VV #18 : zárás helyett, rövid infók újra

Csak elkezdtem Húsvétkor A vér énekét és érdekes módon lefoglal, teljesen magába szippant amikor olvasom és egyáltalán nem foglalkozom a kis hülyeségeimmel, amikkel mostanában szoktam. Tökéletes vizsga előtti könyv, értékelem az ilyesmit!

Egyelőre nincs kedvem zárást készíteni, hisztizni pláne nincs értelme, így maradok a rövid híreknél illetve az értékeléseimnél és reménykedjünk benne, hogy végre nyáron visszatér a kedvem az összefoglalók írásához. Apropó nyár: annak a közepén illetve végén felbolydul majd az életem, így lehet, hogy nem lesz később ennyi poszt, de azért igyekszem, hogy ezt a havi minimális posztszintet tartsam, nehéz lesz, de megoldom ügyesben!

Továbbá hozni fogom a Középpontban rovatsorozat keretein belül az újdonságokat, bár az új Alice Hoffman regény a legesleg vágyam, alig várom a magyar nyelvű átültetést! Elkezdtem angolul, mert nem bírtam már magammal, de annak már a címét is imádom! Nem tudtam vele sokat haladni, mert úgy voltam vele, hogy előbb befejezem az aktuálisan olvasott címeim.

Angol könyvek terén szarul állok és büszkén annyira nem, mert frusztrál a szöveg és unalmas a szótárazgatás, de hát senki sem kényszerít, viszont kell a szókincs. Attól függetlenül szeretem tanulni és nézni a nyelv különlegességeit. Tehát egyelőre marad a mazochizmus, de az vigasztal, hogy minden egyes megtanult szóval kevesebbet kell szótáraznom a következő alkalommal, szörnyen pozitív vagyok! :)

Egyébként még mindig a magát csúnyának és Duffnak képzelő csajszi kalandjairól olvasok, de én ezt halálra unom, azért sem haladok vele annyira. A Half bad legalább izgalmas volt ilyen téren, bár belenéztem annak a második részébe is és alig várom, hogy folytathassam! Emellett felkerült a Code Name Verity a várómra (bár még régóta fent van, de most ténylegesen is), na meg pár youtube vloggernek köszönhetően egy csomó újdonság még pluszban.

Könyvet nem igazán kaptam ebben a hónapban, de nincs hangulatom mindent levadászni a polcaimról, pedig volt egypár jó kis akció is, de rengeteg könyvet otthagytam pl a posta polcain, tehát ez most így járt, az önmegtartóztató projektet más dolgok miatt sem nehéz betartani.

Mit szoktam még ide írni?

Jaaa igen, a listarendszeremet (hát kb az alakult így ki a végére). Úgy voltam vele, hogy túl hosszúak, annak meg nincs értelme, hogy felrakjak rá egy csomót és a tanulásom miatt meg szomorúan pislogjak mindenre ami nem tankönyv és lapjai vannak, így csak három könyv fog felkerülni ebbe a VV-s posztba (angol, fő illetve bónusz címszavakkal) és a következő hónapban szankcióként egy másik ha nem sikerül mindent teljesítenem, az utána lévő szabályokat később írom le. Elvileg ennek kell majd nőnie a későbbiek során ha nem vagyok elég gyors, de még én is kíváncsi vagyok hogyan fog ez majd kinézni, meg biztos, hogy lesznek módosítanivalóim. Mivel már jócskán az áprilisban vagyunk és most kezdtem el igazán ezt a könyvet, maradjon fő elemként A vér éneke, bónuszként pedig A Klastrom titka Val McDermidtől, de erről bővebben majd az új várólistás posztomban fogok regélni. Az angol regényem Kody Keplinger: The Duff címűje, mert már nagyon be akarom fejezni, amúgy tényleg az a poén, hogy nem nehéz a nyelvezete, de nem akarok áttérni a magyarra, túl sok fejezetet olvastam ahhoz, hogy ilyen egyszerűen feladjam.


Értékelések várhatóak:


A barackfa titkát már megírtam, de még nem néztem át tüzetesebben a bejegyzést azért nem raktam ki és így járt az Éles helyzet is, bár azt pont tegnap fejeztem be (estefelé jutottam csak géphez). A két másik Főnixes könyvről megpróbálom a héten hozni az értékelést, de hát ez meg olyan, hogy mikor van kedvem és időm itt ülni. Megsúgom: kedvből mindig több van.

#1. Apropó Lazarus hatás, ha már a fb-on is a képembe tolják a hirdetését, vajon érdemes megnézni? A poszt végére eljutó olvasóktól kérdezem, mit gondoltok erről a filmről?

#2. Erről a Mass Effect 2 Cerberus szervezete jutott először eszembe, meg a Lázár-projektjük. Jót vigyorogtam rajta, de persze azért tudom, hogy mi volt az alapja mindkét utalásnak.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés