Apró értékelés #3: Kalapos Éva - A tökéletes randi



Szerző: Kalapos Éva
Sorozatcím: D.A.C. 1.5
Cím: A tökéletes randi
Eredeti cím: -
Eredeti megjelenés: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus
Fordító: -
Kiadó: Manó Könyvek
Megjelenés: 2014
Ár: 99 Ft

      


Fülszöveg:

Te milyennek képzeled a tökéletes randit? Álmodoztál már arról, hogy egyszer valaki kitalálja a legdédelgetettebb álmod? Szeretted a D.A.C. első részét, és türelmetlenül várod, hogy megjelenjen a második? Akkor ezt el kell olvasnod! Kalapos Éva ebben a novellában kis bepillantást enged Márk fejébe, és azt is megtudhatjuk, hogy sikerül-e a fiúnak összehoznia egy bénázásoktól és félreértésektől mentes randit Flórával. Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk A tökéletes randit! NOVELLA kizárólag e-könyvben!




,,És még azt sem engedted, hogy megnézzem a buszon a táblát... Mi van, ha titokban lánykereskedő vagy, és most el akarsz adni rabszolgának?"
Nekem nagyon tetszett Kalapos Éva D.A.C. sorozatának első regénye, bár hiányoltam Márk szemszögét és gondolatait abból és úgy voltam vele, hogy jobb lenne egy saját regény a fiúnak, de mikor megtudtam, hogy van novella is, amelyben ő kapja a főszerepet, megörültem és azonnal feldobtam a várólistámra, mert nagyon kíváncsi lettem rá. Bár így olvasás után, felemás érzéseim vannak, azért örülök, hogy a szerző megírta ezt a történetet.

Nem nagyon spoilereznék, mivel rövidke novelláról van szó, így csak összefoglalóan ennyit írnék róla: A tökéletes randi egy tökéletes randi története. Ha most nem fordult le a székről a kedves olvasóm amiatt, mert a hülye poén következtében úgy gondolta megnézi a fejével milyen anyagú az asztal, akkor folytathatjuk tovább. Ennél a két szónál nem érdemes többet írni a sztoriról, mert minden más lelőné a cselekményt. A novella rövid terjedelme miatt pedig könnyen olvasható és úgy ahogy izgalmas, mert lehet hogy például a férfiolvasók ebben nem találnak sok örömet, de nők igen és ezért számomra érdekes volt. Mármint az, hogy vajon mit talált ki a fiú és milyen lehet Flóra számára a tökéletes randi.

Bár most nekem is kéne nosztalgiázni, de sajnos nem nagyon van mit, alig voltam egy-kettőn, mert nagy szerencsémre sikerült megtalálnom a tökéletes pasit és méghozzá korán, amiért mindennap hálás vagyok! A járáshoz pedig elég volt pár látogatás és sok-sok beszélgetés msn-en vagy telefonon, mivel elég messze voltunk egymástól. Szóval ez a randi téma egy eléggé érdektelen dolog, nem igazán mozgat meg. Ennek ellenére aranyos a novella és azért tetszett nekem, pedig mostanában elfutok a romantikus ifjúságik elől - bár azt hozzá kell tenni, hogy csak a szerelmi háromszöges nyavalygástól - de valami azért néha tetszik nekem. Most nem ez a lényeg, hanem az, hogy a novella a második kategória szerencsés nyertese.

Márk nagyon aranyos volt a próbálkozásával és egy kis kedvcsinálási szándékot is éreztem a második részhez olvasás közben, mert felvet pár olyan problémát, amelyre választ csak a Rázós utakonban fogunk megtudni, például azt, hogy Márkot nyomasztja valami és az titok marad, hogy mi az... Egyébként nekem tetszett a hozzáállása, egészen aranyos pasi. Bár érdekes, hogy a testvérének, Orsinak a nézőpontja is benne van, de csak azért, hogy a fiútestvérét láthassuk külső nézetből is. Szerintem. De ez meg nagyon fontos volt?

Plusz a fiúról sem tudtam meg annyi mindent, szóval itt nem a karakterépítés volt a lényeg, hanem érezhetően azért készült, hogy kitöltse a két kötet közötti űrt, hogy enyhítse a második rész iránti vágyat, míg a szerző azon dolgozik, és egyúttal felkeltse a kíváncsiságot. És mivel még mindig nem tudtam meg többet Márkról, ezért fenntartom az eddigi véleményem és vágyom egy külön kötetre, kíváncsi vagyok a gondolataira, a véleményére.

Tehát összességében a regény cuki és romantikus. Flóra egy kicsit hibbant, ahogy a fenti idézet is tanúsítja, én pedig hamarosan kezdem a második részt, remélem az is jó lesz! Annak ajánlom, aki szerette az első részt és kíváncsi még egy plusz jelenetre! Meg aki kíváncsi milyen Kalapos Éva világa, bár akkor inkább az első részt adnám, mert abból több minden kiderül... 99 Ft-ért kapható a Líra oldalán, a Manó Könyvek csak az e-könyvet készítette el 2014-ben.

Köszönöm, hogy elolvastad!


Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Kalapos Éva könyveitől mindig elrettentettek ezek a szörnyű borítók... Valahogy úgy, M. Bates könyveitől. Majd lehet, hogy belenézek, nem tűnik rossznak a bejegyzésed alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon tetszett a DAC 1. része, bár lehet hogy tényleg nem kezeltek mindent rendesen a főszereplők, de hát nem biztos hogy fiatalon mindenki rendesen tud reagálni mindenre. Tetszett az őszintesége és komolyabb, mint a SZJG. Szerintem egy próbát megér.
      Bár akkor ne a novellával kezd a sorozatot. :)

      Törlés