Aba

Őszi megjelenések

Az Atlantic Press Kiadó és az Aba Könyvkiadó őszi megjelenései és programjai:


William G. Winkler újabb sebesen pörgő politikai krimivel örvendeztet meg Bennünket. A holland alagútban rafinált nagyhatalmi cselszövés szálai bonyolódnak, melynek kitervelői Moszkvában, haszonélvezői pedig közel-keleti fővárosokban üldögélnek, miközben New Yorkban emberéletek tízezrei forognak kockán.

Megjelenés: 2014. szeptember 1.
Terjedelem: 416 oldal
Kötés: puha, ragasztott
Méret: 135 x 200 mm
Bolti ár: 3490 Ft
ISBN: 978-615-5332-54-8

Rövid tartalom:
George McGeary, a CIA fél lábbal már nyugdíjban lévő bécsi rezidense a Hilton szálló bejáratánál megpillantja azt az embert, aki évtizedekkel korábban a kihallgatását vezette a KGB-nál. Nem csal az ösztöne, amikor arra a következtetésre jut, hogy itt valami rémisztő dolog készül, és figyelmeztetésére beindulnak a hatalmas titkosszolgálati gépezetek. Az olvasó pedig hamarosan rájön, hogy a világ alig változott valamit a hidegháború óta, legfeljebb a James Bondok őszültek meg közben...

A Németországban élő, de magyar nyelven író William G. Winkler A pénzváltó és A 210-es izotóp után harmadik regényével is bizonyítja: a politikai kalandregény műfajában a legjobbak közé tartozik, de ő az, aki mindenkinél frissebben reagál a világpolitika aktuális eseményeire.



Ram Oren napjainkban valószínűleg a legnépszerűbb izraeli író, akinek könyveiből csak Izraelben egymillió példány fogyott eddig. Tizenhat kalandregénye után a legnagyobb sikerét otthon és külföldön mégis a Gertruda esküje című tényregényével aratta, mely egyszerre "folytatása" Leon Uris híres regényének (Exodus) és Anna Frank nem kevésbé híres naplójának. Ez a világsikerű könyv adta az ötletet ahhoz, hogy az Atlantic Press kiadó idén először részt vegyen a Pozsonyi Pikniken.

Megjelenés: 2014. szeptember 1.
Terjedelem: 352 oldal
Kötés: puha, ragasztott, fülekkel
Méret: 135 x 210 mm
Bolti ár: 4250 Ft.
ISBN: 978-615-5332-56-2

Rövid tartalom:
Ebben a könyvben a híres Exodus hajó egyetlen katolikus utasának történetével ismerkedhet meg az olvasó. Gertruda Bablinska többször is saját élete kockáztatásával mentette ki egy lengyel zsidó házaspár egyetlen gyermekét előbb a német, majd a lengyel és a litván fasiszták karmaiból.

A Gertruda esküje szemléletében is különleges írás, amennyiben a rémkorszak legismertebb vallomáskönyvétől (Anna Frank naplója) eltérően nem a nácizmus üldözötteinek szenvedésére, hanem a zsidó nép megmenekülésére irányítja a figyelmet, bemutatván, hogyan juttatott a sors főszerepet a ma is Amerikában élő Michael Stolowitzky túlélésében egy katolikus nevelőnőnek és egy Karl Rink nevű SS-tisztnek.



Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Pozsonyi Pikniket, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend Újlipótvárosban. Az első Pikniken, 2009-ben csaknem ötezren, 2013-ban már több mint harmincezren vettek részt.

Az idén várhatóan még többen lesznek, az Atlantic Press Kiadó a 93-as standon lesz megtalálható.

További információk: www.pozsonyipiknik.hu

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés