Top Ten Tuesday #9 - karácsonyi kívánságlista

Itt is hozom a következő tízes listámat méghozzá a karácsonyi kívánságlistám szereplőivel, amit csak azért egészítettem ki a kerek számra, hogy hű legyen a rovathoz, mert igazából csak ötöt adok tovább a közeli rokonságnak és közben szépen nézek. Tehát annyi erővel lehetne a cím a legvágyottabb könyvek listája, mert ők a mostani kívánságlistámon lévő legfontosabb regények. Indoklással egybekötött bemutató következik:



A legvágyottabb könyvemről van szó, imádom az ilyen témákat! Ez keltette fel a figyelmem: ,,Arra tanítják őket, hogy a nyelvet elmemanipulációra használják, és a szavakra fegyverekként gondoljanak."


2. China Miéville: Patkánykirály

Miéville iránti ragaszkodásomra nincs magyarázatom, egyszerűen csak érzem, hogy ez a könyv nekem kell! Nem olvastam még semmit a szerzőtől, de vele kapcsolatban van egy pozitív megérzésem, remélem nem tévedek!


3. Csurgó Csaba: Kukoricza

Ejj, ha a magyar mende-monda szökken az ihlet szárába, ott nincs megállás, kell!



Ha pedig disztópia egy érdekes fülszöveggel, akkor ott kérdés sincs.



Ez a listám pluszos eleme és az utolsó, mert angolul is el tudom olvasni, nincs olyan kényszerítő ereje az azonnali birtoklásra... na jó, de!


6. William Gibson: A periféria

Agavés plusz érdekes a fülszöveg. Ennyi pedig elég is a boldogsághoz általában.



Hupsz, egy angol! 


8. Peter V. Brett: A sivatag lándzsája

Sajnos a megjelenése tolódott március - áprilisra, de felrakom ide, mert úgy volt hogy megjelenik Karácsonyra...


9. Federica Bosco: Maradj velem, angyal

A trilógia zárása, bár a megjelenése bizonytalan olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekkel egy ifjúságinak érdemes törődnie. Még ha a címmel ellentétben nincsenek is benne angyalok és valószínűleg már az első kötet végén ismertté vált a harmadik rész vége... nem baj, érdekel!


10. Sarah Addison Allen: A barackfa titka

Nagy kedvencem A csodálatos Waverly-kert az Átkozott boszorkák hangulatával meg a nagyon szép stílusával, remélem ez is lesz olyan jó, mint az elődje!

Nektek mi a legnagyobb kívánságotok? 

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Az utolsó könyvön nagyon megakadt a szemem, főleg a leírásod alapján, az Átkozott boszorkákat könyvben és filmben is imádtam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a filmet szerettem, nekem a könyv unalmasnak tűnt mellette, de azért nagy kedvenc az a történet is. :) Bár A Waverley nem olyan sötét, de a misztikum megvan benne, sokkal könnyedebb történet.

      Remélem tetszeni fog! :)

      Törlés