Vasárnapi válasz #5 - A Viharpárduccal, meg egyebekkel

Nagyon szeretem megtervezni az olvasásaimat és ezért úgy gondolom, hogy jó ötlet ezt a rovatot indítani, amely minden héten vasárnap jelenik meg.

Az eredeti ötlet innen származik, amelynek címe a WWW volt, de a kérdések kezdete megváltozott és úgy gondoltam, hogy jobb ha magyarosítok és így lett belőle Vasárnapi válasz.

Lássuk a szabályokat:

Ahhoz, hogy játszani tudd, válaszold meg az alábbi három kérdést:
Mit olvasol jelenleg? 
Melyik könyvet fejezted be mostanában? 
Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb? 


Mit olvasol jelenleg? 



A Viharpárducot. Végre eljutottam odáig hogy elkezdjem és úgy érzem nagyon hamar be is fogom fejezni. Egyszerűen nem tudok rájönni, hol olvastam hasonlót korábban és azt hiszem ennek a kérdésnek a megválaszolása lesz az értékelésem nagy csavarja.

Melyik könyvet fejezted be mostanában?

Az Árnyék és csontot azt hiszem arról hétfőn fogok írni, mert a mai napra a Stony Mayhallt terveztem és muszáj róla minél hamarabb írnom, hogy el ne felejtsem.

Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?
A The Girl and the Clockwork Catet terveztem be, de lehet hogy egy magyar regényt kapok elő.


Mivel kicsit rövid ez a bejegyzés, úgy gondoltam, hogy bevezetem az előretervezést és megpróbálom tartani az ütemtervet... még én is kíváncsi vagyok hogyan fog ez sikerülni.

Tehát a következő hétre tervezett olvasásaim:
Befejezem végre a The Girl and the Clockwork Catet, meg elkezdem a Love and Other Unknown Variablest és rakok egy plusz könyvet is, ami legyen az Átkozott balszerencse, mert az angolok miatt lehetetlen lesz a gyors olvasás és erre már ráfér az újrázás. Főleg a Lidércnyomás előtt. Mindig elképedek hogyan tudom visszafojtani a rajongásom ennyire, hogyan tudom ennyi ideig békénhagyni a kedvelt könyveimet?

Jövő hétre tervezett értékeléseim:





Tervezett posztjaim:

Már érik nagyon az a megjelenéses bejegyzés és hozom is, csak még gyűjtögetem az infókat, mert amint kirakom, kapjuk az új híreket, így inkább várok. Mellette hozom a hét második felének posztjait, lesz egy Borítómustra is végre, bár azt hiszem ezeket gyakrabban fogom kirakni... Éééés jön a havi zárás, csak azt mindig elfelejtem kitenni meg nem igazán történik velem semmi érdekes, bár ezt most nagyon szeretném, mert végre egyszer és mindenkorra - hú de nagy szavak - letisztázom magamban a YA-hoz való hozzáállásomat, illetve csak leírom, mert már rájöttem a dolgokra. Többek között erre szeretnék választ adni egyrészt magamnak, másrészt az olvasóknak, hogy miért olvasok belőlük annyit, ha nem tetszenek már.

Lesd meg őket is!

4 megjegyzés

  1. Ez a Viharpárduc érdekel egy ideje. Kíváncsi leszek, mit írsz majd róla.
    (Jó ötlet ez a rovat; lehet, hogy én is átveszem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Csak nyugodtan. :D)

      Eddig nagyon jó, bár találtam benne egy apró hibát, attól még élvezhető.

      Törlés
    2. Sziasztok!
      Kedves Liliane, én is kíváncsian várom, hogy mit írsz majd a Viharpárducról - akár jó, akár rossz lesz (utóbbi esetekből szoktam olykor tanulni, de legalábbis levonni bizonyos következtetéseket). Viszont ami ennél sokkal fontosabb: kérlek írd meg, milyen hibát találtál benne! (Jöhet mailben is: brarit(kukac)brarit.hu) Ha olyan jellegű, akkor le tudom javíttatni a kiadóval, és a következő példányokban már nem lesz benne a bibi. Ha pedig logikai jellegű, magában a történetben van, akkor eltöprengek rajta :)
      Köszönöm!
      Rita Horseyes
      ui: Egy ismerősöm szólt, hogy a blogodon feltűnt a könyvem és épp olvasod, így kerültem ide. Nem áll szándékomban befolyásolni (és nem is tudnám szerintem) a véleményed, nyugodtan légy kegyetlenül őszinte, jól bírom az építő kritikát.

      Törlés
    3. Szia Rita Horseyes!

      Mindig meglepődöm azon, hogy mások is olvassák a blogom. :D Nagyon köszönöm, hogy írtál és az ismerősödnek is! :)

      Írtam egy üzenetet. :)

      Törlés