidércnyomás (499 Ft)
Fülszöveg: Kinek ​jutna eszébe Télapót és az egész karácsonyt csak úgy ukmukfukk elrabolni? Természetesen Tim Burtonnek, no meg az általa írt és illusztrált könyv főhősének, Csontvázy Izsáknak. Izsák a rémület őshazájában, Halloweenföldén éli frászhozással teli, izgalmasnak tűnő életét, amikor egyszeriben azt veszi észre, hogy már igencsak unja a vérfagyasztást, a velőtrázást és a hátborzongatást.Elindul hát világgá, és egy elvarázsolt erdő közepén egy csudás világra lel. Egy szempillantás alatt rabul ejti a szeretet ünnepe, majd viszonzásul ő ejti rabul a szeretet ünnepét. Mindenki fedezékbe, kezdetét veszi az Izsák főszereplésével megtartott karácsony!
A Karácsonyi lidércnyomás filmváltozatát már sokan ismerhetik, de Tim Burton eredeti rémes-rímes meséjét most először fedezhetik fel maguknak a felnőttnek látszó gyermekek és a gyermeknek látszó felnőttek. Kötelező olvasmány a morbid és abszurd humor kedvelőinek.
Fontos tudni, hogy Burton most megjelenő verses horror-meséje ihlette a rajongók által jól ismert azonos című kult-bábfilmet. A később készült film szövege azonban nem azonos ezzel az eredeti vers-változattal, csupán az alaptörténet, néhány figura és a hangulat közös! Az eredeti vers éppen ezért kihagyhatatlan az igazi rajongóknak, akik a RÍMBÖRTÖN kötetnek köszönhetően korábban már megismerhették a kult-rendező verses vénáját is!
Ok: én még nem láttam ezt a filmet és nem olvastam semmit róla, pedig Tim Burton készítette! Úgyhogy igen, inkább a rendező által kreált világ érdekel, itt ő a hívószavam. Lesd meg őket is!

0 megjegyzés