Téli lista plusz Pillanatkép #37


Egész decemberben nem esett a hó (na jó, egyszer egy kicsi), de most látom, hogy csak úgy kavarog odakint az égi áldás, ezért gondoltam, hogy írok a Pillanatkép rovatba és hozok egy téli listát, mi az amit szeretnék még januárban és februárban olvasni?


- Téli lista a hideg napokra -


A lápkirály lánya kellően borzongatónak tűnik ahhoz, hogy olvasni akarjam télen, amikor minden kopár és sötét. Ugyanígy jöhet egy disztópia, a Matched, bár ha olyan lesz, amilyet nem szeretek, akkor inkább az agyam lesz üres az elhalt agysejtek miatt. Az Alias Grace kellően télies téma, a gyilkossággal vádolt lánnyal és az arról szóló történettel, míg az Artemis inkább az űr sötétje miatt vonz ilyentájt.


Bár inkább október olvasmány a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei elég creepy, a szó legszorosabb értelmében, úgyhogy amikor már elegem lesz a hidegből és a hosszú éjszakákból, ez tökéletes ráerősít majd erre az érzetre. A Nem vagyok sorozatgyilkos és a Szép kastélyban, szép halottak pontosan emiatt került fel a téli várómra, váruk tőlük egyfajta borzongató hangulatot és különleges atmoszférát. A Borzongást pedig már olvastam, anno ősszel, most szeretném újraélni ennek a műnek a varázslatosságát (és a borítója tökéletesen illik ehhez az évszakhoz).


A Kulcs már régóta várólistás és itt az ideje, hogy lezárjam kedvenc boszorkányköröm történetét, még akkor is, ha fáj a búcsú... egyébként mindig beválasztom a sorozat köteteit a téli szériába, de bennük általában nyár van, alig van tél. A Megtagadom a borítója miatt téli - de elvileg a hangulata is fagyos, az És bebújt az ördög pedig sejtem milyen, a szerző nem a finomkodást választotta fő fegyverének, tökéletes téli mű lesz! A St. Oswald fiúiskola pedig titkokat ígér, sok lehetőséget rejthet ez a regény, kíváncsian várom milyen!


- A Pillanatkép rovat -



Régen, talán írhatom hogy a fénykoromban, indítottam egy rovatot ezekkel a feltételekkel:
A szabályok:
Ahhoz, hogy játszani tudd, válaszold meg az alábbi három kérdést:
Mit olvasol jelenleg?
Melyik könyvet fejezted be mostanában?
Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?

Az alap:

Nagyon szeretem megtervezni az olvasásaimat és ezért úgy gondolom, hogy jó ötlet ezt a rovatot indítani, amely kéthetente vasárnap jelenik meg. Az eredeti rovat címe a WWW volt, de a kérdések kezdete megváltozott és úgy gondoltam, hogy jobb ha magyarosítok és így lett belőle Vasárnapi válasz.
Valamelyik nap pedig rámjött az, hogy hiányzik az olvasásaim ilyen rendszerezése, úgyhogy a Pillantkép sorozatom kiegészítem újfent ezekkel a kérdésekkel meg némi változtatással.

Mit olvasol jelenleg? maradhat, viszont a Melyik könyvet fejezted be mostanában? nem tudom, hogy fontos-e. Egyelőre igen, viszont lehet, hogy ki fogom szedni. A három kérdés közül viszont a kedvencem, a Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb? amihez több oldalas listát tudnék mindig kreálni, úgyhogy ez tuti marad. Kiegészíteném még az alábbiakkal:

Melyek a várólistád új elemei?

illetve

illetve Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Továbbá

marad az új Pillanatkép rovat megszokott eleme, lehetnek egy poszton belül további rovatok ahogy mostanában megosztottam őket kép + vonal elválasztással, plusz szeretnék ezentúl felrakni egy angol nyelvű regényt és egy nagyon régi várólistás elemet ide, a mit szándékozom előkapni részhez és ezt addig le nem szedni, amíg el nem olvasom. Hirtelen ennyi jutott eszembe, hogy mit kéne ide irkálnom, mert nagyon szerettem a VV-t csinálni és több infót osztanék meg, mint eddig. 

Tehát a periódus: kéthetente szombaton vagy vasárnap. Ez viszont lehet, hogy szeptembertől borul egy kicsit, majd meglátom, hogy fogok tudni vele bármit is csinálni.



Mit olvasol jelenleg?


A harcost, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Yarvival, bár nem így emlékeztem rá az első részből és kicsit aggódom érte.

Melyik könyvet fejezted be mostanában?


Most fogom elkezdeni írni az értékelésem róla, pár napon belül kikerül, ha minden igaz.

Mit gondolsz, mit fogsz olvasni legközelebb?


A legsötétebb óra, amit tavaly elkezdtem, de nem jutottam vele sokra, na majd a csütörtöki vizsgám után.

Melyek a várólistád új elemei?



A The Cruel Prince jön magyarul, de én angolul szeretném. Semmit nem tudok róla, de A hamis herceg és Tövisek hercege crossoverre számítok. A Robots vs Fairies pedig Abstractelf miatt került várólistára.

Milyen könyveket szereztél be az előző Pillanatkép óta?

Születésnapi ajándékok voltak:


Ez a két kiszemeltem volt a legégetőbb vágyam, hamarosan olvasom őket.

Egy régi várólistás



Mondjuk ez a mű nem volt kötelező, csak ajánlott, valószínűleg még azért nem olvastam, de ebben az évben szeretném pótolni az ilyenfajta hiányosságaimat. 

Eddigiek (max 10):



Egy angol nyelvű


Hihetetlen, hogy ezzel a ponttal haladok a legjobban, pedig nem vagyok valami nagy angolos (btw a Caravalt le kellett szednem, mégsem angolul olvasom el), de a Ruin and Rising kötelező nekem, nagyon nagyon érdekel!

Eddigiek (max 10):


Egy VCs-s regény


Új év, új vcs, de azért fenthagyom az eddigieket is. Új könyv a listán a Flex, ha minden igaz a második olvasottam lesz hamarosan.

Eddigiek (max 3):


- Könyvtárból jöttek -



Legutóbb őt hoztam ki és már olvastam, értékeltem.

- A következő könyvtári olvasmányom -


Az ecetlány Dóri vagy Katacita miatt, az Alvó óriások pedig mostani kívánságom, miért ne? 

- A következő értékelés(ek) -



Ready player one és A sokszívű érkezik hamarosan, de az biztos, hogy A hordozó előttük kerül publikálásra, az Oliver élménye még egészen friss, Nóra műve után ő következik a sorban.



A bejegyzést megtalálhatod az alábbi címkéknél:
Pillanatkép // Könyvtárból jöttek // várólista // téli lista

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés