Pillanatkép #32: új-régi rendszer

Régen, talán írhatom hogy a fénykoromban, indítottam egy rovatot ezekkel a feltételekkel:
A szabályok:
Ahhoz, hogy játszani tudd, válaszold meg az alábbi három kérdést:
Mit olvasol jelenleg?
Melyik könyvet fejezted be mostanában?
Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?

Az alap:

Nagyon szeretem megtervezni az olvasásaimat és ezért úgy gondolom, hogy jó ötlet ezt a rovatot indítani, amely kéthetente vasárnap jelenik meg. Az eredeti rovat címe a WWW volt, de a kérdések kezdete megváltozott és úgy gondoltam, hogy jobb ha magyarosítok és így lett belőle Vasárnapi válasz.
Valamelyik nap pedig rámjött az, hogy hiányzik az olvasásaim ilyen rendszerezése, úgyhogy a Pillantkép sorozatom kiegészítem újfent ezekkel a kérdésekkel meg némi változtatással.

A Mit olvasol jelenleg? maradhat, viszont a Melyik könyvet fejezted be mostanában? nem tudom, hogy fontos-e. Egyelőre igen, viszont lehet, hogy ki fogom szedni. A három kérdés közül viszont a kedvencem, a Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb? amihez több oldalas listát tudnék mindig kreálni, úgyhogy ez tuti marad. Kiegészíteném még az alábbiakkal:

Melyek a várólistád új elemei?

illetve

illetve Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Továbbá

marad az új Pillanatkép rovat megszokott eleme, lehetnek egy poszton belül további rovatok ahogy mostanában megosztottam őket kép + vonal elválasztással, plusz szeretnék ezentúl felrakni egy angol nyelvű regényt és egy nagyon régi várólistás elemet ide, a mit szándékozom előkapni részhez és ezt addig le nem szedni, amíg el nem olvasom. Hirtelen ennyi jutott eszembe, hogy mit kéne ide irkálnom, mert nagyon szerettem a VV-t csinálni és több infót osztanék meg, mint eddig. 

Egyébként régen volt ilyen polcrendszerem, amikor összesítettem a molyon (2010 körül), hogy milyen regényeket, műveket szeretnék elolvasni havi bontásban és ha valamit nem tudtam teljesíteni? Semmi gond, átment a következő hónapra is (ez végül 30 könyv feletti számot jelentett, mea culpa). 

De hé... mi ez a nosztalgia és merengés a régi dolgokon? Öregszem?!

Tehát a periódus: kéthetente szombaton vagy vasárnap. Ez viszont lehet, hogy szeptembertől borul egy kicsit, majd meglátom, hogy fogok tudni vele bármit is csinálni.Mit olvasol jelenleg?


Most vettem észre, hogy az Insomnia Kiadóé (a Librihez tartozik) ez a regény és a vicces az, hogy pont azért vettem ezt elő, mert egyik este nem tudtam aludni. 

Egyébként a baj a regény olvasása kapcsán az, hogy az elején még nevettem, de már nem tudok, valamiért nem olyan humorosak a történetek. Mindenesetre még reménykedem és ó! Nem lesz poszt belőle, mert már olvastam a korábbi Tékasztorikat (btw hova tűnnek a képek a bejegyzéseimből? O.o).

Melyik könyvet fejezted be mostanában?


Pont most pötyögöm róla a véleményem, ezért elöljáróban csak annyit írok, hogy tetszett, sőt meg is szeretném nézni a filmet, mert érdekel, hogy hogyan tudják átadni a karaktereket nekünk.

Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?


Most már befejezem ezt a könyvet, bár elég nehéz vele haladni, elég érdekes disztópia.

Melyek a várólistád új elemei?


Nikinél láttam és olvasva az értékelését, nagyon megtetszett ez a könyv. Szeptembertől indul majd a könyvtárturném, úgyhogy legalább lesz mit kivegyek.

Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?


Mivel nem volt előző Pillanatkép, vagy ha volt is, az nagyon régen esett meg, ezért a múlt heti beszerzésem hozom, méghozzá Böszörményi Gyula kötetét, amit csak sikerült megvennem. Nem tudtam megállni, na.

Egy régi várólistás


Az utolsó rész a legrégebbi várólistadarabom, ami fennmaradt a molyon (2010. május 26-ai), de mivel újra szeretném olvasni az egész sorozatot (egyébként pont az utolsót nem kaptam még elő), ezért kezdem az elejétől.

Egy angol nyelvű


Mangás vagyok és szeretem a tündéreket, na meg nem sok türelmem van a hosszabb lélegzetvételhez. Körülbelül ennyivel tudnám jellemezni a választásom.

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés