Kérdőív

Tegnap nagy meglepetésben volt részem, mert két kedves molyocska is felkért egy kérdőív kitöltésére, amit nagyon köszönök itt is, Hepi1122 és MataHari! :)

Akiknek továbbküldöm: FFG, Bess, Emyon, JeffiDeszy, Horsegirl és Tibi. Bárki szeretné kitöltheti természetesen, azért sem írok be több embert, mert legszívesebben vagy húsz bloggert megemlítenék itt, de akkor hamar véget is érne a körbeposztolás...

Kérdések:
1. Szoktál nassolni olvasás közben? 
Igen, néha. Bár ez régebben volt általános, a legemlékezetesebb nassom a Battle Royale-hoz kötődik, amikor a ropievés örökre összefonódott az egyik khm... véres részlettel. Amúgy inkább az undorítóbb filmeket nem bírom ilyen téren.

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Anno, mikor egyetemista voltam kólát, mert attól nem aludtam el annyira. Egyébként... őőő... most is a kólát ha van, természetesen.

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Csak a tankönyvekbe, mert megérdemlik.

4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben? 
A könyvek mellett a könyvjelzőket is gyűjtöm, van vagy háromszáz darab és mindegyik könyvnél egy újat veszek elő, hogy mindegyik sorra kerüljön legalább egyszer.

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol? 
A legkényelmesebb természetesen a fejezet végén letenni a könyvet. Ha van időm rá, akkor ott teszem le, de ha sietek akkor nem mindig sikerül.

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas? 
Amikor ezt írom a bejegyzéseimben csak képletesen értem, bár szerintem volt már hogy táncoltam rajta... ja igen, az is tankönyv volt.

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel? 
Hát ha angol regényről van szó, elég sűrűn előfordul az ilyesmi, szóval igen. Amúgy a magyar nyelvű könyveknél nem jellemző, bár a gimnáziumi negyedikes magyar tankönyvnél sűrűn forgattam a Bakost.

8. Mit olvasol most? 
Dan Wells: Romok a mostani regényem.

9. Milyen könyvet vettél legutóbb? 
Előrendeltem a Fumaxtól a Bolondok hercegét, a Hordát és A marsit. :) Tobzódás volt a javából, néha olyan is kell!

10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra? 
Otthon, csendben. Talán ez a kettő a legjobb párosítás, de bárhol képes vagyok, bármilyen körülmények között, na jó talán munka közben nem...

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban? 
Mindkettőt szeretem és sajnos most nem tudok dönteni köztük.

12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek? 
Ez mindig változó, a műfajtól függ, meg az adott embertől. Pl. ha fiatal akkor megpróbálok az ifjúsági regényekről beszélgetni vele, ha meg a csoporttársam az illető, szeva Dávid, akkor komolyabb regényekről szoktunk, pl. orosz realizmus, mert azt szeretemjük.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet? 
Imádom rendszerezni őket. Nagyon sokszor pakolgatom ide-oda a regényeimet, de most a főbb szempont a van-e róla bejegyzés, vagy nincs. Ha nincs, mert ebből több van, azok kiadók és méret na meg kemény vagy puha kötés szerint vannak a polcaimon. Amúgy ez úgy szokott menni, hogy nagy hévvel elkezdem a halmok pakolását, a végére pedig összekutyulom, mert ezer könyvet nem könnyű rakosgatni és össze-vissza állnak a tornyok a szobámban, szóval így járok mindig, sosincs tökéletes rend.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés