Várólistám képekben (2015. június)

Úgy néz ki, hogy mivel júniusban alig ültem moly elé - csak néha pörgettem át a frisseimet - sokkal kevesebb kötet került fel erre a bizonyos várólistára, mint a korábbira, de az is lehet hogy a kiadók még nem igazán ébredtek fel a nyáreleji események okozta sokkból vagy fáradtságból és később hozzák majd a jobbnál jobb címeket, bár azért egy-két megjelenés már lázban tartja a molyos közösség bizonyos tagjait.

Mindenesetre én most örülök a fejemnek, meg hogy nem annyira hosszú a várólistám... *sóhaj* legalábbis nem lesz olyan méretes, ha lecsökkentem. Majd egyszer...

De mindegy is, a lényeg a

Júniusi várólista


Próbáltam megint egy helyre csoportosítani az egy kiadóhoz tartozókat - ami nem sikerült a Libri Kiadó esetében - de viszont így egy helyre került az Athenaeum hamarosan megjelenő két szépsége a Csodalány illetve A mímes rend. Az előbbi Picoult könyv, úgyhogy muszáj olvasnom, a másik pedig a Csontszüret második része, amely egyszer már felkerült a blogos várómra, de nem baj ismétlés a tudás anyja, meg akkor még nem volt magyar borítóm. Az Edenbrook ezzel szemben egy ismeretlen szerző regénye az éppen ébredező Jane Austen mániám miatt került fel, de egyelőre még nem rendeltem meg, a Fedőneve Verityt jobban szerettem volna így szerintem ez a romantikus kötet augusztusi vásár lesz.

A Lélekcsapdával a szerző keresett meg, én pedig fogékony vagyok a démonok világára, hát azt mondtam, hogy oké. A váróm része még ezen kívül a Wonderland illetve a Neked adom a napot, amelyek a Libri Kiadóhoz tartoznak. Az előbbiben a banda életútja érdekel, na meg hogy hogyan alakul az életük így, a másodikban pedig az ikrek fogtak meg és a fülszöveget olvasva kíváncsi lettem, miért hasadt fel a kettejük világa ilyen csúnyán. 

Itt van még A lány a vonaton, amely thriller, ezeket meg gyűjtöm és a fülszöveget olvasva egyből Agatha Christie Paddingtonja ugrott be, ott is ez volt az alap... na jó, hasonló volt, de nem ugyanez. Emellett - a blokk utolsójaként - érkezik az Agavéhoz a Virtuálfény, amely már egyszer megjelent a Neoteknél, de az AK. újrázni szeretné. És hogy miért került fel a várómra? 

Mert tetszik a borítója.

A felszínes mindenemet neki, mert egy biztos: fogalmam sincs miről szól.


Jön az angol tömb a plusz három magyar nyelvű könyvvel, de most nem voltam olyan gyűjtögető üzemmódban mint korábban, meg alig nézegettem a külföldi listákat vagy nem volt annyi megjelenés?

Bár ezt az utóbbi állítást azonnal tudom cáfolni, mert Ernest Cline-nak újonnan jelent meg a regénye, az Armada, amely már csak azért is kell, mert a szerzője alkotta meg a Ready Player One-t és volt szerencsém beleolvasni ebbe az új könyvbe és mivel imádom a gépet csépelni játék címszóval, így ez az én regényem ez utóbbi téma miatt, tutira tetszeni fog! Úgyhogy ez az egyik olyan kötet, amely a váróm elején csücsül. A másik a Cinderella Ate My Daughter, amelyre a Botrányos hercegnőkben figyeltem fel. Ebben a kötetben a szerző a Disney-féle hercegnőkultuszról értekezik és leírja, miért veszélyes a mesegyár kitalált világa és úgy az egész franchise.

Karen M. Moning és J. K. Rowling művei alapok nálam, az Unravelt - ami megjelent már magyarul a Wownál Szétcsúszva címmel - pedig angol nyelven szeretném olvasni. Az indok annyi, hogy New Adult, azokkal meg rosszban vagyok mostanság és inkább máshogy kapnám elő, plusz hátha fejlődik a szókincsem. 

A Pokoli teremtményeket azért, mert több kedvenc szerzőm is írt egy-egy sztorit, bár a borító nem tetszik, ordít róla, hogy PS programmal készült. A VIII. Henrikkel nincsenek ilyen bajok, semlegesen állok a borítóhoz mert azért nem igazán árul el sokat. A kötet egyébként egyrészt olcsó volt, másrészt meg érdekel az uralkodó élete és története. Utoljára pedig az Üvegszilánkokon táncolnit néztem ki. Igazából ez is megérzés alapú olvasás lesz, remélem tetszeni fog! 


Kettő maradt így a végére, amelyből a Seekert nem tudom hova tenni, túlságosan sablonos YA-nak érzem (főleg a fülszövegben felvázolt szerelmi szálak miatt), azokkal meg óvatos vagyok, így megvenni egyelőre nem fogom, pedig jó kis akciót találtam rá. A Barcelona árnyai pedig krimi, méghozzá a ,,jól hangzik" fajtából, hát kíváncsi vagyok rá nagyon!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés