Várólistás szerda #4

Úgy látom most az Agave Könyveké a főszerep, már a második regényüket rakom ki ebben a rovatban, ami természetesen nem baj. Örülök neki, hogy ilyen jó könyveket kapunk tőlük az év első részében!

Az alábbi kötet borítója fogott meg, nagyon tetszik mert iszonyúan gyönyörű a Föld képe, amelyen lehet látni többek között a katasztrófa sújtotta Afrikát és az Arab-félszigetet. Mögötte a galaxis csillagainak képe, az előtérben pedig egy fa és repülő madarak, amelyek jobb életkörülményről tanúskodnak és hogy a Föld valószínűleg lakatlanná vált és - mint a fülszövegben is olvashatjuk - az emberiség új bolygókat keresett élettere színhelyéül. Mivel kicsiben nézem a képet, nem látom pontosan a színeket - mellette még a szemem sem tökéletes - azt gondolom, hogy a sivatagok határai igencsak kibővültek. Esetleg globális felmelegedés lehet az ok? Bár sci-firől van szó, tuti, hogy megint valami kacifántos okot kapunk amivel eltelik a lelkem és napokig csak arra tudok majd gondolni, hogy "na basszus, mikor jön már a világvége?".

Mindegy, a könyvet nagyon várom. A megjelenés ideje a moly szerint március 6.


Fülszöveg:

2312-t írunk.

A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő előtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új élőhelyek létesültek a Naprendszer holdjain, bolygóin és még távolabbi helyeken. Ebben az évben, 2312-ben, az események sajátos sorozata arra kényszeríti az emberiséget, hogy szembenézzen a múltjával, a jelenével és a jövőjével.
A történet a Merkúron kezdődik, Terminátor városában, amely maga is a mérnöktudomány eddig elképzelhetetlen csodája. Haláleset történik váratlanul, bár talán voltak előjelek; és ez Swan Er Hong egész életét megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett – most abba a tervbe pillanthat bele, amely az elpusztításukat szolgálja.

A 2312 merész és zseniális látomás az emberiség jövőjéről, egyúttal magával ragadó jellemrajz azokról az emberekről, akik e jövőnek a történéseit alakítják. Nagy jelentőségű sci-fi a műfaj egyik legfontosabb és legtehetségesebb írójától.


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés