Lehull a lepel #7: Szelídíts meg!

- Szelídíts meg! borítóleleplezés -


- A borító -


- A leleplezésben részvétel oka -


Rövid az indokom, amiért részt veszek ebben a leleplezésben: tetszik a borító és Róbert Katalinról van szó, egyszerűen érdekelnek az írásai. A borító pedig miért tetszik? Különleges a KMK-sok között és utal A kis herceg műre, bár ha nem ismerném a Szelídíts meg! alapját, akkor is sejteném, hogy a készítő mire gondolt a kép készítésekor.


- Fülszöveg -


Róka ​kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak.

Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok Kisherceget, ezt a bosszantóan tökéletes tizenegyedikest is a nyakába varrják, hogy korrepetálja matekból.

Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek… 

Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek, és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett, ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát.

A lány ellenséges, arcpirítóan szabad szájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon…

Mire elég heti egy különös óra? Közelebb kerülhet egymáshoz két ennyire más ember?

- A szerző -



Róbert Katalin 1986-ban született Budapesten. Iskolás kora óta ír, prózáival többször is részt vett pályázatokon, egyre meggyőzőbb eredménnyel. 2013-ban nyertesként került ki az Aranymosás irodalmi pályázatról. 2014 nyarán megjelent a Nalávia titka című meseregénye, 2014 őszén a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában pedig a Szívből, színből, igazán, majd 2015-ben a Kezdjetek el élni! című regényei. Jelenleg irodalmi szerkesztőként dolgozik.


- Linkek -




- Kapcsolódó link -





A bejegyzés az alábbi címkékhez tartozik:



Lesd meg őket is!

0 megjegyzés