A hét amv-je #1

Emlékszem mikor még az animék iránti szenvedélyem nagy volt, az Animax csatorna hivatalos oldalához tartozó oldalán a fórumon találtam egy témát, amelyben Luggeriano - az egyik híres magyar amv készítő - minden héten közzétett egy általa elismert, vagy éppen kedvelt videót. Ez azóta már megszűnt és sajnos nem találtam pótlást a helyére. 

Évekkel később, vagyis most, pedig megérett az idő arra, hogy erre az irányba mozduljon a blogom, mert úgy érzem, hogy nekem is muszáj felállítanom egy legesleg listát, amit minden héten vasárnap fogok megtenni, a Luggeriano-féle előd tiszteletére. 
Ezek az amv-k zseniálisak, kedveltek és rengeteg, rengeteg idő kell már csak a zene kiválasztásához is és igyekszem mindenfélét hozni legyen szó akár rövid, akár amv hell időtartamú alkotásokról, ha a youtube nem tesz senkinek keresztbe. 

Nem mindig lesz kísérő szöveg a berakott linkekhez, igyekszem friss információkkal is szolgálni. 
Első alkalommal szeretném tisztázni, hogy mit jelent az, hogy amv? Ez, az anime music video rövidítése, amely a zenére történő, anime sorozatokból - egy koncepció alapján - kivágott és feldolgozott mozgóképanyagot jelent. Vagyis ez egy zenés videoklip. Általában egy egyszerű Movie Makerrel is lehet készíteni, de silány minőség jön létre belőle és a program olyan kedves, hogy majdnem félóránként lefagy, ha nem tízpercenként. A jobb minőséget többek között a Sony Vegas biztosítja. 


A legelső videó, amit az új rovat keretében hozok, a Pencil Head, amelyet az animemusicvideos.org oldalon láttam először. Ez az amv képes volt letaszítani trónjáról máig kedvenc alkotómat, Nostromót. A számválasztás (Fat Boy Slim - Right Here, Right Now) és a videó tökéletes, nem egy szokványos darab, az biztos! Qwaqa az alkotó és egy orosz oldal szerint további hat videója érhető el az interneten.


Itt található néhány videó a készítésről: 

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Úúú, támogatom az ötletet!! Kíváncsian várom a továbbiakat :3

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :)) Igyekszem minél jobbakat és minél szélesebb körből hozni, hogy sokan megtalálják a maguk kedvencét.

    VálaszTörlés