Őszi lista

Én már érzem az őszt! Juhú, végre mindjárt vége a nyárnak! 

Forrás
Azt hiszem most fognak lelőni páran, de komolyan, egész évben hisztizek, hogy végre legyen már hó vagy hideg vagy köd mert utálom a meleget - ugye egyszerűbb felöltözni, de harminc helyett negyven fokban már a bőrömet nem tudom leműteni magamról - és sem aludni, sem blogolni nem tudtam. Viszont, mivel augusztus huszadikán zivataros időt fogtunk ki - vagyis egész nap szakadt az eső - az ég meg olyan gyönyörűen borús volt mint régóta nem, hogy kedvet kaptam kimászni a kis csigaházamból és blogolni.

Úgyhogy hozom a kötelező mostakarom illetve az évszakban olvasni kívánom listámat. Igen, kettőt.

A mostakarom jelenti azt a szigorú értelemben vett öt könyvet, amelyet jelen pillanatban szeretnék olvasni.


Ugye olvasom a Kontrollt, de az nem számít most.



Az őszi listámon, pedig azok a könyvek szerepelnek, amelyeket egy forró tea mellett, kötött pulcsiban (csakis abban!) az olvasósarok néven kialakított kis fészkemben szeretnék megismerni és első ránézésre úgy tűnik még hangulatilag is erősek.


A Mitágót mindig elkezdem, de sosem jutok az első oldalnál tovább, mindenesetre az ígért erdő elég jól hangzik. A The Girl and the C.C. tudom hogy jó, YA egyébként és basszus, mióta félbehagytam, azóta visszavágyom abba a világba. Kicsit olyan, mintha egy Vivien Holloway könyvet olvasnék. A Song for Ella Grey pedig a borítója miatt került ide, őszies jellegű.


Thriller - thriller - északi ifjúsági.


A Megtagadomról jókat hallottam, na meg azt hogy erős, mint a lórúgás és a borítója télies, úgyhogy ősszel szeretném olvasni. (Logika...) A Stallót már elkezdtem, de egyszerűen nem haladtam vele. Pont az olvasási válságom elején fogtam ki és azóta is úgy van ahogy hagytam. Aprólékos és figyelni kell rá, azt meg a melegben lehetetlen kivitelezni. Az Észrevétlen szintén thriller, bár éppen nem őszies a borítója.


Az utolsó három címhez nagy reményeket fűzök, erős hatású olvasmányoknak tűnnek és az értékelések alapján azok is.

Én őket szeretném olvasni, Nektek vannak terveitek a következő évszakra?

Lesd meg őket is!

4 megjegyzés

  1. Ó, szupi, jön az újabb listázások ideje! :D még lehet hogy beleférne egy olyan lista is, hogy még a nyáron akarom elolvasni/befejezni, mint mondjuk nálad kvázi a mostakarom ;)
    Én szeretem a meleget, mert rettentő fázós vagyok, már szeptemberben képes vagyok fűteni és még májusban is :D ... Szóval sajnálom, hogy jön majd a sötét és hideg, de azért el kell mondanom, ez a hőguta már nekem is sok volt...

    Nagyon jó lista, tetszenek a kiválasztott könyvek, a Szívtől szívig remélem tetszeni fog! Az elvarázsoltak, A titkos történet és A babaház úrnője tényleg elég húzós címek, remélem nem csalódsz majd egyikben sem.
    A Kulcsot én is őszre vagy télre tervezem, ahogy kijön a lépés. :)
    A The Girl with the CC és a Song for.. nagyon felkeltették a kíváncsiságomat, még nem is hallottam róluk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D én is szeretem a listázós köröket, mindig kíváncsi vagyok ki mit rak fel a blogra és a legszórakoztatóbb mégis az, hogy csak összeírjuk, teljesíteni nem kell. :DD
      Igen, ez a nyáron még akarom lista jó ötlet. :D

      Hát igen, ez nagyon durva nyár volt most. :( És bent nem volt légkondi. :((( Na meg annyit hisztiztem a meleg miatt, párom már le akart ütni. :D Télen egy szavam nem lesz, az biztos, csak ha nem lesz hó vagy köd vagy hideg. :D

      A The Girl azért is jó mert steampunk és a főszereplő egy tolvaj és sokkal életrevalóbb mint általában a YA hősnők szoktak lenni. :) Van egy erős hangulata, már nagyon bánom hogy anno félbehagytam, de most az egyik hétvégém (vagy kettőt) rászánom. A Song for E. G. esetében a borító volt az ami megtetszett, na meg a szerzőtől is szerettem volna olvasni még valamit, de fogalmam sincs miről szól megmondom őszintén. Azt hittem, hogy a Pongrác hozza majd, de semmi hír a kiadóról.

      A Kulcsot elkezdtem, de nem akartam cipelni a villamoson. :D Valamelyik nap láttam, hogy az egyik utas a második részt kapta elő és akkor jött rám, hogy na akkor ősszel próbálkozzunk meg vele. :)

      Pont ilyen könyveket szeretnék olvasni. Hasson már rám valami, mert ez az olvasási válság kikészít!

      Törlés
  2. Én egyrészről bánom, hogy jövő héten már szeptember, másrészt várom is :) A döglesztő melegtől örülök, hogy megszabadulunk, idén melegebb volt a nyár mint szokott, nem?
    Ez a lista szuper, sok-sok jó könyvet válogattál össze - amit erősen ajánlok: Stallo, A babaház, A titkos történet - én ezeket idén tavasszal-télen olvastam, nagyon erős atmoszférát teremtenek. A titkos történet meg épp őszies szerintem.
    Amit én is szeretnék a listádról olvasni: A kör sorozat, Az elvarázsoltak, A Mitágó erdő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tavaly voltam vele így, bántam egy kicsit hogy ősz jön (és nem tél :D) de annyira szép volt a tavalyi évszak, hogy most várom, főleg az októbert. :))
      Igen, szerintem is melegebb volt. :(

      Köszi. :D (A Nyárutót is felrakhattam volna, azt miattad vettem meg. :D)
      Én meg A kört ajánlom, hiába volt a kettesben döglesztő nyár, mindig is úgy maradt meg bennem hogy az egy őszi sorozat és érződik rajta, hogy északi könyv. Valahogy a skandináv regényeken mindig lehet ilyesmit érezni.

      Kíváncsi vagyok mit raksz fel a listádra! :))

      Törlés