Agave infók: Dexter és a végső vágás


„Dexter szellemes, groteszk monológja magával ragadja az olvasót.”
Bárány Tibor, Népszabadság

„Remekül megírt, szellemes dialógusok, plasztikus figurák.”
Magyar Narancs

„Sötét és ördögi… merész és kiszámíthatatlanul szellemes.”
USA Today



Október 17-én – e hét csütörtökön – jelenik meg a Dexter-sorozat hetedik része Dexter és a végső vágás címmel. Ezzel a könyvvel utolértük az amerikai megjelenéseket, ugyanis ez a kötet a szerző hazájában is csupán egy hónappal ezelőtt került a könyvesboltok polcaira.


Rövid tartalom: Amikor a televíziós sorozatok legnépszerűbb sztárjai megérkeznek Miamiba, és a helyi rendőrkapitánysággal kialakított szakmai összefonódás következményeképpen igen közeli kapcsolatba kerülnek egy Dexter Morgan nevű lámpalázas vérfoltelemzővel, Hollywood megkapja, ami neki jár. A szupersztár Robert Chase híres arról, hogy teljesen beleéli magát a szerepeibe, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy levakarhatatlanul rátapad Dexter Morganre, a fánkrajongó, de egyébként végtelenül hétköznapinak tűnő laborosra, miközben a sorozata többi szereplőjével együtt a valódi zsaruk munkáját kutatják a Miami Rendőrkapitányságon. Chase a színészi játéka tökéletesítése végett Dexter minden egyes mozdulatát leutánozza, és megpróbál a lelke mélyéig leásni. Ezzel csak egyetlen apró kis gond van... Nevezetesen az, hogy Dexter hobbija a legvérengzőbb gyilkosok levadászása és megbüntetése, akikhez az igazságszolgáltatás keze nem ér el. Az ilyen titkok jobb, ha nem kerülnek rivaldafénybe, vagy felfuvalkodott hollywoodi egók fürkész szeme elé, legalábbis, ha Dexter még nem kíván villamosszékbe ülni. Semmire nem vágyik kevésbé, mint spotlámpákra és lesifotósokra... de a hírnév csábító szirénhangjának hatása alól ő sem tudja kivonni magát.

Jeff Lindsay 1952-ben született, írói pályafutása előtt színpadi szerzőként dolgozott, akinek műveit nagy kritikai
sikerrel játszották New Yorkban és Londonban is. Jelenleg Floridában él feleségével, a szintén író Hilary Hemingwayjel, aki Ernest Hemingway unokahúga. Közösen írták a Hunting With Hemingway (Vadászat Hemingwayjel) című dokumentumregényt. Lindsay számára a Dexter-könyvek hozták meg az átütő sikert, amiket mindmáig folyamatosan ír: a hetedik rész 2012 decemberében fog megjelenni Dexter’s Debut címmel. A történetekből többszörös díjnyertes tévésorozat készült, főszerepben a Sírhant Művekből is ismert Michael C. Hall-lal.




Szerző: Jeff Lindsay
Cím: Dexter és a végső vágás
Fordító: Farkas Veronika
Műfaj: krimi
Borítóár: 3280 Ft
ISBN: 978 615 5272 37 0
Terjedelem: 368 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2013.10.17.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés