Íme, a nyertes!



Véget ért az Agave Könyvekkel közös nyereményjátékunk és mielőtt kihirdetném a győztest, szeretném ismertetni a válaszokat.

Köszönöm, hogy velünk játszottatok és ne feledjétek, holnap indul a Nagy nyári nyereményjáték utolsó játéka! De erről a későbbiek folyamán lesz több információ.



A Szerencsére a tej volt az utolsó Agave Könyvek által kiadott Neil Gaiman regény és pont az idén jelent meg az Anita Blake sorozat huszadik része, tehát az első két kérdésnél csak ezt a két választ fogadtam el.

A harmadik kérdés egy kicsit feladta a leckét és ezért enyhítettem rajta. Egyébként a Lolito a szerző ötödik regénye, (itt található meg a válasz), de elfogadtam az elsőt is, mert hazánkban tényleg az első Ben Brooks kötet. Legközelebb pontosabban fogok fogalmazni. A Lolito főszereplője Etgar.

Az éhezők viadaláról 2012-ben írtam, amikor még szörnyen rosszul fogalmaztam. Egyébként ez volt a második legnehezebb kérdés a válaszok alapján.

Az ezutáni kérdéseknél szerencsére a többség kapcsolt és rájött, hogy a megoldások ismételten az Agave Könyvekhez kapcsolódnak. Először az Expedícióra voltam kíváncsi és ez nem is okozott olyan sok gondot. (,,Szerzőm 1968-ban született és az Agave Könyvek segített napvilágot látnom. A csoport csak négy főből áll és az addig indított kutatások nem jártak sikerrel, de a világom tudósai töretlenül keresik a titkokat. Vajon megtalálják őket?")

A következő válasz a Kraken volt, amelynél aggódtam, hogy nehezet adtam, de jól vettétek az akadályt!
(,,A borítóm egyszerű, egy mitologikus lény és két torony található rajta. Keress meg!")

Kirk Benshoff tervezte a 2312 borítóját, amelyről a kiadó publikált is egy rövid cikket, innen vettem a leírást a feladványhoz. (,,Kirk B. tervezett és szimbólumaim jelölik a két helyszínt. Az idő nálam dinamikusan telik. Ezt jelzi a borítóm, gerincem és a hátsó borítóm is.")

,,1903-ban születtem, Belgiumban, a nevem pedig Georges Simenon. A bűnügyi regények mellett más, ,,kemény" műveket is alkottam, ám ezek nem hoztak olyan sikereket, mint felügyelőm kalandjai. Több adaptáció is készült a könyveimből."

Az utolsó feladványnál a kocka szót illetve a nyolcvanas éveket tartottam a fő segítőnek és Ernest Cline-ra gondoltam. (,,1972-ben születtem és amerikai író vagyok. Alaposan ismerem a nyolcvanas évek kultúráját és regényemben ezt bebizonyítom, bár egyelőre csak egy művem jelent meg magyarul. Ha az olvasók elolvassák a művem, megbizonyosodhatnak arról, hogy igazi kocka vagyok.)



Az ellenőrzés után, úgy alakítottam az excel táblámat, hogy aki az összes kérdésre helyesen válaszolt, kétszer került a táblázat egy-egy random cellájába. Aki pedig egyet hibázott, elveszített egy helyet és csak egy esélye maradt.





Íme a nyertes...


dobpergés...

Csányi Szilvia!



Gratulálok!

Egy heted lesz jelentkezni, ha ez nem történik meg időben, akkor jövőhét pénteken újrasorsolok.

Köszönöm mindenkinek a részvételt és visszavárlak titeket a következőre is!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés