Megjelenésfigyelő #9: Július megjelenések (2018)


- Júliusi megjelenések -


Az alábbi -engem érdeklő - regények látnak napvilágot ebben a hónapban (az időpont változhat):


- Minecraft ​– Útmutató a bűbájokhoz és a bájitalokhoz -


Várható megjelenés: 2018. július 1.

A Minecraft világában veszély leselkedik rád minden sarkon, így ha életben akarsz maradni, nagy erejű eszközökre és felszerelésre lesz szükséged.

Az Útmutató a bűbájokhoz és a bájitalokhoz című hivatalos Minecraft-kézikönyv segítségével növelheted a túlélési esélyeidet. Megtanulhatod, hogyan bűvöld el szerszámaidat, fegyvereidet és páncélodat úgy, hogy biztosan tudd, a veszélyes szituációban melyik varázslat lehet segítségedre, és felfedezheted, hogyan főzz bájitalokat, amelyekkel növelheted a teljesítményed vagy gyengítheted az ellenfeleidet. Ha pedig már bűbáj- és bájitalmesterré váltál, megtudhatod, hogyan építs lenyűgöző varázsbázist, ahol kamatoztathatod újonnan szerzett tudásodat és képességeidet!

A Mojang szakértőinek tippjei nélkülözhetetlen útmutatást nyújtanak a Minecraft varázsvilágával ismerkedő, kezdő kalandorok számára.

Ki adja ki? Libri Kiadó

Érdekel: a játék miatt, szeretek vele elszórakozni ha egy kiégésmentes délutáni programra vágyom. Viszont mivel rengeteg wiki, videó, egyéb segédlet (még alkalmazás is) létezik a Minecraft világához, felmerül a kérdés: szükség van ezekre a segédkönyvekre? Mindenesetre egy próbát teszek majd vele.

>> Adatlap <<


- A krakkói babakészítő -


Várható megjelenés: 2018. július 3.

Babaországban varázslat van. 
Az emberek országában háború van. 
Mindenütt fájdalom. 
De az összefogásban van remény.

Karolina élő baba, akinek királyát és királynőjét letaszították a trónról. Ám amikor egy furcsa jó szél elviszi Babaországból, Krakkó városában, Lengyelországban találja magát, a Babakészítő társaságában. A Babakészítő fájdalmas múltú, rendkívüli, varázserejű férfi. 
A Babakészítő már régóta egyedül él, ám Karolina bátor és szeretetteljes társaságában néha újra mosolyog, sőt, összebarátkozik egy hegedűssel és a lányával… miután sikerül túltennie magát a döbbeneten, hogy a baba beszél hozzá. Újonnan meglelt boldogságukat azonban tönkreteszi az, hogy a nácik megszállják Németországot. Karolina és a Babakészítő hamar rájön, hogy zsidó barátaik nagy veszélyben vannak és elhatározták, hogy bármilyen kockázatot vállalva segítenek nekik.

Ki adja ki? Maxim Könyvkiadó

Érdekel: mert tetszik az alap és a cím.

>> Adatlap <<


- A király kurtizánjai -


Várható megjelenés: 2018. július 6.

1730, Versailles. A francia udvarban már pletykálják, hogy XV. Lajos hét év után ráunt lengyel származású feleségére. Kezdődhet a versengés, kivel ossza meg az ágyát. Így indul a történelem egyik legbotrányosabb és legérzékibb szerelmi sokszöge, amelyben az öt Neslé nővér közül négy – a naiv Louise, az ambíciózus Pauline, az érzéki Diane és a dörzsölt Marie-Anne – végül mind a király szeretői lettek. 
Intrikák, féltékenységek, hatalmi játszmák, érzéki szenvedélyek és kegyetlen versengések – vajon mi volt a testvérek titka? Mit tudtak, ami évszázadok múlva is megdöbbenti és elvarázsolja a történészeket és a történelmi regények kedvelőit?

„Fondorlatos és érzéki!” Allison Pataki, a Sissi – Az ifjú császárné szerzője 
„Lenyűgöző regény!” Juliet Grey, a Mária Antónia trilógia szerzője

Ki adja ki? Lettero Kiadó

Érdekel: mert érdekelnek a szeretőkről szóló történelmi könyvek.

>> Adatlap <<


- Barbibébi -


Várható megjelenés: 2018. július 16.

-- a fülszöveg elején lévő idézet törölve --

Magyarország legnépszerűbb popsztárja kidobja aktuális barátnőjét. Barbi élete a siker, a pénz és a csillogás. A szakítás után egyre mélyebbre süllyed, míg egy hétvégi buli után szándékosan elgázolják.

A sokktól emlékezetkiesése lesz, szinte mindent elfelejt botrányos múltjából. Siófokra menekül az őrjöngő média elől, ahová legjobb barátja, Krisz is elkíséri. Krisz nem bocsátotta meg Barbinak, hogy kifecsegte féltve őrzött titkát – hogy a fiúkat szereti. Mégis segít neki, együtt nézik végig Barbi régi videóblogjait, hogy rájöjjenek, ki akarhatta megölni. És hogy szembenézzenek eddigi önmagukkal, és eldöntsék végre, mit is akarnak kezdeni az életükkel – és persze a két siófoki szépfiúval, akiktől könnyebb elolvadni, mint a tűző nap sugaraitól.

Lakatos Levente gossip-, és ifjúsági újságíróként közvetlen közelről ismeri a sztárok csillogó és gyakran sötét világát. Első regénye arcpirítóan szókimondó, merész és megindító.

Ki adja ki? Libri

Érdekel: mert régóta kíváncsi vagyok rá és mivel újrakiadás érkezik, kaptam az alkalmon, hogy várólistára tegyem. A borító mindenesetre jobb, mint eddig.

>> Adatlap <<


- Leia, az Alderaan hercegnője -


Várható megjelenés: 2018. július 18.


Réges-régen, ​egy messzi-messzi galaxisban. . . .

…élt egy hercegnő, aki legenda lett.

A tizenhat éves Leia Organa hercegnő szembe kerül eddigi életének legkomolyabb kihívásával. Ki kell állnia a Test, a Szellem, és a Szív Próbáját, hogy bebizonyítsa, méltó az Alderaan trónörökösi címére. Túlélőtúrákon vesz részt, elmélyül a politika tudományában, és segélyszállítmányokat visz birodalmi ellenőrzés alatt álló, ínségtől sújtott bolygókra. De nem csak a trónigénye miatt kell aggódnia. A szülei, Breha és Bail valamiért eltávolodnak tőle, és egyre kevesebbet törődnek vele. Minden látszat szerint fontosabb számukra az, hogy díszvacsorákon lássák vendégül szenátusbeli szövetségeseiket, minthogy beszélgessenek a saját lányukkal. Leia elhatározza, hogy fényt derít a szülei titkára, és ezzel felhívja magára a birodalmiak figyelmét. Amikor felfedezi, hogy a szülei és szövetségeseik mit terveznek a zárt ajtók mögött, lehetetlen helyzetbe kerül. El kell döntenie, hogy az Alderaanon tölti le az életét, vagy felvállalja sorsát és a galaxis elnyomott népeinek szenteli az életét, akiknek egyre nagyobb szükségük van egy lázadó hősre…

Ki adja ki? Szukits Kiadó

Érdekel: a Star Wars miatt, bár a szerzőtől nem várok sokat.

>> Adatlap <<


- Jones kezében a világ -



Várható megjelenés: 2018. július 19.

Floyd Jones egy mogorva, esetlen és feltehetően őrült fickó, mégis igen rövid idő alatt lesz vásári mutatványos mutánsból egy egész bolygó vezetője. Ezt két hihetetlen képességének köszönheti: hogy előre látja a jövőt, és hogy képes rávenni az embereket az álmodozásra egy olyan világban, ahol be lett tiltva.

A posztnukleáris messiás baljós története Philip K. Dick keze alatt épp annyira aprólékosan realista írás, mint amennyire profetikus. A bizarr mutánsok, hermafrodita szexelőadók és csillagközi lények mellett a regény halálos pontossággal ábrázolja azt a vágyunkat, hogy higgyünk: valamiben, bármiben.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: a szerző miatt, na meg ez a kifejezés sem semmi: ,,posztnukleáris messiás".

>> Adatlap <<

A posztot megtalálod az alábbi címkéknél:

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés