Zárom az augusztust, jöhet az ősz!

Forrás: google képtalálatok (sry, nem írtam fel)
Régen írtam már zárást és nem ígérem, hogy a következő hónapokról fogok készíteni bármit is, de most kedvet kaptam hozzá. Jön az ősz, közben hallom, ahogy a tűzijáték robban a gólyatáborban és megdobban a szívem ha arra gondolok, hogy újra iskolapadba fogok ülni... és már csak pár nap! Hogy végre olyat tanuljak, ami igazán közel áll hozzám (igen, matek is van benne).

Szóval sok a kedv jelenleg, de ki tudja meddig tart? Úgyhogy gyorsan megírok mindent, ami eszembe jut és reménykedem, bár tudok egy dolgot, amiért ez a blog ki fog még tartani egy ideig: szükségem van rá, erre a kis sarokra, az internet azon szegletére, ami csakis az enyém lehet.

Úgyhogy igen, jöjjön a zárás:

- Vettem, kaptam -


Tizenegy könyvet szereztem be a nyár utolsó hónapjában... hát azt hiszem erről nem nyilatkozom, de mentségemre legyen szólva egynémely regény olcsó volt (a Főnixesek), a többi pedig fellángolás eredménye, ahhoz képest nem sok, de az eddigi évemhez mérve nagyon is túltoltam. 

- Augusztusban olvastam -


Átnyúlt A Vétkes olvasása erre a hónapra, úgyhogy azt inkább ide veszem, ebben a könyvben egy olyan YA műre találtam, amit én szerettem és megviselt valamennyire, úgyhogy mondhatni jókor kaptam elő, jó helyen.

Utána sokáig nem olvastam, egyszerűen nem találtam a helyem, majd az átok megtört a Csábítással, amelyről írtam is egy hosszabb szösszenetet, röviden csak annyit róla, hogy imádtam a lélektani összefüggéseit. Eztán előkaptam Rowling motivációs kiskönyvét, a Very Good Livest, vagyis a Harvardon végzett hallgatók köszöntését, amelyről fogok írni röviden, de tényleg röviden! Benne megtudhatunk pár dolgot a szerzőről, mindenesetre tőle simán elfogadok bármilyen tanácsot, úgyhogy mondhatom is, hogy tetszett a mű, bár az ára horribilis hazánkban.

Ezután kivégeztem a Tékasztorik és egyéb Vikuságok művet, amiről nem fogok írni, mert már regéltem a Tékasztorikról, a Silenosnál megjelent kiadásról, másrészt pedig úgy emlékszem, hogy az a mű jobban tetszett, valahogyan sokkal többet nevettem rajta, ezen most nem, de talán több tékás történet kapott benne szerepet? Passz. Bihari Viktória könyve után sikerült befejeznem a Nyárherceget, ami kapcsán szintén billentyűzetet fogok ragadni és regélek majd egyet erről a különleges műről, bár... na jó, nem írok semmit, még nem jutottam dűlőre azzal kapcsolatban, hogy tetszett-e vagy nem, de egyet elárulok, túl művészies és időnként öncélú.

Utána gyorsan kivégeztem a tündéres mangám, a Vidia and the Fairy Crownt és tévedtem az előző pillanatképben, nem Csingiling (úh de frusztráló leírni ezt a szót nem tudom miért) a főszereplő, hanem a jóval szimpatikusabb Vidia, hamarosan írok róla, amúgy nekem tetszett. Tegnapelőtt fejeztem be a hónapban utolsóként a Ready player one-t, az egyik kedvenc regényem. Nem linkelem be a korábbi posztom, ó van annak olvasására is lehetőség, de egy a lényeg: most olyan oldalát fedeztem fel, amit 2012-ben nem láttam, bár ugye akkor még nem ismertem az egyik legjobb barátom aki kb 300 km-re lakik tőlem... érdekes lesz a bejegyzés, benne lesz az őszinte véleményem és kicsit rosszallásom, de hogy mivel kapcsolatban? Ezt majd akkor elregélem.

- Augusztusi értékeléseim, rovataim -

Örülök, hogy az olvasási kedvem újra a régi, viszont annak nem, hogy alig tudom rávenni magam az értékelések írására. A sima rovatokkal nincsen gond, de az, hogy egy regényről komplex értékelést írjak azzal igen és azt is tudom miért: utálom ahogy időnként írok és nem úgy fejlődök, ahogy szeretnék. Ez meg csak gyakorlással lehetséges, úgyhogy ördögi kör ez.... na de a lényeg, hogy igyekszem többet és többet írni mindenféle témáról.

A hónapban két programról írtam alapinfókat, egyrészt a Daemon Black megelevenedik elnevezésű KMK-s eventről, ahol Pepe Toth a Luxen sorozat egyik borítómodellje dedikált. Én nem tudtam elmenni, bár nem is én vagyok a célközönség, azért megosztottam, hátha többen igen (ebben mondjuk biztos vagyok). A másik program még nem járt le, a Könyvek Diadalívéről van szó, amely ma kezdődik és egészen sokáig tart.
Írtam pár Lírás akcióban szereplő művről, azokról, amiket olvastam és azokról is, amelyek csak érdekelnek. Aztán elkezdtem olvasni a Csábítást és az egyik idézet annyira megtetszett, hogy elhatároztam feltámasztom az egyik régi rovatom, így az Idézetek igézete újabb taggal bővült, ezután pedig nem sokkal érkezett az értékelés a műről

Tervezésből sem volt hiány: feltámasztás eredménye a Pillantkép rovat, az Őszi lista pedig szezonális és általában azt minden évszakváltás előtt kiposztoltam, még akkor is ha tudtam, hogy semmi nem fog belőle megvalósulni. Pupillánál láttam egy book taget, azt kitöltöttem és kicsit cinikuskodtam, ahogy szoktam, majd végül összegeztem a várólistámat, megmutattam a gameres küldetéseimet egy giga posztban, a Várólistám képekben c. rovaton belül. Elég gyakori vendég lesz ez a cikksorozat a blogon, rengeteg cím van, amit még el kell döntsek, hogy kell-e nekem olvasásra, vagy nem, bár ilyen hosszút nem tervezek még egyszer.

- Várható Értékelések -


Iszonyat régi címek, sry:

- A maffia ágyában: ezt valahogy azóta sincs kedvem leszólni és már meg is jelent egy második, bővített kiadás és nem tudom, hogy javították-e az általam nehezményezett részeket, úgyhogy még eldöntöm mi legyen vele. 
- Breaking news: ez is ugyanúgy járt, mint a Maffiás könyv, nincs hangulatom leszólni, pedig kénytelen leszek, nagyon nem szerettem ezt sem.
- Oculus: egyértelműen újraolvasom, ezzel a könyvvel nincsenek bajaim, főleg nem olyanok, mint az előző kettővel. 

Viszonylag újak:


Természetesen nem mindegyikről készül nagy bejegyzés, párat röviden fogok jellemezni, úgyhogy csak neki kell üljek a témának. 

- Szeptemberi Várólista -

Nem áltatom magam, iszonyat sokat fogok tanulni, úgyhogy kevés regényt teszek fel ide, őket szeretném ebben a pillanatban előkapni:


Mindegyik nagyon érdekel, de főleg Szurovecz Kitti regénye, kíváncsi vagyok, hogyan fogta meg a többszerelműség témáját, de a posztjai alapján ezzel nem hiszem hogy gond lesz.

Többiek zárása:


A Pillanatkép rovat következik


Forrás: Pinterest
Régen, talán írhatom hogy a fénykoromban, indítottam egy rovatot ezekkel a feltételekkel:
A szabályok:
Ahhoz, hogy játszani tudd, válaszold meg az alábbi három kérdést:
Mit olvasol jelenleg?
Melyik könyvet fejezted be mostanában?
Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?

Az alap:

Nagyon szeretem megtervezni az olvasásaimat és ezért úgy gondolom, hogy jó ötlet ezt a rovatot indítani, amely kéthetente vasárnap jelenik meg. Az eredeti rovat címe a WWW volt, de a kérdések kezdete megváltozott és úgy gondoltam, hogy jobb ha magyarosítok és így lett belőle Vasárnapi válasz.
Valamelyik nap pedig rámjött az, hogy hiányzik az olvasásaim ilyen rendszerezése, úgyhogy a Pillantkép sorozatom kiegészítem újfent ezekkel a kérdésekkel meg némi változtatással.

Mit olvasol jelenleg? maradhat, viszont a Melyik könyvet fejezted be mostanában? nem tudom, hogy fontos-e. Egyelőre igen, viszont lehet, hogy ki fogom szedni. A három kérdés közül viszont a kedvencem, a Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb? amihez több oldalas listát tudnék mindig kreálni, úgyhogy ez tuti marad. Kiegészíteném még az alábbiakkal:

Melyek a várólistád új elemei?

illetve

illetve Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Továbbá

marad az új Pillanatkép rovat megszokott eleme, lehetnek egy poszton belül további rovatok ahogy mostanában megosztottam őket kép + vonal elválasztással, plusz szeretnék ezentúl felrakni egy angol nyelvű regényt és egy nagyon régi várólistás elemet ide, a mit szándékozom előkapni részhez és ezt addig le nem szedni, amíg el nem olvasom. Hirtelen ennyi jutott eszembe, hogy mit kéne ide irkálnom, mert nagyon szerettem a VV-t csinálni és több infót osztanék meg, mint eddig. 

Tehát a periódus: kéthetente szombaton vagy vasárnap. Ez viszont lehet, hogy szeptembertől borul egy kicsit, majd meglátom, hogy fogok tudni vele bármit is csinálni.



Mit olvasol jelenleg?


Szerencsésnek érzem magam, amiért már olvashatom ezt a regényt és hamarosan befejezem. Bevallom másra számítottam, azt hittem sokkal inkább épít majd a szerző a fikcióra, ehelyett egy nagyon pontos képet kapok az egész udvarról, pedig engem igazán a kettejük között zajló párbeszédek érdekelnek. Nem rossz ez így sem, csak nem ezt vártam. 

Melyik könyvet fejezted be mostanában?


A Ready player one újraolvasás volt, hamarosan írok róla és újfent imádtam, maradt a kedvenc könyveim között.

Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?


Szeretném befejezni a duológiát, csak addig nem akarom elkezdeni, amíg A Vétkes értékelését ki nem pakolom, ami azt hiszem ma vagy holnap érkezik. Hamarabb jött volna, csak egy kis rosszullét kiütött és nem tudtam sokat blogolni.

Melyek a várólistád új elemei?



Jön a film, én meg most határoztam el, hogy el kéne olvasnom a könyvet. Szerintem a filmet kihagyom...

Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Semmit.

Egy régi várólistás


Amikor regisztráltam molyra Fable mániás voltam, ezért szerepel az Álomhajsza a várólistám utolsó előttijeként, vagyis a második felrakott regényként. Ez persze nem így volt, mert azóta sok kötetet kivégeztem onnan, de ezt még nem sikerült, így ott maradt és szemrehányóan néz rám, hogy nem is nyúltam hozzá... talán ideje lenne elővenni.

Egy angol nyelvű


Sikeresen elolvastam a múltkor felrakott mangám, de ez nem lesz mindig így, ebben biztos vagyok. Most is egy képregényt szeretnék olvasni, a hétvégén neki is állok majd és nem tudom jó ötlet-e a ezzel a verzióval kezdeni, ha még az eredetit sem olvastam... na majd kiderül.

Egy VCs-s regény


Lehet ideje lenne feladni, de nem szeretném, úgyhogy megpróbálom a lehetetlent és kiválasztok egy VCs-s művet, amit hátha el tudok majd olvasni a kihívás végéig... az Infernót már jelöltem olvasásra a molyon, de még nem kezdtem el. Nos, itt az ideje!

A következő értékelés


A Vétkes ugye már kész van, csak pár simításra vár, ellenben a Maigretet még nem kezdtem el, úgyhogy erről a könyvről fogok a héten regélni. Remélem többre is lesz időm.


A bejegyzést megtalálhatod az alábbi címkéknél:
zárás // Pillanatkép


Lesd meg őket is!

8 megjegyzés

  1. Szia!

    Nem mintha nem örülnék, köszönöm szépen, de miért tettél be engem is a többiek közé? Benne vagyok valamiben, amiről lemaradtam?

    Jó bejegyzés lett, az írásmódoddal szerintem semmi gond nincs! A pillanatképek rovat meg még mindig tetszik :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem, ez nem ilyen szervezett téma. :) Egyszerűen csak időnként amikor nem felejtem el megosztom a zárásokat, amelyek tetszenek.

      Köszi, de néha a falat kaparom magamtól. :D

      Köszi. ^^

      Törlés
    2. Óh, akkor extra módon örülök, köszönöm szépen! :) :) :)

      Törlés
    3. Miért kaparod a falat? Mi nem tetszik?

      Törlés
    4. ^^

      Nem is tudom, úgy érzem ennél már ezerszer jobbat kéne írnom, több összefüggést látnom át meg ilyesmik. :)

      Törlés
    5. Értem, de szerintem ezen ne rágd magad. Ami ki akar jönni, az ki fog jönni, és ami kijön, az te vagy. :)

      Törlés
    6. Köszi. ^^ Hát igyekszem, ugye a problémámon csak az olvasás tud segíteni, úgyhogy nem adom fel. :D

      Törlés
    7. De amúgy igazad van, ez én vagyok. :)

      Törlés