Várólistás szerda #19 - Középpontban a Gabo SFF

A mai nap egy nagyon jó hírrel lepett meg minket a Gabo kiadó, méghozzá azzal, hogy novemberben érkezik a London folyói második része, a Soho felett a Hold illetve Kleinheincz Csilla Ólomerdejének második része, az Üveghegy, amelyben két kisregény fog szerepelni, az Üveghegy illetve a Kősárkány.

Én pedig az egyiket olvasnám, a másikkal pedig újráznék, tehát mindkettő a várólistámon szerepel. Érdekes, hogy sikerült értelmesen megírnom a posztot, a fangirl mód kikapcsolásával. Pedig nagyon, nagyon izgatott vagyok! Alig várom a megjelenéseket!


Fülszöveg:

Peter Grant közrendőr hamar rájön, hogy a dzsessz-szaxofonos Cyrus Wilkinson nem szívroham áldozata lett. Valaki vagy valami a londoni Soho utcáit járja, és az a különleges képesség vonzza, amely elválasztja a nagy zenészeket az átlagosaktól. Petert nyomozása során felettese, Thomas Nightingale – Anglia utolsó bejegyzett varázslója – és Cyrus volt szeretője, az ellenállhatatlan Simone Fitzwilliam segíti. Miközben egyre jobban elmélyed az ügy felgöngyölítésében, bekerül a képbe egy zseniális trombitás, Richard „Lord” Grant is, aki egyébként Peter apja. A rendőrmunka már csak ilyen: többnyire rendfenntartás, időnként igazságszolgáltatás, és karrierenként egyszer talán bosszú.

Az angol Ben Aaronovitch regénye méltó folytatása a nagy sikert aratott London folyóinak, amely az urban fantasy és a krimi szellemes ötvözeteként keltett feltűnést.




Fülszöveg:

„Elég szörnyű dolgokat művelünk egymással puszta szeretetből.”
A tündér Lóna visszatért, lánya, Emese azonban képtelen megbocsátani neki, hogy egykor elhagyta. Az öntörvényű lány inkább a saját útját keresi a tündérek varázslatos birodalmában, amely fenyegető változások előtt áll. Nincs könnyű dolga, hiszen meg kell tanulnia varázsolni, elfogadni Lónát, és elengedni a múltat.
Emese nem tud lemondani a vágyairól, még ha ezeknek nem is csupán ő fizeti meg az árát. Miután megszegi a tündérek egyik legnagyobb tabuját, kénytelen elszánni magát: az emberi életet választja, vagy Héterdő legendáit és varázslatait? Mindkét világban hosszú útra indul, hogy meglelje a válaszokat, ám döntései meghatározzák a családja és a tündérek sorsát is – de hogy a lány hős lesz-e vagy romboló, azt talán még a végzetnők sem tudják.
Az Ólomerdő hét éve várt folytatása két kisregényt tartalmaz, amelyek újra igazolják, hogy Kleinheincz Csilla sorozata elvárásainkra rácáfoló fantasy, egyúttal nagyon is emberi konfliktusokat bemutató családtörténet a döntések súlyáról.



(Már csak egy Moskát Anita kötetre vágyom és a zónakérdések-válaszok alapján igazán jó ötletei vannak, tehát ide velük!)

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Moskát Anitától én is szívesen olvasnék még. :) Milyen ötletekről olvastál?
    Jó, hogy ilyen hamar jön a Peter Grant sorozat második része, bár én még az elsőt sem olvastam.
    Az Ólomerdő is várólistámon van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye. :D Itt van: http://moly.hu/karcok/435495
      A világon minden hatalom a terhes nők kezébe kerül (most hirtelen ezt láttam meg), vonzó és furcsa összefoglalás. :D

      A London folyói szerintem Neked simán tetszene, az ilyen típusú regényeket szerintem szereted, egy kicsit Gaimanos, de nem olyan elborult mint G. szokott lenni és nagyon jó a stílusa. Na jó, egyedüli közös pont vele a színes képzeletvilága. Meg a London folyóiban egy kicsit komolyabb mágiahasználat van, tehát tudományosabb körítéssel és egy misztikus alakkal, akire nagyon kíváncsi vagyok.

      Az Ólomerdő személyes kedvencem, tessék olvasni! Csilla nagyon jól ír, imádom a stílusát, a mesei elemeit és az egész tündéres világát!

      Törlés