Top 5 nem szerdán #5: termékeny (vagy nem) írók

Pihenésképp gondoltam hozom a Top 5 május közepi listát, mert megint el fogok tűnni (jövő héten csak két vizsgám/egyebem lesz).

Ó és ma kb az energiaital tartja bennem az ébrenmaradási szándékot, úgyhogy megkattantam:


- Top 5, avagy termékeny írók és megfigyelésük -
(Tudom unjátok már ezt a poént álljak le.)

Lusta lévén, kimásolom Réta megfogalmazását:

,,Kétféléből is választhattunk: Öt kedvenc író, akik nagyon termékenyek vagy Öt olyan író, akik nem túl termékenyek, de én szeretném, ha azok lennének."
Én pedig az utóbbit választottam félig, bár az hogy mi a termékeny, teljesen szubjektív, nemigaz? (Már megint kötözködöm, fene a fajtámat.)  Inkább az volt a lényeg, hogy kik azok, akiktől több regényt szeretnék a könyvespolcok polcain látni, mint ami jelenleg van:

1. A. M. Aranth

Peti, hát hol vannak a könyveid? A magam és a többi rajongód nevében követelem a folytatásokat és / vagy új sztorikat! (Mondtam, hogy szubjektív az, hogy ki a termékeny, de elsősorban ő azért került ide, mert már régóta nem hallani felőle semmit... ööö... vagyis nem jött ki új könyve... vagyis többet szeretnék tőle na.)

 

2. Moskát Anita

Méghogy a nők nem tudnak írni, hah! (Csak amennyire programozni kb, bár azt megsúgom az első programozó nő volt, tehát hölgyeim, írásra fel!) Imádom ahogy ír, minden sora azt mutatja, hogy tehetséges és eddig csak olyat olvastam tőle, ami megfogott (akár novelláról, akár regényről van szó) és most fog kijönni egy új novellája itt, ebben az antológiában a Könyvhétre, de érkezhetne több is! Imádom azt a nézőpontot, ahogyan látja a világot!


3. Kleinheincz Csilla

Gyönyörűségesen ír és... kell ennél többet mondanom?


Csavarok egyet a képen, mert hármójukon kívül nem jut eszembe senki más hirtelen, ezért most két termékeny szerzőt hozok (vegyítve a két pályázati kiírást):

4. J. K. Rowling

Nem hiszem, hogy sokan meglepődtetek ezen. Nem tudok róla hirtelen semmit írni, ő Rowling és fog még listákon szerepelni, ez biztos.

5. Alice Hoffman

Na ő termékeny, rengeteg könyve jelent már meg, csak kevés jutott el hazánkba (*szomorú zene*). Imádom azt, ahogy meg tudja fogni egy-egy könyvnél az adott pillanatot és hogy erős hangulatot tud teremteni, bármiről legyen is szó.

Ennyi lett volna mára, a többiek posztjait itt találjátok. Nektek van ilyen listátok? Ha igen, nyugodtan írjátok le, beszélgessünk róla!

A rovat az alábbi címkékhez tartozik:

// Top 5 // szerző //

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés