Meghívó

Köszönjük a meghívást!
Forrás: http://ujkonyvpiac.hu/index.php/component/k2/item/367-az-olvasas-ejszakaja-tajekoztato


Mi ez?
Az Olvasás Éjszakája a magyar nemzeti írott kultúra szépirodalmi szegmensének ismert és elismert alkotóit hozza kommunikációs helyzetbe a befogadókkal és a leendő befogadókkal.

Mivel Az Olvasás Éjszakája helyszínei ismert könyvesházak, a rendezvénnyel azokra a helyekre viszünk nagy tömegeket, ahol a fesztivál ideje után is találkozhatnak az magyar írott kultúra műveivel. (A közgyűjtemények korlátozott állománygyarapítási forrási miatt jelenleg a könyvesházak kínálják a friss irodalmi produktumok legszélesebb spektrumát.)

Miről szól?
A fesztivál témája: az éjszaka.
Az éjszakának titkai vannak. Ismeretlen állatok ébrednek a kertben, a szoba felé vámpír oson, a telihold fényénél szerelmesek omlanak egymás karjába. Félelmek, álmok, csillaghullás – az éjszaka a lehetetlen megvalósulása. Az Olvasás Éjszakáján hatvan kortárs magyar író meséli, olvassa, mutatja, mit jelent számára az éjszaka. Amikor nem alszol – olvass!

Van a fesztiválnak Facebook-oldala?
De van ám!
Facebook.com/azolvasasejszakaja

A szeptember 13-i Olvasás Éjszakája programsorozathoz a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Kódex Könyváruháza is csatlakozik.  A tervezett program azt járja körül, hogyan találnak helyet maguknak az örök értékek változó, átalakuló, megújuló világunkban.
A témáról leginkább azok tudnak beszélni, akik maguk is részei a változásnak, akik az irodalmi kritika újszerű, posztmodern változatai iránt érdeklődnek, esetleg maguk is megfogalmazzák könyvkultúrával kapcsolatos gondolataikat a különböző közösségi portálokon, blogokon, mikroblogokon.
Rengeteg izgalmas kérdést hozott elénk az olvasói aktivitás lehetősége: Kiszorítják-e a komoly irodalmi kritikát a könyves blogok? Az online könyves kritikák gyarapodó száma káros lehet-e az irodalom jövőjére nézve? Mennyire befolyásolja a kiadók döntéseit a könyves blogok? Mennyire befolyásolja a könyves blogokat a kiadói marketingmunka?

Ezúton szeretnénk meghívni önt – illetve önön keresztül blogjának olvasóit, barátait, követőit – a Könyves blogok, kultúrbloggerek című nyilvános beszélgetésünkre!

Helyszín: Kódex könyváruház (1054 Budapest, V. kerület, Honvéd u. 5.) emeleti előadóterem
A beszélgetés kezdete: 2013. szeptember 13. 21.30h.
Moderátor: Matykó Károly egyetemi tanár


Olvasás éjszakája a Kódex Könyváruházban
20-21 óráig                        E-könyvek, e-könyv olvasók – bemutató, beszélgetés.
21.30-22.30 óráig              Könyves blogok, kultúrbloggerek – nyilvános fórum az internetes                                                 véleményalkotás szerepéről, hatásairól.
23-24 óráig                       Irodalmi újjászületések – a reneszánsz és a posztmodern világ                                                     párhuzamai

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés