Breaking news #6 | Megjelenésfigyelő #6: Április (2018) | Várólistám képekben #21



- Breaking news -
avagy érdekes hírek a nagyvilágból


1. Fruzsi minden héten megmutatja a friss híreit, katt ha kíváncsi vagy, hogy a legutóbb milyen formában jelent ez meg. Én szeretem olvasgatni a blogját, megéri követni!

2. Ha már hírlevélnél vagyunk, megjelent a BTK magazin legújabb száma, ami szép és igényes lett illetve az egyik legkedveltebb témámat vették elő: az erős női főhősöket. Katt érte: letöltési link és maga a hír.

3. Réta új kihívással rukkolt elő (illetve talált egyet), jöhet a Magical ReadathonNem ígérek semmit, lehet, hogy elkezdem elkezdem, irány a kettes!
Idézet a posztból: Egy nagyon érdekes és izgalmas olvasási kihívást találtam a héten! Tudom, hogy most Húsvét van és arról kéne bejegyzést közzétennem, de lázadó vagyok, így maradok inkább ennél, hogy ti is tudjatok róla, és csatlakozzatok, ha van kedvetek. Ez egy Harry Potter témájú olvasási kihívás, központban az O.W.L.s! Ez egy vizsga, amit az ötödik év végén tesznek a tanulók, és magyarul aRendes Bűbájos Fokozat néven ismerjünk! Sőt! Az eredeti videóból az is kiderül, hogy később el fogja készíteni a N.E.W.T.s (Nastily Ehausting Wizarding Test) kihívást is, a Rémisztően Agyfacsaró Varázstani Szigorlatot (RAVASZ), amit a hetedik év végén tesznek le a diákok. Viszont jól gondold meg, milyen tárgyakat választasz most, mert csak abból tehetsz RAVASZ vizsgát, amiből már megszerezted az RBF minősítést!
4. Kijött a Nap nap után új borítóval, na meg a film is debütált a mozikba korábban (március 22.), de itt most a regény a lényeg. 


Tartalom: A 16 éves Rhiannon beleszeret egy különös lélekbe, akit csak „A”-nak hívnak, és minden egyes nap más ágyban, más-más testben ébred. A kettejük között kialakuló kapcsolat olyan erős, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, pedig még csak nem is sejtik, mit és kit hoz a következő reggel. Ahogy egyre inkább beleszeretnek egymásba, a realitásokkal is kénytelenek szembenézni: vajon képesek lehetnek úgy leélni közös életüket, hogy egyikük minden 24 órában más személyt testesít meg?
A Nap nap után David Levithan azonos című bestsellere alapján készült, amely a Maxim Könyvkiadó gondozásában jelent meg magyarul. 

Itt található a kötet linkje és a beleolvasó:


5. Infók a Harmat Kiadó háza tájáról (forrás: Harmat Kiadó):

Az idei Házasság Hetére jelentették meg Mark Gungor: Férfi agy, női agy című könyvét. Az előadásairól készült videók révén hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő szerző első magyarul megjelenő könyvében kertelés nélkül, ugyanakkor szórakoztató módon beszél arról, hogy a sikeres házasság a különbözőségeink ellenére bárki számára elérhető, aki kész tenni érte. Linket itt találsz.

- Szintén a Házasság Hete sikerkönyve lett a Péntekre-sorozat legújabb darabja, a Péntekre boldog család. Kevin Leman a tőle megszokott fanyar humorral segít rendszerezni a családi életet. Link

- A Kiadó szeretettel ajánlja a Family magazin állandó szerzőjének, Révész Szilviának első könyvét. A Baptista Szeretetszolgálat egykori kommunikációs vezetőjének lelkigondozói tapasztalataiból nőtte ki magát a Keserűből édeset – Istennel a kríziseken át című kötet. Link

- A tinédzser korosztályt célozza meg a Csend. A sikeres, Broadway-re termett középiskolás Stella egy baleset következtében elveszti a hallását. Felépülése alatt egyedül a dadogása miatt kiközösített Hayden „szavait” képes megérteni. Kettejük különleges kapcsolatát mutatja be Deborah Lytton regénye. Link

- A Kiadó már az Anyák napjára készül Isten üzenetei édesanyáknak című kiadványunkkal. Ez a különleges ajándékkönyv az anyasággal kapcsolatos kérdéseket körbejárva kíván útmutatásul szolgálni: bátorítást és tanácsot meríthetünk belőle a nehéz pillanatokban, vagy ígéretként is olvashatjuk életünk boldogabb időszakaiban. Link

- Illetve a tavasz folyamán érkezik Aukelien van Abbema Dare to Date című, párkeresőknek szóló könyve magyarul és Mihalec Gábor legújabb házasságápoló műve.


6. A Fumax Kiadó az alábbi regényekkel készül a Könyvfesztre:


Iszonyúan erős a felhozatal most náluk, a srácok a szokásosnál is jobban odatették magukat, pedig már az is nagy szó.

7. Március 29-én kijött a Ready player one film és mivel az egyik kedvenc regényemről van szó, nem fogom megnézni a filmet... legalábbis ez a terv. Úgysem tudom kikapcsolni a negatív hangokat és félek, hogy a látvány elnyomja a könyv üzenetét és minden mást is.

Addig is, itt az Otherworld élménybeszámolója róla:


8. Egyik kedvenc kritikusom, Kenny, aki sokak számára az Antifaces formációból (na meg a Retroshock! sorozatból) lehet ismerős, értékelte A víz érintése filmet, illetve érdekes gondolatokat osztott meg róla. Nézzétek meg, érdemes!


9. Kijött az új Bendy and the Ink Machine epizód trailere, erősen várós (már csak egy rész és vége a sorozatnak):


10. Itt vannak az idei Hugo-jelöltek.

+1. Újabb Gorefest élménybeszámoló jelent meg az Otherworldnél, katt, ha a horror szerelmese lévén kíváncsi vagy a legrosszabb, vagy a műfaj elfogadható filmjeire. A mostani részt a kevésbé horroros olvasók is megnézhetik, mert egy borzalmas filmet mutatnak meg, ami egyáltalán nem ijesztő, vagy véres. Szomorú annál inkább. Mármint szomorú, hogy ilyen szörnyű egy MARVEL film.

+2. Zeneajánló:

,,...old heroes never die."


A posztot megtalálod az alábbi címkéknél:

// Breaking news // infó // hír //


- Áprilisi megjelenések -


Az alábbi regények látnak napvilágot ebben a hónapban (az időpont változhat):


- A majomisten elveszett városa -


Várható megjelenés: 2018. április 5.

A ​Majomisten elveszett városáról Közép-Amerika gyarmatosítása óta keringenek történetek. A legenda szerint az őslakosok a mai Honduras belsejébe menekültek a spanyol hódítók elől, és magukkal vitték a kincseiket is. A szent városukat azóta rettenetes átok védi: aki belép a területére, hamarosan megbetegszik, és meghal.

2012-ben a népszerű krimiíró, Douglas Preston csatlakozik egy régészekből és geológusokból álló kutatócsoporthoz, amelynek célja, hogy megtalálják az elveszett várost. Egy új, az amerikai hadsereg részvételével kifejlesztett légi radartechnika segítségével feltérképezik, mi rejtőzik a sűrű őserdő felszíne alatt. A képek azonban a legmerészebb várakozásaikat is felülmúlják: a meredek hegyektől körbevett, elhagyatott völgyben ugyanis nemcsak egy város, hanem egy egész rejtélyes civilizáció nyomaira bukkannak. Hamarosan a saját bőrükön tapasztalják meg a vállalkozás árnyoldalait: a zuhatagszerű esőzések, a sártenger, a vérszívó rovarok, a jaguárok és a mérges kígyók veszélyeztetik az expedíció sikerét, és nem utolsósorban a tudósok életét. Arra viszont még ők sem számítanak, hogy a legnagyobb fenyegetést az elveszett város átka jelenti: egy gyógyíthatatlan trópusi betegség, amely akár halálos is lehet.

A Majomisten elveszett városa drámai fordulatokban bővelkedő, ugyanakkor hiteles beszámoló a 21. század egyik legjelentősebb régészeti felfedezéséről, amelynek ott a helye a történelmi rejtélyek iránt érdeklődő minden olvasó könyvespolcán.

Ki adja ki? General Press

Érdekel: elveszett város, legendák, régészkedés és a kutatás miatt. Ez az én könyvem.

>> Adatlap <<


- Tömegparanoia -


Várható megjelenés: 2018. április 10.

Milyen ​társadalmi reflexek hívják életre, és tartják mozgásban az összeesküvés-elméleteket? Mi a különbség az álhír és a dezinformáció között? Hogyan alakítja át a valósághoz való viszonyunkat az ún. „igazságon túli” politikai kommunikációs gyakorlat? Lehet társadalmi szinten védekezni az agymosás ellen? Milyen jelekről ismerhetjük fel, hogy éppen egy politikai irányítású médiagépezet hatása alatt állunk? 
Magyarországon eddig nem jelent meg az összeesküvés-elméletek témakörét tudományos igényességgel megközelítő kötet – annak ellenére sem, hogy a téma a publicisztikában és a közbeszédben a korábbinál nagyobb figyelmet kapott, továbbá a társadalomtudományokban jelentős tudás halmozódott fel a témában az elmúlt években. Krekó Péter munkája hiánypótló, alapos feldolgozása a témának. A könyv, építve a szerző az elmúlt öt évben végzett tudományos kutatásaira és a doktori disszertációjára, tudományos ismeretterjesztő stílusban mutatja be az összeesküvés-elméletek szociálpszichológiai működésmódját.

Ki adja ki? Athenaeum Kiadó

Érdekel: az hogy, hogyan működnek az összeesküvés-elméletek.

>> Adatlap <<


- A tizedik kör -


Várható megjelenés: 2018. április 16.

A ​lányod azt állítja: megerőszakolták. 
Csakhogy a fiú, akit vádol: a saját szerelme. 
MIT TESZEL?

Daniel Stone egyedüli fehér gyerekként nőtt fel egy amerikai eszkimó faluban, ahol anyja tanítónőként dolgozott, míg őt kiközösítették és gúnyolták. Nem hagyta magát: rosszabb lett minden rosszfiúnál, ivott, lopott és rabolt, amíg ki nem szabadult Alaszka vadonjából, hogy kövesse művészi ambícióit, beleszeretett egy lányba és családot alapított. 
Tizenöt évvel később Daniel sikeres képregényrajzoló. Felesége Dante Isteni színjátékát tanítja a helyi egyetemen; lánya, Trixie pedig a szeme fénye. 
Trixie nem tud apja sötét múltjáról – egészen addig, amíg egy randi rémálomba nem torkollik, és Daniel újra azon kapja magát, hogy meg kell küzdenie az indulattal, ami talán nemcsak őt emészti fel, de egész családját és a jövőjét is. 
Jodi Picoult ebben a regényében erősebb hangot üt meg, mint valaha. Vajon elég-e az apa és lánya közötti elszakíthatatlan kötelék ahhoz, hogy a múlt hibáit végre elengedjük?

Ki adja ki? Athenaeum Kiadó

Érdekel: mert Picoult regény.

>> Adatlap <<


- Nevelj jedit! -



Várható megjelenés: 2018. április 16.

Valóban ​olyan vonzó iskola a Roxfort, ahol mindennaposak a tanári zaklatások és ahol halálos csapdák leselkednek a diákokra? Milyenek is valójában a roxforti tanárok és mennyire is erkölcsösek Voldemort ellenfelei? Miben hasonlít és miben különbözik a Messzi-messzi Galaxis jedinevelése a Trónok harca westerosi mesterek rendjétől? Megfelel-e a tesztelmélet alapvetéseinek a Star Trek Kobayashi-Maru próbája? Ölve vagy ülve jó az éjfúria, s milyen tantárgyakat oktatna a Hibbant-szigeteki „új iskola”? Pennywise vagy a felsőbbéves zaklatók okoznak nagyobb lelki törést a diákokban? Milyen is lenne a Xavier professzor mutánsiskolájának pedagógiai programja? Milyen tudásokat preferál a Csillagközi invázió és a Végjáték képzési rendszere? 
A sci-fi politológiája kapcsán felvetett gondolatkísérlet és a fantasztikus világok utazása tovább folytatódik. Tóth Csaba, A sci-fi politológiája és a Fantasztikus világok című könyvek szerzőjének ajánlásával ezúttal tíz, a nevelés-oktatás területének avatott kutatója mutatja be a sci-fi, a fantasy és a horror világának iskolai és iskolán túli tanulási sajátosságait. A Nagy Ádám szerkesztésében megjelenő antológia további szerzői Boráros-Bakucz András, Feleky Mirkó, Galuska László, Pál Horváth László, Karlowits-Juhász Orchidea, Körtvélyesi Franciska, Lőrincz Andrea, Melinda Mikusová és Svitek Szilárd.

Ki adja ki? Athenaeum Kiadó

Érdekel: a jedik, Roxfort, az elemzések.

>> Adatlap <<


- Az elveszett tárgyak őrzője -



Várható megjelenés: 2018. április 16.

Ha ​londoni sétáikat felidézve eszükbe jut egy görnyedt alak, aki a fejét lehajtva a járdákat és a csatornalefolyók környékét kutatja, akkor önök minden bizonnyal Anthony Peardew-val találkoztak. A férfi harminc évvel ezelőtt elveszített egy medált, amelyet a menyasszonyától, Therese-től kapott. Ugyanazon 
napon a sors váratlanul elragadta tőle a szeretett kedvest is. Ettől kezdve Anthonyt csak a remény élteti: ha sikerül rátalálnia az ékszerre, talán élete tragédiáját is egy csapásra semmissé teheti. Magányában az elvesztett, olykor jelentéktelennek látszó tárgyak gyűjtése mellett novellák írásával tölti ki napjait. Megszállottan dolgozik talált kincseinek különleges történetein. Házvezetőnője, a hányatott sorsú Laura maga is szinte egy Anthony megmentett darabjai közül. Idővel az ő feladata lesz, hogy a gondosan katalogizált tárgyakat visszajuttassa az eredeti tulajdonosukhoz. Be kell azonban látnia, hogy nem zárkózhat be örökre az író dolgozószobájába, ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket, hogy otthonossá tegye a saját életét. 
Ruth Hogan zseniálisan megkomponált történetében a fantasztikum és a valóság egymásba játszó szálai megható 21. századi mesét alkotnak. Az elveszett tárgyak őrzője az újrakezdés ígéretét hozza az elveszetteknek, és reményt ad az örök keresőknek.

Ki adja ki? General Press

Érdekel: az alap, illetve Anthony és hogy sikerül-e jó felé fordítani a sorsát.

>> Adatlap <<


- A hatalom -



Várható megjelenés: 2018. április 16.

A ​nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.

Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.

A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…

Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.

„Provokatív, korszak-meghatározó thriller.” (Guardian)

„Az éhezők viadala és A szolgálólány meséje – vegyítve.” (Cosmopolitan)

„Tökéletes. Okos, ijesztő, mulatságos.” (Daily Telegraph)

„Magával ragadó. Minden nőnek el kellene olvasni.” (The Times)

„Dermesztő. Egy irodalmi bomba.” (Financial Times)

„Sokkoló.” (Observer)

Ki adja ki? XXI. század

Érdekel: mert erős az alapja.

>> Adatlap <<


- A káosz évei -

Várható megjelenés: 2018. április 16.

A ​Vörös lázadás-trilógia hőseként felemelkedett Darrow-t mostanra sokféle néven ismerik bolygószerte. Van, aki apának hívja. Más felszabadítónak. Megint más hadvezérnek. S vannak, akik Aratónak. Ő azonban mindennek ellenére ismét fiatal fiúnak érzi magát, miközben nehéz szívével a sápadt kék bolygó felé zuhan vörös páncéljában, hatalmas seregével. A háború tizedik, Darrow életének harminckettedik évében járunk.

Egy évtizeddel ezelőtt Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. Béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért egy újabb, elkeseredett küldetésre kell most indulnia, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt. Továbbra is hisz abban, hogy megmenthet mindenkit, de vajon képes lesz-e arra, hogy közben ne változzon át borzalmas szörnyeteggé?

A különböző bolygókon átívelő útját ráadásul olyan új szereplők fonják körbe, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy menekülttáborból érkező vörös lány, aki olyan életet kap, amiről álmodni sem mert; egy megtört szürke ex-katona, akinek a galaxis legnagyobb értékét kell ellopnia akár az élete árán is; és egy kitaszított arany trónörökös, aki mentorával vándorol a csillagok közt, siratva azt a világot, amit Darrow eltörölt, de bízva a visszatértében.

Míg a Vörös lázadás-trilógia egy univerzum végét örökítette meg, A káosz évei egy új kezdetének az első krónikája. A New York Times bestsellerszerző Pierce Brown új ciklusa ismét bukásról és felemelkedésről szól, ám ezúttal népszerű hőse mellett új szereplőket is megismerhetünk ebben az epikus történetben, ami új izgalmaival és emlékezetes jeleneteivel méltó folytatása Darrow küzdelmének.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: mert várólistás a sorozatom, figyelemmel kísérem a további részeket is.

>> Adatlap <<


- Harry Potter - Utazás a mágia történetében -


Várható megjelenés: 2018. április 16.

A Harry Potter megjelenésének 20. évfordulóját ünnepelve ismerkedj meg a British Library Harry Potter – A mágia története című kiállításán bemutatott varázslatos tárgyakkal! A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában oktatott mágiaágakat sorra véve a varázslás több ezer éves múltja tárul fel e könyv lapjain. Ismerd meg az alkímia világát, készíts magadnak saját bájitalt, csodálj meg egy igazi mandragóragyökeret, tudd meg, valóban létezik-e a bezoárkő, böngészd Leonardo da Vinci jegyzetfüzetének lapjait vagy a csillagos ég legrégebbi atlaszát! Ráadásként J.K. Rowling eddig publikálatlan rajzai és kéziratai révén a könyvsorozat megalkotásának folyamatába is bepillantást nyerhetsz!

Ki adja ki? Animus Kiadó

Érdekel: mert Harry Potter kiegészítő kötet.

>> Adatlap <<


- Sosehol -



Várható megjelenés: 2018. április 16.

A világ és ami alatta van 
Richard Mayhew egy fiatal üzletember jó úton a fényes karrier, szép feleség és kellemes élet felé… ami mind semmivé lesz, amikor egy bajba jutott lány segítségére siet. Jótette jutalmául a hétköznapi Fenti Londonból átkerül a baljós, sötét Lenti Londonba, az elveszett idők, elveszett helyek és elveszett emberek bizarr világába. Különös társaságba csöppen: Ajtó – a lány, akin segített – nemesi származású és szülei gyilkosát keresi; de Carabas márki kétes szívességeket behajtva éli még kétesebb életét; Vadász a világ legnagyobb szörnyeit hajszolja. 
A csatornák és metróalagutak labirintusában velük kell boldogulnia Richardnak, hogy segíthessen másokon és így segíthessen magán is. Vajon megleli-e azt az életet, amelyet már jóval korábban elveszített, mint hitte?

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: mert Gaiman jöhet bármikor, úgyis régen olvastam és ideje ismételni.

>> Adatlap <<


- Monokróm -


Várható megjelenés: 2018. április 16.

A kromatokrácia világában az vagy, amit látsz. A társadalom hierarchiája ugyanis polgárainak korlátozott színlátásán alapszik.

Eddie Russett följebb akar lépni. Amikor azonban apjával Kelet-Kárminba költözik, terve, hogy átlagosnál jobb vöröslátását kihasználja egy előnyös házasságkötés érdekében, egykettőre zátonyra fut. Végzetes hattyúk, alávaló Sárgák és megszeghetetlen szabályok állják útját, rejtélyes halálesetek, valamint két zűrös kapcsolat, egy ráerőltetett bányarémmel és egy lázadó Szürke angyallal. Vajon lesz-e ereje kitörni az agyonszabályozott kasztrendszerből? Nem lesz egyszerű, hiszen a kíváncsisága lépten-nyomon bajba keveri.

A Jane Eyre-eset sikerszerzőjének új regénye sokkal több egy szokványos disztópiánál, mert egyben annak paródiájával is szolgál.

„Az SF és a fantasy mesteri elegye, ami a hangsúlyt a karakterekre helyezi a technovarázslatok helyett. Ráadásul borzasztó vicces is.” 
– Los Angeles Times

„Kihagyhatatlan!” 
– Miami Herald

Ki adja ki? Metropolis Media

Érdekel: a szerző miatt és fura az alap, azok meg vonzanak.

>> Adatlap <<


- Az élet dolgai -


Várható megjelenés: 2018. április 16.

J. K. Rowling humorral és mély empátiával átszőtt beszédét – amelyet eredetileg a Harvard Egyetem végzős diákjaihoz intézett – nemcsak azoknak ajánljuk, akik most kezdik felnőttéletüket, hanem bárkinek, aki úgy érzi, fordulóponthoz ért, és szeretne kicsit szebben, bátrabban, szabadabban élni.

„Köszönöm – ezzel szeretném kezdeni. Nemcsak azért, mert a Harvard kivételes megtiszteltetésben részesített, hanem mert a gondolattól, hogy itt avatási beszédet kell mondanom, heteken át összeszorult a gyomrom, így sikerült fogynom egy kicsit. Duplán jól jártam! Most már nincs más hátra, mint mélyeket lélegeznem, a piros zászlókra hunyorognom, és meggyőzni magam, hogy a világ legnagyobb griffendéles találkozóján vagyok.”

Ki adja ki? Animus Kiadó

Érdekel: mert Rowling könyve. Mondjuk én már olvastam angolul, de szeretném magyarul is.

>> Adatlap <<


- Talpig feketében -


Várható megjelenés: 2018. április 18.

Az Impérium legfőbb alapszabálya: az Adottsághasználókat el kell távolítani a társadalomból.

Amikor Igor Blankenschwiftet a katonai rendőrök elkapják az utcán, bilincsbe verik és megkínozzák, tudja, hogy óriási bajban van. Akár a rábízott, titkos küldemény, akár az addig sikeresen rejtegetett adottsága az ok, menekülnie kell, erre pedig az egyetlen esélye egy öngyilkos akció.

Alaska Jones tizennégy napja ki sem lépett a lakásából, amikor egy feketébe öltözött idegen beesik az ablakán. Egyvalamit biztosan tud: ha a katonai rendőrség utoléri, Igor halott ember lesz, és őt is gondolkodás nélkül magával rántja.

Mindezek tetejébe érkezik a fenyegetés, amely rengeteg ember pusztulását ígéri, és veszélyesebb, mint ahogy azt a két Adottsághasználó fiú a legmerészebb álmaiban gondolta volna…

Ki adja ki? Főnix Könyvműhely

Érdekel: mert szeretnék már olvasni a szerzőtől valamit, azt hiszem rámragadt Réta lelkesedése.

>> Adatlap <<


- Kegyetlen szellemek -


Várható megjelenés: 2018. április 18.

Aster egy űrhajó alsó fedélzetén, a nyomornegyedben él. A Matilda nemzedékek óta hordozza az emberiség maradékát, hogy eljuttassa őket a mitikus Ígéret Földjére. Az út során a hajó irányítói szigorú morális szabályokat erőltetnek az Asterhez hasonló sötét bőrű utasokra, akiket nem tekintenek teljes értékű embernek, és méltatlanul, szinte rabszolgaként bánnak velük. 
A Matilda uralkodójának boncolása során meglepő kapcsolatra derül fény a férfi halála és Aster édesanyjának negyed századdal korábbi öngyilkossága között. Miután a lány összetűzésbe keveredik egy brutális munkafelügyelővel, rájön, hogy talán lejuthat a hajóról, ha harcolni is hajlandó céljaiért.

Ki adja ki? Főnix Könyvműhely

Érdekel: Na erről a Nyárherceg jutott eszembe, de az is számít, hogy sci-fi illetve Főnix kötet.

>> Adatlap <<


- Holló a hollónak -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

Meggie Corbyn elnyerte a Lakeside-i Udvarban lakó terra indigene lények bizalmát, de csak nehezen jön rá, mit is jelent köztük élni. Alapesetben, ember lévén Meggie alig lehetne más, mint megtűrt préda, de vérpróféta, cassandra sangue képessége teljesen más helyzetet teremt.

Két nagyon erős hozzászokást eredményező drog erőszakos cselekményeket váltott ki az emberek és Mások között; mindkét fajból többen meghaltak a közeli városokban. Így amikor Meggie látomásában véres hó és fekete tollak jelennek meg, Simon Wolfgard – a Lakeside-i Udvar alakváltó vezetője – elgondolkodik, vajon vérprófétájuk múltbeli támadást vagy jövőbeni eseményt látott.

Ahogy a próféciamondás késztetése egyre gyakrabban gyötri Meggie-t, a baj eléri az Udvart. A Mások és az a maroknyi ember, akik velük laknak, szükségszerűen együttműködik, hogy megállítsák az embert, aki elszántan akarja visszaszerezni az ő vérprófétájukat… és felszámolják a veszélyt, amely mindannyiuk pusztulásával fenyeget.

Ki adja ki? Twister Media

Érdekel: mert az első rész itt van és így valószínűleg a másodikat is fogom olvasni.

>> Adatlap <<


- Kritikus rendszerhiba -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

A ​jövő emberisége felett nagyvállalatok uralkodnak, minden egyes bolygóközi küldetést csak a Cég szerelhet fel, és csak ők hagyhatják jóvá. A felfedező csapatok saját biztonságuk szavatolása érdekében mindig a Cég által delegált biztonsági androidok társaságában utaznak.

Sajnos egy olyan társadalomban, ahol a szerződéseket rendszerint az nyeri el, aki a legalacsonyabb összegért bármit elvállal, a biztonság nem éppen elsődleges tényező.

Mint például azon a távoli bolygón, ahol egy csapat tudós éppen felszíni vizsgálatokat végez a Céges biztonsági droid felügyelete alatt. Ez a biztEgység azonban már korábban feltörte saját vezérmodulját, és öntudatra ébredt. Magára csak Az Öldöklőként gondol – bár ezt azért nem hangoztatná, ha megkérdeznék.

Az embereket viszont mélyen lenézi, és csak arra vágyik, hogy legalább addig mindenki békén hagyja, amíg rájön, kicsoda is ő valójában. Azonban amikor egy másik, bolygójukhoz közeli küldetés tagjaival megszakad a kapcsolat, a tudósokra és Az Öldöklőre hárul a feladat, hogy kiderítsék, mi történt velük.

A Kritikus rendszerhiba Martha Wells Az Öldöklő-naplók univerzumának első, lélegzetelállító epizódja. A Westworld és az Ex Machina rajongói különösen szeretni fogják a főszereplőt, a kegyetlen biztonsági droidot, aki ledobta magáról programozásának láncait, és most folyamatosan ingadozik az önismeretet célzó elmélkedés, illetve a minden ember kiirtását célzó kósza ösztön között.

Ki adja ki? Fumax Kiadó

Érdekel: mert Fumax és ütős az alap.

>> Adatlap <<


- Macskapásztor -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

Nem is olyan egyszerű az élet világhírű művészként! Rémisztő határidők, műkajás dobozok halmai a villogó monitor alatt és a kisállatok örökké gyarapodó hordája… Ööö, mindegy – igazából ez mindennapos.

Sarah Andersen képregényeinek és rajzokkal ellátott személyes jegyzeteinek harmadik gyűjteményes kötete a korábbiakra jellemző szellemességgel és eleganciával nyújt túlélési tanácsokat a modern élet őrületéhez: a korán kelő emberek elkerülésén át az internetes trollok elleni védekezésig, egészen a nagytakarítás életet-nem-igazán-megváltoztató haszontalanságáig. Ha minden kötél szakad és összeomlik körülötted a világ, készíts egy forrócsokit, számold a napokat Halloweenig és öleld meg a remény bundás-bolyhos szimbólumát!

Sarah Andersen egy fiatal brooklyni művész. Épp azon dolgozik, hogy csökkentse a reggelente lenyomott szundik számát. Messze még a cél.

Ki adja ki? Fumax Kiadó

Érdekel: mert Fumaxos, képregény és cicás.

>> Adatlap <<


- A D.O.D.O felemelkedése és bukása -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

Kegyelmed ​az mennyeknek országába készűl, de lehet, hogy ott fele annyi se az csodáknak száma, mint az huszoneggyedik században.

A mágia nem több, mint dajkamese gyermekeknek. Meg titkosügynököknek. 
Ugyanis a mágia nem létezik… 
Már.

Pucér vikingek túszejtő akciója a Walmart mirelit-osztályán, kormányszervekbe beépülő boszorkányok, a mágiától megfiatalodott magyar szépség, Kárpáthy Erzsébet – köszöntlek a világban, amit a D.O.D.O. adott nekünk!

Minden rendben volt, amíg Melisande Stokes nyelvész professzor le nem fordította a dokumentumokat, amelyek szerint a mágia igenis létező, működő jelenség volt 1851-ig. Meg is alakul a Diakrón Operációk Döntéshozó Osztálya, hogy építsenek egy szerkezetet, ami újra lehetővé teszi a varázslást, és annak segítségével többek közt az időutazást is.

A kormány azonban megvonja az anyagi támogatást, pedig az egyre nagyobbra duzzadó szervezet működtetéséhez pénzre van szükség. Sok pénzre. Ezt a múltban elrejtett, a jelenben kiásott ereklyék értékesítésével kívánják előteremteni. De ez nem olyan egyszerű, mint ahogy elképzelik. Mert ha belepiszkálsz a múltba, sosem tudhatod, mivé alakul a jövő…

Ez az egyedi, humorral és nyelvi leleménnyel átitatott fantasztikus regény a sokszorosan díjnyertes, és New York Times sikerlista-vezető Neal Stephenson műveire jellemző őrült komplexitást és ötletességet ötvözi Nicole Galland közvetlen, emberközeli stílusával.

Ki adja ki? Fumax Kiadó

Érdekel: mert Fumaxos, fura az alapja és uh van benne mágia.

>> Adatlap <<


- Az ezer név -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

Lépj ​be a hősi fantázia világába, amely muskéták dörejétől és acél csengésétől visszhangzik – de ahol az igazi csatát az alattomos, sötét mágia ellen vívják…

Marcus d’Ivoire kapitány, a Vordanai Birodalom egyik gyarmati helyőrségének parancsnoka már beletörődött, hogy egy álmos, világvégi helyen kell kitöltenie a szolgálatát, ám egy lázadás fenekestül felforgatja az életét. Miután elült a lőporfüst, rámaradt egy demoralizált sereg irányítása, amely erőtlenül kapaszkodott egy aprócska erődbe a sivatag peremén.

A múltja elől menekülő Winter Ihernglass férfinak öltözve, közlegényként szolgál a Vordanai Gyarmati Hadseregben, annak a reményében, hogy így elkerüli a feltűnést. Amikor azonban tisztté léptetik elő, el kell nyernie emberei szívét, és olyan csatába vezetni őket, ahol minden esély ellenük szól.

„Teljes szívből ajánlom Az Ezer Nevet, nemcsak a fantasy, de mindenféle katonai fikció rajongóinak. Steven Erikson, David Drake, Glen Cook, Naomi Novik, Tom Kratman, Jack Campbell, David Weber, és John Ringo rajongói, vigyázzatok: új katonaifikció-cowboy jött a városba, és a neve Django.” 
– SFSignal.com

Ki adja ki? Főnix Astra

Érdekel: mert katonai fikció, illetve az Astra miatt, mert kíváncsi vagyok az új kiadói vonalra

>> Adatlap <<


- Viszály -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

Lehetnek ​szuperképességeid, de attól még nem leszel jobb ember…

Victor és Eli két különc kollégiumi lakótárs, akiket nagyravágyásuk és átlagon felüli intellektusuk egyaránt összeköt. Diplomamunkájukhoz az adrenalin hatásait, és a halálközeli élményeket kutatják, egészen a nyugtalanító eredményig: megfelelő körülmények között bárki szert tehet emberfeletti képességekre. Amikor az elméletet gyakorlattá változtatják, az események nem várt, és borzalmas fordulatot vesznek.

Tíz évvel később Victor megszökik a börtönből, hogy esküdt ellenségévé vált egykori barátja nyomába eredjen. Segítője egy fiatal lány, aki zárkózottságával leplezi bámulatos képességeit. Eközben Eli semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy eltörölje a föld színéről a szuperképességekkel rendelkező egyéneket – kivéve társát, egy vasakarattal bíró, rejtélyes nőt. Az árulás és a veszteség fájdalmától hajtott ősellenségek mindkét oldalon emberfeletti erőkkel felfegyverkezve készülnek beteljesíteni bosszújukat – de vajon melyikük éli túl a végső összecsapást?

A hatalmas népszerűségnek örvendő V. E. Schwab magával ragadó stílusban kelt életre egy jelmezek nélküli, karcos világot, ahol a szupererőtől nem válik valaki automatikusan jófiúvá, és ahol idővel mindenkinek le kell lepleznie igazi indítékait.

Ki adja ki? Fumax Kiadó

Érdekel: a szerző miatt.

>> Adatlap <<


- Az ​év legjobb science fiction és fantasynovellái 2018 -


Várható megjelenés: 2018. április 19.

Jonathan Strahan, a fantasztikus műfajok neves szakértőjének sorozata, amely tavalyelőtt mutatkozott be Magyarországon, még merészebb és elgondolkodtatóbb novellákkal folytatódik. Ebben a gazdag válogatást kínáló könyvben már befutott, hazánkban is ismert és pályájuk elején járó szerzők 2017-ben megjelent legjobb sci-fi és fantasy írásait olvashatjuk, amelyek egyszerre tanúskodnak lenyűgöző képzelőerőről és mély emberismeretről.

Ki adja ki? Gabo Kiadó

Érdekel: mert sci-fi és novellagyűjtemény, méghozzá a legjobbakból.

>> Adatlap <<


- Veszélyes amazonok -


Várható megjelenés: 2018. április 20.

Huszonegy ​történet. Tizenkét New York Times-bestseller szerző. Egy teljes George R. R. Martin kisregény Westeros világából!És egy egész hadseregnyi veszélyes amazon.

Kardvívó harcosnők, vadászpilóták, űrhajósok, halálos orgyilkosok, csábító femme fatale-ok, nagyhatalmú varázslónők, lázadók, magándetektívek, az apokalipszis túlélői, hóhérok, rabszolgák és erőskezű királynők – ezek a lányok garantáltan nem várakoznak egy toronyban jajongva, amíg a vitéz lovag levágja a sárkányt, és megmenti őket!

A Trónok harca legendás szerzője, George R. R. Martin és a tizenöt Hugo-díjjal jutalmazott szerkesztő, Gardner Dozois újabb erős antológiával örvendeztetik meg az olvasókat, amelyben krimi, thriller, fantasy és sci-fi egyaránt helyet kapott, így mindenki megtalálja a maga számítását. A sok-sok írást egy közös elem köti össze: olyan erős és karakteres nők a főszereplők, akikről csak ritkán olvashatunk.

Valljuk be: annak ellenére, hogy mennyire veszélyesek is ezek az amazonok, lehetetlen nem szeretni őket!

Ki adja ki? Fumax Kiadó

Érdekel: mert novellagyűjtemény és amazonokról szól, na meg az sem elhanyagolható tény, hogy Fumaxos.

>> Adatlap <<


- Minden szív kaput nyit -


Várható megjelenés: 2018. április 20.

Eleanor ​West otthona csellengő gyerekek számára. 
Házalók, látogatók, vizsgálók kíméljenek!

A gyerekek hajlamosak eltünedezni, ha adja magát a lehetőség. Átlépnek a szekrény hátulján, becsusszannak egy tükörbe, beesnek a nyúl üregébe, vagy egy vén kútba, hogy aztán egy merőben más helyen bukkanjanak elő.

De a mágikus vidékek már semmi hasznát nem látják azoknak a gyerekeknek, akikből kifacsarták a csodát.

Nancy is utazott egyszer, aztán visszaküldték. Viszont mindaz, amit átélt a túloldalon… az ilyesmi megváltoztatja az embert. A West kisasszony gondjaira bízott gyerekek nagyon is meg tudják érteni. Ugyanis mindnyájan keresik a visszautat saját fantasztikus világukba.

Nancy érkezése azonban komoly változást hoz az Otthonba. Valamiféle sötétség ólálkodik a sarkok mögött, és amikor elszabadul a pokol, Nancy és újdonsült iskolatársai lesznek azok, akiknek a rejtély végére kell járnia.

Kerül, amibe kerül.

„Seanan McGuire már jó ideje a legokosabb írók egyike, ez a kisregény pedig egyértelműen megmutatja, hogy a szíve ugyanolyan hatalmas, mint az agya. Tudjuk, hogy ez a történet nem igaz, de igazságból van szőve.” – Charlaine Harris, a True Blood New York Times-bestseller szerzője

„Seanan McGuire Minden szív kaput nyit című kisregénye az egyik legkülönlegesebb történet, amit valaha olvastam!” – V. E. Schwab, az Egy sötétebb mágia New York Times-bestseller szerzője

„Seanan McGuire ebben a veszteségről, vágyakozásról és sérült gyermekekről szóló történetben ismét megmutatja, milyen bensőségesen ismeri az emberi szívet.” – Paul Cornell

„Annyira agyeldobósan jó, hogy már fáj!” – io9

„A Minden szív kaput nyittal McGuire megteremtette a saját portal fantasy mini-remekművét: egy olyan könyv gyöngyszemet, ami megérdemli a helyet Lewis Carroll és C. S. Lewis klasszikusai mellett, tíz körömmel vájja ki magának.” – NPR

Ki adja ki? Fumax Kiadó

Érdekel: mert Fumaxos és a szerző Mira Grant, akitől már olvastam és szerettem a Feedet

>> Adatlap <<

A posztot megtalálod az alábbi címkéknél:


- Várólistám képekben -


A listám csak nő (illetve lassan fogy is), ezért ideje újra ráncba szedni kissé:


Négyőjük közül csak kettőről szerettem volna bármit is mondani jelen helyzetben: a C++-os az egyik tankönyvem, a Razielt pedig hamarosan olvasom, attól függ, mikor lesz kedvem angyalos vagy humoros sztorit olvasni, a másik kettőt pedig igyekszem hamar sorra keríteni.


A 13 perc bármikor jöhet, a Valós halál szintén - ezek úgyis komolyabb olvasnivalók, ahogy A naturalista is, csak az májusban érkezik. A Three dark crowns azt hiszem a Geopennél fog megjelenni, bár én inkább most angolul olvasnám legszívesebben, majd meglátjuk mi lesz, egyelőre maradjunk az angolnál.


Szintén több angol szerepel a lista második részében, ezek hivatottak arra, hogy végre megtanuljam a nyelvet... amúgyis felsőfokon kell beszélnem minimum, ezt elvárom magamtól, úgyhogy igyekszem több ilyen nyelvű regényt olvasni és remélem, hogy minél több nyoma lesz a blogon. Hamarosan jön magyarul az Alexandránál a The Bear and the Nightingale, lehet, hogy azt inkább magyarul kapom elő, majd meglátjuk. A méhek története érdekel a cím miatt, nagyon tetszik, az Integrálva pedig mert informatikaszerű a borítója, abba meg most úgy bele vagyok esve, hogy... hát csak na. kreativitás level sok

A posztot megtalálod az alábbi címkéknél:

Kellemes Húsvétot kívánok minden olvasómnak!


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés