Lehull a lepel # 1 - az első

Ma egy teljesen új rovat indul útjára egy másik nagyon király kezdeményezéssel, amely a Könyvmolyképző Kiadóhoz kötődik. Tudniillik a Kiadó létrehozta a külföldi Cover Reveal magyar megfelelőjét (nálam csak Lehull a lepelként fog szerepelni) és az-az öröm ért, hogy ebben én is részt vehetek több másik blogger társammal együtt. A lényeg pedig az, hogy a megjelenés előtt álló könyvek borítóiról együtt rántjuk le a leplet, amelyek a résztvevők blogjain tűnnek fel legelőször.

Első körben a

Kristin Hannah: Firefly Lane - Szentjánosbogár lányok 

regényhez tartozó képet mutatjuk be.

Oldalszám: 656
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Firefly Lane
Fordító: Palásthy Ágnes
ISBN: 9789633736074
Várható megjelenés: 2015. ősz

2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Kristin Hannah New York Times bestseller regénye, a Firefly Lane - Szentjánosbogár lányok. Igazából amikor először megláttam a bal oldali képet picit megdöbbentem, mert nem erre számítottam... viszont tüzetesebben is megvizsgálva a borítót, úgy éreztem, hogy valami megmozdul bennem és akkor beugrott mi ez a hangulat, mi ez az érzés: felelevenítette a régi nyári táborozós időszakaim.

Akik követik a blogom - respect - azokat láthatták a Hazudósok értékelésben, hogy ez mit jelent számomra. Egyszerűen imádtam azokat a napokat, főleg amikor kiültünk a stégre és figyeltük este a folyót meg hessegettük a szúnyogokat, de ez most mellékes. Szóval számomra jó ránézni erre a képre, idézi életem eddigi legjobb pillanatait, amelyeknél leginkább azt éreztem, hogy a barátság két ember között örökre szól. Amikor pedig elolvastam a fülszöveget, egy picit meglepődtem, hogy ezzel teljesen eltaláltam a kötet fő témáját...

- Fülszöveg -

1974 nyarára Kate Mularkey már belenyugodott, hogy a nyolcadikos évfolyam társadalmában az ő helye a tápláléklánc legalján van. Aztán legnagyobb ámulatára, a szemközti házba beköltözik a „világ legmenőbb csaja”, és vele akar barátkozni. Úgy tűnik, Tully Hartnak megvan mindene: szép, okos, ambiciózus. Látszólag nem is különbözhetnének jobban. Kate-nek reménye sincs, hogy szerető családjával, akik lépten-nyomon szégyent hoznak rá, valaha is a menők közé tartozzon. Tully viszont csupa titok és csillogás, ám belülről titok emészti. Ők ketten megfogadják, hogy barátok lesznek mindörökre, és a nyár végére TullyésKate-té, elválaszthatatlan barátnőkké forrnak össze.
Így indul Kristin Hannah nagyszerű új regénye. A több mint három évtizeden átívelő, a Csendes-óceán északnyugati partvidékén játszódó Szentjánosbogár köz két nő megrendítő, nagy hatású története, és egy olyan barátságé, amely életük meghatározó eleme lesz. Tully a kezdetektől fogva kétségbeesetten igyekszik bebizonyítani a világnak, hogy ér valamit. Mivel anyja kicsi korában elhagyta, feltétel nélküli szeretetre vágyik. Vakon követi becsvágyát New Yorkba, majd a világ körül, s hírnévre és sikerre tesz szert… magányosan.
Kate valójában nem akar mást, csak szerelmet és családot, teljesen hétköznapi életet. A maga csendes módján Kate ugyanolyan elszánt, mint Tully. Azt azonban nem tudja, hogy a házasság és az anyaság mennyire megváltoztatja majd. Hogy mennyire szem elől téveszti, ki volt azelőtt, és mit akart. És hogy mennyire irigyli majd híressé vált legjobb barátnőjét…
Tully és Kate harminc éven át támogatják egymást jóban és rosszban, túlélve a barátság viharait is: féltékenységet, haragot, megbántottságot, neheztelést. Azt hiszik, már semmi nem árthat nekik, amikor egyetlen árulás elszakítja őket egymástól… és végső próbának veti alá a bátorságukat és a barátságukat.

- Linkek -

Figyelem! Már előjegyezhetővé vált a regény, ezt itt lehet megtenni:
(előrendelési lehetőség később lesz)

kartonált verzióért kattints ide!


Tedd a kívánság- és/vagy várólistádra Molyon! >>> Itt <<<

- A szerzőről -


Kristin Hannah 21 regény New York Times bestseller szerzője. Hawaiion él férjével és fiával, ahol gyakran hódol egyik kedvenc foglalatosságának: az olvasásnak. Kislányként balerina szeretett volna lenni, végül jogász lett belőle. Íróvá egy utólag szerencsésnek bizonyuló nehézség miatt vált: amikor kisfiát várta, ágynyugalomra ítélték - így minden keze ügyébe kerülő könyvet elolvasott. Akkor jött az ötlet az íráshoz, amit azóta töretlenül folytat is.


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés