Várólistás szerda #5

Az alábbi könyvet januárban pillantottam meg a facebookon és amikor elolvastam a fülszöveget, úgy éreztem menthetetlenül elvesztem. Nagyon szeretem a mesefeldolgozásokat és bevallom őszintén ilyen komoly névhez kötődő meseátiratot még nem olvastam, így egyből kíváncsivá tett és majd egyszer, ha a kitűzött céljaimat befejezem és vége lesz a könyvstopnak, ez lesz az első kötet, amit megveszek. 

Számomra a Kárpátoknak rejtélyes és misztikus hangzása van, amint ezeket a szavakat hallom, egyből eszembe jut Erdély és az ott eltöltött kis idő és természetesen a hegyek is! Könnyű kis borzongás - ez volt az első élményem az ajánló olvasása közben. Biztos vagyok benne, hogy kiváló művet adott a Delta Vision kiadó az olvasók kezébe! 


Fülszöveg:

Az elmúlt huszonöt év egyik tartósan legizgalmasabb írója, Orson Scott Card, aki számos elismerésben részesült, ezúttal olyan káprázatos világba repíti az olvasót, amelyet csak ő képes teremteni. A Bűvöletben Card úgy szövi a varázslatot, mint korábban még soha, és Csipkerózsika időtlen meséjét alakítja át egy eredeti hangvételű, romantikával és kalanddal átitatott fantasyvé.

Abban a pillanatban, amikor a gyermek Iván egy tisztásra bukkan a Kár­pátok sűrű erdeiben, sorsa örökre megpecsételődik. Falevelek ölelte emelvény tetején, látszólag holtan fekszik a csodaszép Katyerina királylány, az alatta rejlő mélységben viszont gonosz jelenlét örvénylik, és ettől a tíz éves Iván hanyatt-homlok rohan vissza Marek kuzin tanyájának menedékébe.

Évekkel később Iván már Amerikában él, ott tanul és van egy jegyese. Mégsem képes kiverni fejéből azt a réges-régi napot, ott az erdőben, sem meggyőzni magát, hogy csak egy rémült kisfiú képzelgése volt az egész. A késztetésnek engedve, visszatér a szülőföldjére, ahol a tisztás ugyanolyan, ahogy emlékeiben élt.

Ám ezúttal nem fut el. Ezúttal csókjával felébreszti a szépséget… és ezzel átlép egy ezer esztendeje letűnt világba. Az egymással ütköző világok és kultúrák színes faliszőttese, a Bűvölet nagyhatású, eredeti történet az évszázadokon átívelő szerelemről és végzetről… és egy sötét erőről, amely korokon át lohol a nyomukban.

Card az emberi természet nagy ismerője… Szépen mondja el az igazságot – ami végső soron a nagyság egyetlen ismérve.” – Gene Wolfe


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés