Agave infók: Az időutazás napja

Április 8-án - jövő hét kedden - jelenik meg a Brandon Hackett álnéven író, kétszeres Zsoldos Péter-díjas Markovics Botond új, Az időutazás napja című regénye, melyben egészen újfajta módon közelíti meg az időutazás témáját. Az Agave Könyvek honlapján olvasható egy kérdezz-felelek a szerzővel, ami főleg a könyvre és a benne lévő ötletekre fókuszál: http://www.agavekonyvek.hu/blog/agave-konyvek/interju-brandon-hackettA hard sci-fi eddig csak az angolszász írók privilegizált területe volt. Most végre van egy szerzőnk itthon is, aki szinvonalat tud létrehozni ebben az alzsánerben. Remélem ez a könyv csak az első a magyar hard sci-fi regények eljövendő hosszú sorában.
SFmag.hu, Az ember könyvéről 

Brandon Hackett egy igen sokszínű, izgalmas világot alkotott... Science fiction rajongóknak mindenképpen ajánlott elolvasni, de talán a fantasztikum más területei iránt érdeklődőknek is érdemes tenniük vele egy próbát.
Ekultúra.hu, Az ember könyvérőlRövid tartalom:
2021. november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből. Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer. Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket. Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.A szerző:
Markovics Botond (Brandon Hackett) 1975-ben született; közgazdászként szerzett diplomát. Első írásai 2002-ben jelentek meg nyomtatásban; az Én, a halhatatlan című novellaciklus egyik története Zsoldos Péter-díjat kapott. Írói álneve is ebből az időszakból származik, elválasztandó az írást a hivatalos munkájától. 2007-ben megjelent regénye, A poszthumán döntés tette igazán ismertté a nevét; a transzhumanizmus témáit boncolgató mű szakít korai írásai könnyedebb stílusával. 2008-ban újabb regénnyel jelentkezett Isten gépei címmel, amely 2009-ben ugyancsak elnyerte a Zsoldos Péter-díjat. 2012 óta az Agave kiadó szerzője, legutóbbi sci-fi regénye, Az ember könyve egy olyan idegen világba kalauzolja az olvasót, amelynek lakói szagokkal kommunikálnak, és ahol az evolúció egészen más utat választott magának. Markovics Botond az SFmag.hu online fantasztikus magazin egyik alapító tagja és szerkesztője. Jelenleg Budapesten él párjával és két macskájukkal.

Beleolvasó:
Alapadatok:

Szerző: Brandon Hackett
Cím: Az időutazás napja 
Fordító: -
Műfaj: sci-fi 
Borítóár: 2980 Ft 
ISBN: 978 615 5442 47 6
Terjedelem: 320 oldal 
Kötés: puhakötés ragasztva 
Megjelenés: 2014.04.08.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés