2015 - zárom a szeptembert

Áh nem megy nekem a hónap összefoglalójának írása, ezért elkezdem így:

Itt vannak a

- Beszerzéseim -

Van itt minden: akciók, ajándékok (van egy ünnepem szeptemberben), kapott könyvek meg mindenféle úgyhogy ezért van ilyen sok.


Meg van egy logóm is, kb a sablonváltáskor készítettük el, a figyelmesebbek a lap alján már láthatták. Annyira üresnek tűnt az utolsó kép így, hogy muszáj volt valamit beraknom oda és a logónál jobb ötletem nem volt. (Szeretem a fa szimbólumot, majdnem végigkísérte az életem, de erről majd egyszer mesélek.)

Hát igen, a beszerzéseim száma már megint az egekben, de a fene egye meg, sok jó akciót fogtam ki (pl az előrendeléseknél is sok kedvezményem van... le kell szoknom a Líra oldaláról, de sürgősen). Meg ezek nem is igazán mostaniak, korábban fellelkesültem és egy csomót rendeltem, de nem magyarázkodom és nem is igazán írok róluk többet, még szokom a gondolatot, hogy nekem a későbbiek során lesznek ilyen részeim is a zárásokban. Sok előrendelésem van még. Ellenálltam két könyvnek, erre az új Nyáry Krisztiánnak nem sikerült.

Áh, nem magyarázkodom. Helyette itt a szeptemberi kedvenc számom:



- Könyvtári zsákmányaim -


A korábbiakat meghosszabbítottam, meg a Metró 2033-at visszavittem és kivettem helyette a Metró 2034-et, mert páromnak tetszett az első rész. A királynő játszmája pedig nekem kell, már régóta szemezgetek vele a könyvesboltban, de sosem jutottam el odáig hogy meg is vegyem. Inkább elolvasom és ha nem tetszik, akkor legalább nem kell bánnom semmit. Már ha eljutok odáig.

- Értékeléseim szeptemberben -


Szeptemberben először a Wonderlandről támadt benyomásaimat osztottam meg a szélesebb közönséggel és bár nem mindenki szereti ezt a regényt, nekem nagyon bejött. Utána az Acélgólemet mutattam be és bár csak a főbb vonalakra emlékszem, egy kellemes olvasmányélményként tartom számon. Viszont nem biztos, hogy érdekelni fog a szerző többi műve, majd meglátjuk hogyan zárja a szériát. Ezután egy műfajváltással az Elmerülve került terítékre és bár jó erotikus műnek számít, nekem túl romantikusra és töményre sikerült. A Végtelen horizont következett az értékelnivalók sorában és meg is írtam, hogy nagyon bejött Vivien Holloway új regénye. Akárcsak az utolsóként értékelt Andy Weir mű, A marsi.

Új É. K. Sz. szerzőm lett: Andy Weir, de Vivien Holloway már régóta fent van ezen a listán.

A hónapban szokás szerint nemcsak véleményeket tettem közzé, hanem a rovataimat is bővítettem új tartalommal. Először az Inspiráció képekbennel jelentkeztünk, ahol megmutattuk az Anakron utolsó részét - ugye a képet nem én készítem, azért van a többes szám. Sajnos új Inspiráció pénteken bejegyzés nem született, mert mindig elfelejtettem megírni a bejegyzést és péntekenként olyan fáradt vagyok, hogy egyszerűen nem jutok el a gépig, mert a cél előtt mindig kidőlök.
Ezután megmutattam a várólistám új darabjait is, öhm... nem írok inkább semmit, csak ráfogom, hogy újratervezem ezt a méretes darabot. Emellett új rovat indult, a TBR Jar kihívás és a Top 5 legjobban várt megjelenés, de ezt először csúnyán elbuktam, úgyhogy újra fogom tervezni ezt a szabályrendszert. Válaszoltam a Féléves könyves kiakadás book tagre, a legközelebbit pedig már írom. Emellett felélesztettem A hónap borítója cikksorozatot is és egy Életérzés amv-t választottam szeptemberre.
E havi újdonságként pedig a Könyvmolyképző Kiadó elindította a Borítóleleplezéseket, amelynek tagja vagyok és két kép bemutatásában segédkeztem: a Szentjánosbogár lányokénál illetve a Fenevadak kertjénél.

- Szeptemberben olvastam -

Őket:
Elizabeth Bear: Szellemek hegyei
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Jodi Picoult: Csodalány
Emma Donoghue: Érzékek tánca
Andy Weir: A marsi

Amelyből A marsit és a Végtelen horizontot már szeptemberben értékeltem, a Csodalányt pedig csak októberben.

A Szellemek hegyeiről illetve az Érzékek táncáról írt posztom hamarosan érkezik.

- Értékelések várhatóak -



Igazából nem igazán van kedvem írni a Kontrollról, mert csak a sárba tipornám, hiszen felbosszant még ma is, pedig legalább két hónapja olvastam. A többivel nincs akkora gond, csak max a Toborzással, de azt februárban olvastam és nagyon feldühített, jobban mint a Kontroll. Áh, lehet nem is írok róla, vagy ezt a kettőt egy posztban összefoglalva jellemzem, nincs kedvem idegeskedni rajtuk annyit.

A harmadik, a Szellemek hegyei pedig alig ment le a torkomon és az egész frusztrációm kivetült Edenére, aki kellett már a halálnak a végére. Könyörgöm ne legyen szerelmi háromszög benne!

- Várólista októberre -




Az első három regény augusztusról maradt hátra, míg az alsó négy kifejezetten októberi cím. 

- Kívánságlistám októberre -


Na jó, a könyvek többsége nem októberben fog megjelenni, de ez az aktuális kívánságlistám.

Többiek:

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés