Rovat | Félévzáró book tag - Mid-Year Book Freakout 2020


Kedvet kaptam egy book tag kitöltéséhez és mi más lehetett volna, mint az, amelyikkel zárni lehet a félévet? Úgyhogy nézzük meg a pontok alapján kiválasztott legjeimet!

1. A legjobb 2020-as olvasmányod!

Ebből hármat tudok hozni: a Locke & Key sorozatot, a Lányok és asszonyok aranykönyvét és az Örökölt sorsot. A L&K meglepően eredeti és nagyon izgalmas a története, a Lányok és asszonyok aranykönyve egy fantasztikus kutatás egy nehéz témáról, Orvos-Tóth Noémi kötete pedig egy nagyon érdekes és rádöbbenésben gazdag olvasmányélményt jelentett.

  

2. Legjobb folytatás, amit 2020-ban olvastál! 

Csalok egy kicsit és a Legendaryt választom. Ez pedig miért csalás? Mert idén olvastam az első részt is. Mindenesetre a Legendary jobban tetszett, mint a Caraval, úgyhogy jó helye van itt. 


3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél! 

A Sárkányköztársaság elég friss, vagy az Énekesmadarak és kígyók balladája is idejöhet még. Őket például szeretném majd a közeli jövőben elővenni. A Sárkányköztársaság előtt érik egy Mákháborús ismétlés, vagyis szerintem azt újra fogom olvasni.

 

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére. 

Ó, ebből több is van. A Finale, a Dreams of Gods & Monsters, az Aranybirodalom és a Cursed - Átkozott

A Finale ugye a Caraval harmadik része, a Cursed egy Arthur retelling, vagy valami hasonló, az Aranybirodalom a Dévábád-trilógia harmadik része, a Dreams of Gods & Monsters igaz, hogy megjelent már külföldön, de decemberben jön egy újabb kiadása és azt szeretném megvenni ezzel a borítóval.

   

5. Legnagyobb csalódás. 

Hát sajnos a Puncs. Erről írtam bővebben is, elég volt annyit írnom róla, többet nem szeretnék. 


6. Legnagyobb meglepetés. 

Elsőként egyértelműen az Örökölt sors kerülhet ide, mert enyhe szkepticizmussal álltam hozzá. Mondtam magamban, hogy biztos nem fogom szeretni... hát, tévedtem. Másodikként pedig az Alias, ami azért lepett meg, mert nem hittem volna, hogy tetszeni fog nekem ez a képregény, pedig de, ez történt. Egy percig nem gondoltam volna, hogy leköthet, tudva azt, hogy a filmek sem igazán a kedvenceim... tévedtem. 

 

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új). 

Szécsi Noémi, Orvos-Tóth Noémi bár nem lettek kedvenceim, de igencsak a radaromra kerültek, mert szeretnék tőlük többet is olvasni. 

Szintén kíváncsivá tett Stephanie Garber és Budai Lotti. (Róbert Katalin nem új szerzőm, de ő is jöhetne ide.)

   

8. Legújabb könyves szerelem. 

Nincs ilyenem.

9. Legújabb kedvenc karakter. 

Hát... igazából ilyenem sincs. Nincs emlékezetes karakterem eddig ebből az évből, szóval inkább ideírom Legendet, mint az, akire a leginkább kíváncsi vagyok. 

 

10. Egy könyv, amin sírtál. 

Ez marad a szokásos válaszom: a tankönyveimen.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett. 

A három Sarah Andersen a benne lévő vicces képsorok miatt és akárhányszor újraolvasom őket, mindig felvidulok tőlük. A Macskák és cicák kis könyvére, amikor ránézek, mindig mosolygok, főleg a megszerzésének körülményei miatt.

   

12. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál). 

Egyszerűen imádom a külföldi kiadásokat és érkezett is hozzám pár. A Girl, Serpent, Thorn élfestett és a védőborító hátulján szép fanart található. A Realms of Runeterra és a Bone Crier's Moon is szépséges. Gyönyörű még a Rizsporos hétköznapok, amit szintén szeretek nézegetni.

   

13. Mely könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig? 

Nehéz kérdés, mert nagyon impulzusolvasó vagyok.

Na jó, őket tuti fogom:

   

    

   

Természetesen több tervem is van, de ők a közeli várólistám darabjai, úgyhogy ezt a társaságot itt is szívesen megmutatom.

Nem hívok ki senkit a kitöltésre, vigyétek nyugodtan a kérdéseket.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés