Agave Infók: Endymion felemelkedése

„Minden science-fiction gyűjteményben ott a helye… kötelező olvasmány.”
Science Fiction Chronicle

„Simmons géniusza az űroperát valami újszerű költészetté formálja.” 
The Denver Post

„A Hyperion-könyvek méltó folytatása.”
San Francisco Chronicle

„Simmons mesterien aknázza ki a SF-ben rejlő potenciált.”
Locus


Elérkeztünk Dan Simmons népszerű Hyperion-sorozatának a nagy fináléjához: csütörtökön, november 7-én jelenik meg Endymion felemelkedése címmel a befejező rész. Ami nem csak kiváló, de valóban nagy is: a 832 oldalával ez a kiadó fennállása óta létező leghosszabb regénye. E mellett a napokban érkezik meg a Hyperion bukása utánnyomása, így az összes kötet kapható lesz a boltokban.

Lent bele lehet olvasni a regénybe. 97 oldalas részlettel ajándékozta meg az olvasóit a kiadó.


Rövid tartalom:
Elérkezett a végső leszámolás napja. Az egyház meghirdeti a mindent eldöntő, népirtással fenyegető keresztes hadjáratot, amely végérvényesen rabszolgasorba döntheti az emberiséget. A világ túlfelén közben felnő egy új messiás, aki a rejtélyes Idegenek szárnyai alatt szokatlan képességekre tesz szert. A messiás neve: Aenea.

Aeneának azonban segítségre van szüksége ahhoz, hogy elterjessze megdöbbentő üzenetét tanítványai egyre népesebb táborában. Útra kel hát védelmezőjével, az egykori pásztorral és elítélt gyilkossal, Raul Endymionnal, hogy teljesítsenek egy utolsó, minden képzeletet felülmúló küldetést, és megfejtsék az egész világegyetem rejtett jelentését. Régi és új ellenségek veszik üldözőbe őket, miközben nyomukban jár a titokzatos Shrike is – szörnyeteg, angyal, gyilkológép –, aki végre leránthatja a leplet származásáról és rendeltetéséről. A Hyperionon pedig, ahol a világrengető kaland a kezdetét vette, minden titokra fény derül: az apokaliptikus igazság feltárja az élet értelmét, és mindörökre meghatározza a galaxist lakó emberiség sorsát. A nagyszabású tetralógia váratlan fordulatokban bővelkedő, befejező kötete felejthetetlen pontot tesz az évszázadokon átívelő űropera végére.

A szerző:


Dan Simmons 1948-ban született az Illinois állambeli Peoriában. 1970-ben angol szakon végzett a Wabash College-ben, majd egy évvel később tanári diplomát szerzett a St. Louis-i Washington Egyetemen. A Káli dala című első regénye 1985-ben látott napvilágot, és elnyerte a rangos World Fantasy-díjat. Az ezt követő, és idővel négykötetessé duzzadó Hyperion Cantos – Hyperion, Hyperion bukása, Endymion, The Rise Of Endymion – aztán a science-fiction élvonalába emelte: egy Hugo-, egy Brit Science Fiction Association- és három Locus-díjat kapott a kötetekért, melyek sokak szerint a modern sci-fi irodalom megkerülhetetlen alapművei. Simmons feleségével és lányával Coloradóban él, írni viszont gyakran a Sziklás-hegységben, 2500 méter magasan lévő hegyi kunyhójába szokott kijárni. Jelenleg a The Abominable című regényén dolgozik, ami egy újabb horror lesz, és egy Mount Everest-expedíció történetét meséli el 1925-ben.


Alapadatok:

Szerző: Dan Simmons
Cím: Endymion felemelkedése
Fordító: Huszár András
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 4480 Ft
ISBN: 978 615 5272 33 2
Terjedelem: 832 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2013.11.07.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés