Várólistám képekben (2015. július)

Megint eltelt egy újabb hónap és én csak lesek, hogy mennyi könyvet raktam a várólistámra újra. Ez van ha egy csomó akciót végignézek - ezért sem szoktam sűrűn ilyet tenni. Illetve kezdenek szivárogni az új címek is a nagy őszi dömpingre, na az őszi időszakban biztos nem fogok annyit netezni. --> és röhögök magamon, mert ezt biztosan nem fogom tudni betartani

De mindegy is, íme a

Júliusi várólistám pár új eleme



Millie Marotta: Állatok királysága --> megjelenés: 2015. augusztus 30.
Millie Marotta: Káprázatos trópusok --> megjelenés: 2015. augusztus 30.

Ez a két színező nem vonz annyira, mint a Titkos kert vagy a Szép álmokat! de mivel imádom ezeket a kiadványokat, előbb vagy utóbb megszerzem őket (is).

Chris Weitz: Az új világ --> megjelent 2015. júliusában elvileg

Basszus, tudom mit nem rendeltem meg... pont ezt a könyvet, na majd szeptemberben...
Nagyon érdekel ez a világvége hangulat, na meg a kérdés: miért? Miért ne? Miért ne romboljunk? Miért ne szedjük szét a világot darabjaira? Ha a kötet tényleg erről szól, tuti a polcomon a helye!

Ava Dellaira: Kedves halottak! --> megjelent 2015-ben

Bár érdekesnek fog tűnni ez az infó, de A hazudósok miatt szeretném a Kedves halottak!-at megszerezni. Fogalmam sincs miért, a kettőt társítom egymáshoz... Egyébként nagyon bejön az, hogy a kiadó komoly ifjúsági regényeket hoz el hazánkba, ahogy például ezt is, mert a fülszöveg alapján ez a kötet a gyász feldolgozásában segít... legalábbis én így gondolom.

John Cure: A gonosz új arca --> megjelenés: 2015. szeptember 5.

Ennyi elég is volt:
,,A holtak visszatérhetnek az élők világába? " 
Na meg thriller, más nem igazán kell nekem. A Mogul Kiadó ezzel a kötettel próbál betörni a piacra, remélem sikerülni fog neki!


David Brin: Existence --> megjelent 2014-ben

Kiemelem mi fogott meg a fülszövegből:
,,Az ember által előidézett természeti-környezeti katasztrófák miatt népvándorlások indultak be; az oly sokszor megálmodott mesterséges intelligenciák nemcsak hogy megszülettek, de kiharcolták maguk számára az emberekével megegyező jogokat; nincsenek többé titkok, a nap 24 órájában mindenki online van, az internet viselhetővé vált, ha szembejön egy ember az utcán, máris mindent tudunk róla."
A kihúzott részek pedig az engem vonzó kulcsszavak / mondatok.

Jessica Day George: Silver in the Blood --> megjelent 2015-ben

Tőle a KMK már adott ki egy regényt, méghozzá az Éjféli bált de sajnos azt még nem olvastam, így nem tudom mi a helyzet ezzel a szerzővel. Igazából pont azért szeretném a legújabb könyvét olvasni, hogy megtudjam.

Aleksandr Voinov: Dark soul 1. --> megjelent 2011-ben

Imádom a kihívásokat és ez annak ígérkezik, kíváncsi vagyok a mélységekre na meg a határaimra. A könyvről Vicky írt egy nagyon jó ajánlót, miatta szeretném elolvasni a könyvet.

Hannah Kent: Burial Rites --> megjelent 2013-ban

Ezt pedig Nita miatt. Hajj, milyen sok blogot olvasok én, túl gyorsan nő a váróm, de mindegy is... egyébként Ő hasonlította az Egy tiszta nőhöz, azt pedig szerettem.

C. L. Stone: Introduction --> megjelent 2012-ben

Nancy írt róla és azóta gondolkodom azon, hogy elkezdjem. Viszont már régebben felfigyeltem erre a regényre pont a The Academy sorozatcím miatt. Szeretem az akadémiás sztorikat és erről a következő regény is árulkodik.

Anne Applegate: The Last Academy --> megjelent 2013-ban

Kicsit olyannak tűnik, mint a Cimmeria titka, úgyhogy felkerült a listámra. Az egyik hívószavam az akadémia és most úgy érzem nagyon nagy igényem van az ilyen történetekre.

Amy Bearce: Fairy Keeper --> megjelent 2015-ben

Ez a kötet a tündérek új oldalát mutatja meg... a rovarszerűségüket... azt hiszem ilyenről még nem olvastam.

Anita Diamant: A vörös sátor --> megjelent 2003-ban

Azt mondták olyan, mint a Galambok őrizői és bibliai történeteket használt fel a szerző könyvében. Ehhez csak ennyit tudok hozzáfűzni:

Forrás: JustVidman - Az eBay legjava #1.
Daniel Arasse: Festménytalányok --> megjelent 2010-ben

Bár a fülszövegből pontosan nem derül ki, hogy miről szól ez a könyv, a lényeg: bármiféle elemzés érdekel, úgyhogy ez a kötet is a várómon landolt.

Temple West: Velvet --> megjelent 2015-ben

Vicky miatt került fel ez a kötet ide, pont az egyik Borítómániás posztja miatt. És én is azért szeretném olvasni hiszen gyönyörű a borítója, nagyon szép a vörös a fehér havon. Egyébként ez egy fél démon-vámpírról szól, vagyis a kötet műfaja paranormális románc... bár én először a New Adultba soroltam.

Marie Phillips: Csintalan istenek --> megjelent 2010-ben

Szeretek az istenekről olvasni és Jeffi nagyon meghozta a kedvem. Meg is vettem 700-ért a Szandis akcióban.

Robert Bloch: Pszicho --> megjelent 2011-ben

Alapmű, legalábbis én így gondolom. A fülszövege viszont nem jó, miért nem árul el semmit a történetről?

Janne Teller: Semmi --> megjelent 2015-ben

A szerzőtől már olvastam a Mindent, az nagyon tetszett. Most ideje megpróbálkoznom a Semmivel is, itt a lét értelmetlensége a lényeg a fülszöveg szerint.

Rebecca Skloot: Henrietta Lacks örök élete --> megjelent: 2012-ben

Orvosi téma, sejtlopás - ha ezt annak lehet venni és ennek az erkölcsi, faji, orvosi következménye.

P. D. James: A halál jár Pemberley-ben --> megjelent: 2012-ben

Ezt a könyvet egyszer már elkezdtem, de nem fejeztem be valahogy elvesztettem az érdeklődésem, de most újra megpróbálkozom majd vele. Egyébként Darcyéknál gyilkosság történik, ennyi az alaphelyzet.

Stacy Schiff: Kleopátra --> megjelent: 2013-ban

Nagyon kíváncsi vagyok Kleopátra személyére, életére és a Szandiban akciós volt a regény, úgyhogy többszörösen is felkerült a várómra.

Tom Perrotta: A hátrahagyottak --> megjelent: 2014-ben

Érdekel ez a helyzet:
,,Mi történik, ha egyszer csak hirtelen, minden előzmény, majd magyarázat nélkül, egyik pillanatról a másikra eltűnnek emberek?"
Emmi Itäranta: A teamesternő könyve --> megjelent: 2015-ben

Emiatt:
,,Noriára édesapja két örökséget bíz: a kínai teamesterek – a víz őrzői – ősi tudományát, valamint egy senki más által nem ismert édesvízlelőhely titkát. E kettős felelősség nehéz döntések elé állítja a lányt: segítsen faluja szomjazó lakosságán, vagy őrizze tovább tiltott tudását?"


Maria V. Snyder: Magic Study - Varázstan --> megjelenés: 2015. ősz

Imádtam az első részt ezért is várom annyira a következőt, kb minden benne volt amit én jónak gondolok egy YA könyvben: brutál alapsztori - tehát nem finomkodnak a szereplővel, van benne mágia na meg egy erős női főszereplő.

Franzen: Szabadság --> megjelent: 2012-ben

Állandóan szembetalálkozom a nevével és Katacitánál is láttam már, így kíváncsi lettem az egyik művére és amúgy is... az egyik kedvenc témám a szabadság kérdése.

Dolores Redondo: A csontok öröksége --> megjelenés: 2015. október

Az első részben nem minden szálat zártunk le, de nagyon kíváncsi vagyok hogy a második hangulatilag hozza-e azt, mint A láthatatlan őrző?

Maurice Druon: Zeusz emlékiratai --> megjelent: 2010-ben

Druont még nem ismerem, a görög mitológia meg nagyon érdekel főleg ha a szerzők eljátszadoznak azzal a gondolattal, hogy a modern világba helyezik az isteneket.

Nigel Barley: Az antropológia nem extrém sport --> megjelent: 2015-ben

Szeretem ezt a címet! Nem nyilatkoznék így látatlanban róla, majd olvasás után megosztom a tapasztalataim.

Johanna Basford: Titkos kert --> megjelent: 2015-ben

Ez kötelező darab volt nekem és nem is bántam meg - mert amúgy már színezgetek - gyönyörű a kiadás és teljesen kikapcsol. Sikerül elérnie hogy a sok hülyeség helyett a lapokra, formákra, színekre figyeljek.

Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai --> megjelent: 2011-ben

Hát ebben is van minden: varázslat, szélhámos, stb. Most akciós a Szandiban, onnan szereztem meg, csak azt sajnálom, hogy ez egy sorozat első része, úgyhogy nem hiszem, hogy jönni fognak az új kiadások.

Steinar Bragi: Felföld --> megjelent: 2015-ben

Elég megosztó könyv, na meg thriller, én pedig kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni. Elég hátborzongatónak tűnik a leírásból - isten háta mögötti hely, furán viselkedő emberek, ijesztő környezet - úgyhogy várólistás elem lett.

Johanna Basford: Bűvös erdő --> megjelenés: október 1.

Mesés témájú színező?



Paula McLain: A párizsi feleség --> megjelent: 2012-ben
Karen Mack - Jennifer Kaufman: Freud szeretője --> megjelent: 2012-ben
Emma Donoghue: Hétpecsétes titok --> megjelent: 2013-ban
Joyce Maynard: Nyárutó --> megjelent:
Diane Chamberlain: Kegyes hazugságok --> megjelent:2014-ben

A fentieket már régóta kinéztem és most a Szandis akcióban sikerült őket megszerezni. Nem igazán szeretnék róluk többet írni, max annyit, hogy a Nyárutóhoz Dóri hozta meg a kedvem. A szerzőtől olvastam már a Lány a hegyent, de nem vált kedvencemmé, így adok neki még egy esélyt ezen a művön keresztül. Ezen kívül csak annyiról tudok beszámolni, hogy Emma Donoghue összes magyarul kiadott regénye megvan most már, én pedig örülök neki! A szobát csak félig olvastam, de elég volt ahhoz, hogy érdekeljen a szerző többi kötete is.

Michael J. Sullivan: Birodalom születik --> megjelent: 2013-ban
Michael J. Sullivan: A smaragdvihar --> megjelent: 2014-ben

Már elkezdtem a Trónbitorlók sorozatot és megszereztem a harmadik illetve negyedik részt is, ezért gondoltam ideje feltenni őket a várómra.

Colin Falconer: Hárem --> megjelent: 2012-ben

Nagyon sok könyv jelent meg Hürremről, én pedig eldöntöttem, hogy az általam legkorábbinak gondolt művet szerzem meg és olvasom el, így landolt a listán az I. P. C. Könyvek kiadása.

Claire Cater - Billy Waqar: Vintage minták --> megjelent: 2015-ben

Nagyon szeretem ezeket a mintákat színezni, talán jobban is bírom a szimmetrikus alakzatokat, mint pl. egy kaotikus kertet. Úgyhogy ezt muszáj volt beszerezni, viszont a Japános motívumok egyáltalán nem hoztak lázba.


Patrick Rothfuss: A szél neve --> megjelent 2014-ben
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme --> megjelent: 2014-ben
Patrick Rothfuss: Szótlan tárgyak lassú szemlélése --> megjelent: 2015-ben

Ez a sorozat már nagyon régóta a radaromon van, de mivel sikerült mindhármat megvenni, így csak most kerültek fel a várómra. A Szótlan tárgyak... kötése nagyon tetszik, idézi gyerekkorom mesekönyveit, főleg amiatt, hogy illusztrált. A rövidsége miatt azt akartam elkezdni, de a szerző megállított és elküldött A szél nevének elejére. Előrelátó volt... vagy csak ismeri azon olvasóit, akik annyira nem kedvelik a féltéglákat... na mindegy, a lényeg, hogy az első résszel fogom kezdeni az olvasást.

Paul Harding: Apák --> megjelent: 2015-ben
Elisa Medhus: Fiam és a túlvilág --> megjelent: 2015-ben

A Tarandus Kiadó két kötetét már megmutattam a Középpontban rovat egyik részében, de elfelejtettem ide áthozni Őket, úgyhogy most ezt bepótlom.

Tahereh Mafi: Ne keress --> megjelent: 2015-ben
Tahereh Mafi: Ne félts --> megjelenés: augusztus 17.

Már megvan a Ne érints a régi borítójával, de muszáj volt megszereznem a Ne keresst is és mivel már csak egy híja az egésznek, a Ne félts szintén felkerült a várómra. Nem igazán spoilereznék senkinek a második illetve harmadik részről, fogok róluk még írni. Nem fenyegetés, ígéret.

Michael J. Sullivan: Percepliquis - Az elveszett város --> megjelenés: 2015-ben

Sajna nem tudom mikor fog megjelenni és még messze vagyok a végétől - most jön a második kötet nálam - csak halkan és apró betűkkel rakom fel ide, de a lényeg: biztosan olvasni fogom.
Majdnem az Athenaeum Kiadó volt az aki egész nyáron foglalkoztatott engem, hiszen nagyon sok és jó megjelenéseik vannak. Első körben ezekre a történetekre vagyok a leginkább kíváncsi:

T. S. Thomas: Londinium hercege --> megjelenés: 2015. szeptember 1.

Ez a kannibalizmus mindig is érdekes téma és nem szokványos, de nem tudom: csak én érzem ezt az egészet paródiának?

Onagy Zoltán - Tímea Gulisio: Peremvilág --> megjelenés: 2015. szeptember 1.
,,Melegségről, leszbikusságról őszintén, tabuk nélkül."
Jodi Picoult: A nővérem húga --> megjelent: 2015-ben
Jodi Picoult: Szívtől szívig --> megjelent: 2015-ben
Jodi Picoult: Törékeny --> megjelent: 2015-ben
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc --> megjelent: 2015-ben

Picoult nálam már alap szerző, úgyhogy minden művét szeretném elolvasni, teljesen mindegy miről szólnak.

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Michael J. Sullivan: Percepliquis - Az elveszett város: Na ezt majd én is megveszem! Már régóta szemezgetek a sorozattal, most végre van pénzem beszerezni a Trónbitorlók-at, az Alexandra-akció keretein belül! :D
    Cersei

    VálaszTörlés
  2. Remélem tetszeni fog! :) Inkább a kalandos fantasyk közé tartozik és szerintem megéri őket olvasni.

    VálaszTörlés